Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΙΑΣΩ : ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιείται πλέον στο ΙΑΣΩ η πολλά υποσχόμενη τεχνική της ανίχνευσης και χαρτογράφησης φρουρού λεμφαδένα (SLN).

Κάτω από την στενή καθοδήγηση του ογκολογικού συμβουλίου και με κριτήριο τις σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές και την ασφάλεια του ασθενούς, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες τρείς επεμβάσεις αντιμετώπισης καρκίνου ενδομήτριου με την τεχνική της βιοψίας του φρουρού λεμφαδένα.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός, ότι με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία, μπορεί να προβλέψει σε ποσοστό πάνω από 95% την πιθανότητα να υπάρχει μεταστατική νόσος μειώνοντας τις πιθανές επιπλοκές που συνδυάζονται με μία ριζική λεμφαδενεκτομή.

Η συγκεκριμένη τεχνική που μέχρι σήμερα γίνονταν σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού, πλέον πραγματοποιείται από συνεργάτες ιατρούς του ΙΑΣΩ με διεθνή μετεκπαίδευση και εμπειρία. Παράλληλα, πέρα από τον καρκίνο του ενδομητρίου πολύ σημαντική είναι η ανίχνευση του φρουρού λεμφαδένα στον καρκίνου του τραχήλου, ενώ η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε λαπαροσκοπικά όσο και σε ανοιχτά χειρουργεία.

Η χρήση ειδικών ενδοσκοπίων - κάμερας με φίλτρα για την ανίχνευση της φθορίζουσας ουσίας ICG επιτρέπουν την ασφαλή αναγνώριση του φρουρού λεμφαδένα. Τα εξειδικευμένα αυτά μηχανήματα αποτελούν τμήμα των χειρουργείων του ΙΑΣΩ και έχουν την δυνατότητα να αναλύουν τμήματα του ορατού φωτός κοντά στη υπέρυθρη ακτινοβολία (Near InfraRed / NIR camera) και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση ενός από τους πιο συχνούς γυναικολογικούς καρκίνους.

Και τα τρία περιστατικά, που αντιμετωπίστηκαν με την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας στο ΙΑΣΩ, πήραν εξιτήριο και δεν εμφάνισαν καμία επιπλοκή κατά την περίοδο ανάρρωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου