Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ο Δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης δίνει σε ιδιώτη για 15 χρόνια τον έλεγχο του φωτισμού της Αθήνας..

Η απόπειρες υλοποίησης της πολιτικής που τελικό στόχο έχει να ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ σε ιδιώτες συνεχίζεται από τις καθεστωτικες δυνάμεις της αυτοδιοίκησης.
Το έργο το ξέρουμε, αφού αυτό το παραμύθι, ότι για να αλλάξουν οι λάμπες ηλεκτροφωτισμού και να μπουν λάμπες LED χρειάζεται να παραχωρηθεί ο ηλεκτροφωτισμός σε ιδιώτη, στον οποίο θα μεταφερθούν τα ΑΝΤΑΠΟΔΟΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΣΙΜΟΥ προωθείται στην περιοχή μας από τον ΣΒΑΠ.
Η ιδιωτικοποίηση των ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης αποτελεί την κόκκινη γραμμή για τον θεσμό που πρέπει να σπάσει ώστε να μετατραπούν οι δήμοι από ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες σε εισπρακτική εμπροσθοφυλακή του κράτους και μόνο.
Δεν είναι τυχαίο ότι η συζήηση για ΣΔΙΤ αξιοποίησης δημοτικής πειρουσίας, δημοτικών πόρων κλπ, ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΔΙΤ με στόχο κοινωνικό επιχειρηματικό κέρδος έχει σταματήσει από την νεοφιλεύθερη στρατιά της ΝΔ και του ΚινΑλ - αφού πλέον αυτά θεωρούνται περιουσία προς εκποίηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ και η μόνη συζήτηση για ΣΔΙΤ που γίνεται είναι εκεί που υπάρχουν ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ του κράτους ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ και ΑΝΤΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

Ας δούμε τι λένε οι εργαζόμενοι στον δήμο της Αθήνας


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΣ ολες οι Παραταξεις και τα συνδικατα των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ... ΜΥΡΙΖΕΙ η υπόθεση



Την Δευτέρα 2/4/2018 εισάγεται προς ψήφιση στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ η πρόταση του κου Δημάρχου που αφορά την αντικατάσταση των φωτιστικών της πόλης των ΑΘΗΝΩΝ στο σύνολό τους με φωτιστικά σώματα τύπου LED, μέσω‘’ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ‘’, δηλαδή πλήρης ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας, όπως και την συντήρηση του έργου καθ΄ όλη την διάρκεια της σύμπραξης από τον ιδιώτη για τα προσεχή 12 έως 15 χρόνια.


Μετά τις δύο έγγραφες τοποθετήσεις τις Δ/νσης Ηλεκτρολογικού προς τον κο Γεν. Γραμματέα που επεσήμαναν τις ενστάσεις – επιφυλάξεις ως προς το ασύμφορο του έργου οι οποίες και αγνοήθηκαν, αυτό τελικώς εισάγεται προς ψήφιση…
Το κόστος της πρότασης της Δημοτικής αρχής (45.000.000 €) υπερβαίνει κατά πολύ αντίστοιχο έργο που υλοποιείται από την Δ/νση Ηλεκτρολογικού.
Στην υπό ψήφιση πρόταση υπάρχουν ανακρίβειες και «σκοτεινά σημεία», που εστιάζονται κυρίως στις καταναλώσεις ρεύματος φωτισμού όπως και υπερτιμολογήσεις υλικών και παροχής υπηρεσιών.

Διαφωνούμε κάθετα με την οριζόντια προσέγγιση της Δημοτικής Αρχής που επιλέγει το ΣΔΙΤ σαν μοναδική πηγή ενεργειών (παρά την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου) απαξιώνοντας εργαλεία χρηματοδότησης όπως ΕΣΠΑ, ΤΠκΔ καθώς και την δυνατότητα που διαθέτει από τα ουκ ολίγα Ανταποδοτικά Τέλη που εισπράττει κατ΄ έτος.

Κατόπιν των παραπάνω επισημάνσεων φαίνεται καθαρά η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αλλοιώσει τον Δημόσιο χαρακτήρα της Δ/νσης Ηλεκτρολογικού παραχωρώντας τον έλεγχο του φωτισμού της πόλης σε ιδιώτη με όποιο κόστος, δεσμεύοντας τις επόμενες τρεις Δημοτικές αρχές και θέτοντας σε ομηρία τους πολίτες των Αθηνών σε περίπτωση πτώχευσης της αναδόχου εταιρείας και αδυναμίας της να εκτελέσει το έργο καθ΄ όσον θα έχει τον πλήρη έλεγχο του ηλεκτροφωτισμού της πόλης χωρίς να παρέχει καμία τεχνογνωσία για την λειτουργία του.
Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης
της Δ/νσης Ηλεκτρολογικού είναι μόνο η αρχή.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/4/2018
ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΕΗΔΑ, {ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ},
ΣΕΔΑ {ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ}
ΕΕΔΑ {ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ}
ΣΥΛ. ΥΠ. ΟΝΑ
ΣΩΜ. ΔΗΜ. ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΣΟΑΔΑ {ΟΔΗΓΟΙ}
ΣΥΛ. ΔΙΠΛ. ΜΗΧ. ΑΝΩΤ, ΣΧ. Δ.Α. {ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ}
ΕΣΔΑ {ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ}
ΑΝ. ΣΩΜ. ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝ. ΥΠ. Δ.Α. {ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ}
ΣΕΟΤΑ {ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ}
ΕΔΥΤΥΔΑ {ΤΕΧΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Δ.Α.}
ΣΕΤΥΔΑ {ΟΔΟΠΟΙΙΑ}

ΠΗΓΗ: ergazomenoidimos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου