Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Έφυγε από την ζωή ο Ταξιάρχης Παπαντώνης πρώην Δήμαρχος Μοσχάτου.


Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Ταξιάρχη Παπαντώνη, πρώην Δημάρχου Μοσχάτου, σε ηλικία 76 ετών. Τον τελευταίο καιρό είχε προβλήματα υγείας. 

Ο Ταξιάρχης Παπαντώνης από το 1945 ηταν κάτοικος Μοσχάτου, αγωνιστής με ισχυρή άποψη και προσωπικότητα που ξεπερνούσε τα όρια του Δήμου μας, δημιούργησε μία εξαιρετική οικογένεια με δύο υπέροχα παιδιά τον Γιώργο και τον Μάριο.

Το 1986 εκλέγεται Δήμαρχος και για συνεχόμενα 24 χρόνια παραμένει στη θέση του Δημάρχου. To 2010 αποχωρεί αφήνοντας σημαντικό έργο, επί Δημαρχίας του το Μοσχάτο γίνεται παντού γνωστό.

Ο Ταξιάρχης Παπαντώνης, γιατρός καρδιολόγος στο επάγγελμα ήταν πολιτικός φίλος του τότε υπουργού υγείας Γιώργου Γεννηματά, διορισμένος διοικητής στο κρατικό νοσοκομείο Νικαίας και πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου.
Στις εκλογές του 1986 σχημάτισε δική του παράταξη αποψιλώνοντας κυριολεκτικά τον δήμαρχο Ανδρέα Παπαδημητρίου, από τα πιο ενεργά πολιτικά στελέχη του. Μπήκε στο δεύτερο γύρο των εκλογών με αντίπαλο συνδυασμό της Καίτης Ράλλη Καπίκου που εκπροσωπούσε την Νέα Δημοκρατία και αφού είχε εκτοπίσει στην τρίτη θέση την παράταξη του δημάρχου Ανδρέα Παπαδημητρίου για μερικές δεκάδες ψηφοδέλτια. Τη δεύτερη Κυριακή, ο Ταξιάρχης Παπαντώνης εξελέγη δήμαρχος Μοσχάτου και έκτοτε εκλέγονταν χωρίς διακοπή.

To 2010 στην Δημαρχεία τον διαδέχεται ο νυν Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου