Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com
Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

Αθήνα 28.3.2018

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των εν ενεργεία συναδέλφων τους

Η εκπαίδευση και πάλι στο δρόμο

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δέσμια των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει με κάθε επιμέλεια, δεν έχει αφήσει έξω από το στόχαστρό της ούτε την Εκπαίδευση.

Καθοδηγούμενη από τις οδηγίες της ΕΕ, τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και το εκπαιδευτικό μνημόνιο, επιχειρεί μια συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών. Τα νομοσχέδια έρχονται το ένα μετά το άλλο, αλλά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες παραμένουν άλυτα και οξύνονται.

Ιδιαίτερα οξυμένη εμφανίζεται η κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όταν ακόμα και τώρα, Μάρτη μήνα, εξακολουθούν να υπάρχουν εκατοντάδες κενά, ενώ σχεδόν 25000 χιλιάδες «νομάδες» αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γυρίζουν ανά την Ελλάδα, με μια βαλίτσα στο χέρι και τρέχουν να καλύψουν τις τρύπες που δημιουργεί η εκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής. Χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά και με μισά εργασιακά δικαιώματα, είναι αδύνατο να οικοδομηθεί μια δημιουργική παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές , όσο και αν οι συνάδελφοι αναπληρωτές υπερβάλλουν εαυτούς.

Εμείς, οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και απαιτούμε:

-μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ

-μονιμοποίηση και πλήρη εργασιακά δικαιώματα για τους αναπληρωτές

-κάλυψη όλων των κενών άμεσα

-μέτρα στήριξης και αναβάθμισης της δημόσιας , δωρεάν 14χρονης εκπαίδευσης

Όλοι στα συλλαλητήρια που οργανώνουν ΔΟΕ – ΟΛΜΕ την Παρασκευή 30 Μάρτη 2018 στην Αθήνα (Προπύλαια, 13:30) και τη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου, 13:30)


Το ΔΣ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου