Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΩΠΑ ΡΕ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ "ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ"! ΠΑΛΙΟΚΑΡΕΚΛά!

του Ακατανόμαστου
Διάβασα ένα σχόλιο - σε σελίδα φίλου - που δεν θέλω να σχολιάσω εκεί - προκαλώντας - γιατί σέβομαι το γεγονός ότι είναι Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ σελίδα, ο χωρος που διακινεί τις δικές του απόψεις και δεν θεωρώ έντιμη συμπεριφορά να επιβάλλω σε δικούς του "φίλους" να διαβάζουν τις απόψεις μου, τις οποίες διακινώ μέσα από τους δικούς μου ιντερεντικούς χώρους, που όσοι τις διαβάζουν, τις διαβάζουν γιατί εκείνοι το επιθυμούν και όχι γιατί τους το επιβάλλω κάνοντας κατάχρηση της φιλοξενία άλλων.
Άλλωστε και οι δύο πολιτευόμαστε και θεωρώ ότι πρέπει να το κάνουμε με σεβασμό στον ανθυποψήφιο.



Αλλά δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο ένα σχόλιο, που κατά την άποψή μου αναδεικνύει όλη τη ΣΑΠΙΛΑ της προηγούμενης περιόδου, την καθεστωτική - ιδιοκτησιακή αντίληψη της εξουσίας από την γενιά εκείνη που εξακολουθεί να ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ και να ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΕΊ το γεγονός ότι είναι συνομήλικοι με τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και άρα έχουν "ιδιοκτησιακό μερτικό" στην ελληνική δημοκρατία, τίτλους κατοχής, κατά την άποψή τους.

Ενίοτε ΚΛΗΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ τίτλους, σε πρίγκηπες.


Της σαπίλας εκείνης που βασίζεται στο ότι "ΕΓΩ - ΕΜΕΙΣ νομιμοποιούμαστε να κάνουμε αυτό που όταν το κάνουν (ή υποθέτουμε εμείς ότι το κάνουν), οι άλλοι το καταγγέλλουμε, τους λασπώνουμε, τους λοιδορούμε, τους εξαφανίζουμε κάνοντας χρήση του παρακράτους ΜΑΣ".

Το θέμα του ποστ ήταν η εκδήλωση του Γιάννη Ραγκούση και όσα ειπώθηκαν εκεί.

Τον πέρναγαν γενεές δεκατέσσερις «mainstream” ΚΙΝΑΛίτες που τόλμησε να πει την άποψή του για την πορεία της παράταξης και αυτή δεν ήταν ίδια με την δική τους.

ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρχει η παράταξη ως συμπλήρωμα της ΝΔ και του νεοφιλελευθερισμού αφού εξ ορισμού η παράταξη είναι ο άλλος πυλώνας του αναγκαίου για την λειτουργία της δημοκρατίας και της εναλλαγής στην εξουσία διπολισμού.

Θα μπορούσα απλώς να τους θυμίσω ότι όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια - προ ΚΙΝΑΛ - ήταν στελέχη ενός κόμματος που περιείχε την λέξη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ στον τίτλο του, αν θυμούνται τι σήμαιναν τα αρχικά ΠΑΣΟΚ.

ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ του ΚιναΑΛ - θέλουν την παράταξη "ευέλικτη" για να κολλάει σε κάθε εξουσία και να παίρνουν καρεκλίτσες για τους καλομαθημένους κώλους τους, που συνήθισαν να είναι αραχτοί σε πολυθρόνα εξουσίας ή διαχείρισης από τότε που εξαργύρωσαν τους αγώνες ΛΙΓΩΝ της γενιάς τους, των οποίων έγιναν βαστάζοι ή κολαούζοι.

ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ οι ΑΠΟΨΕΙΣ τους βέβαια παραμένουν σεβαστές και κατανοητές ακόμα και ως προς την σκοπιμότητά τους, από εκεί που εκπορεύονται. Όπως και οι φιλοδοξίες τους, ακόμα και αν είναι φιλοφοξίες .... γηροκομείου.

Αξιολογούνται ΠΟΛΙΤΙΚΑ όμως με βάση το ότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι εκπορεύονται από όσους γνωρίζουν ότι η προσωπική τους στρατηγική δεν χωράει σε μια μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική ανασυγκρότησης της παράταξης και προτάσσουν την βρυπρόθεσμη ένταξή ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ στις προσωπικές τους φιλοδοξίες και όχι το υγιές αντίθετο.

Μέσα στο πολιτικό παιχνίδι είναι αυτό και όποιος ξέρει να το παίζει το καταλαβαίνει ακόμα και αν διαφωνεί.

Αυτό όμως που με έκανε έξαλλο ήταν ένας παπάρας (με τη καλή την έννοια, αφού είναι φίλος μου, εξωπολιτικά - εξακολουθώ να μπορώ να τα διαχωρίζω), πρώην σύντροφός μου, που βγήκε με σχόλιο για τον Γιάννη και όσα υποτηρίχτηκαν στην εκδήλωσή του:

"ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ" απεφάνθη λοιπόν ο παπάρας!

Λες και για όσους διατυπώνουν την άλλη από τον Ραγκούση άποψη, αυτή της στροφής προς τον νεοφιλελευθερισμό και τον Κυριάκο δεν μπορεί να ισχύσει αυτό το επιχείρημα, ότι δηλαδή πιάνουν πόρτα, τώρα που οι δημοσκοπήσεις δίνουν σίγουρη πρωτιά στη νουδούλα.

Αυτοί δεν ψάχνουν καρέκλα.

Όμως το θέμα είναι και ποιος το λέει αυτό για τον Ραγκούση.

Αυτοί όπως το λένε σχεδόν για κάθε στέλεχος της γενιάς που έμαθε την πολιτική την δεκαετία του 80 από τον Ανδρέα Παπανδρέου και που είναι επικίνδυνη για την προηγούμενη γενιά - ως φυσική της διαδοχή - αλλά κυρίως επικίνδυνη για την ΚΛΗΡΟΔΟΣΙΑ της εξουσίας της στους κανακάρηδές της;

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ";

Ο Αρχικαρεκλάς;;;;

Μην το λέει κάποιος που έχει αρνηθεί τις καρέκλες στη ζωή του;;;;

ΤΟ ΛΕΕΙ λοιπόν ένας μετρίου IQ κομματόσκυλος, συνταξιούχος πια επαγγελματίας, φτιαγμένος από το κόμμα, αιώνιο ενδιάμεσο κομματικό στέλεχος του μηχανισμού, σουλατσαδώρος στα βουλευτικά γραφεία, που είναι ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ διορισμένος, μετακλητός (πολιτική θέση) σύμβουλος δημάρχου που εκλέχτηκε με στήριξη ΠΑΣΟΚ το 2014 ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει άλλη υποψήφια.

Ο οποίος όμως δήμαρχος (και οι συνεργάτες του) ύστερα, στον δρόμο, ΕΓΙΝΕ ΣΥΡΙΖΑ , πουλώντας το ΠΑΣΟΚ που του έδωσε στήριξη για να εκλεγεί δήμαρχος - χωρίς ο ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ σύμβουλός του να αφήσει την καρέκλα ΤΟΥ, βεβαίως βεβαίως, αφού εκείνος "το παίζει" ΚινΑλ ενώ ο αρχηγός παριστάνει τώρα τον ..... ακομμάτιστο μπας και του κάτσει.

Και που βέβαια όταν στις επόμενες εκλογές το αφεντικό του κατέβει στις εκλογές με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, όπως ξέρει όλη η πιάτσα ότι παίζει να γίνει, Ο ΔΙΟΡΙΣΜΈΝΟΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΣ θα είναι προφανώς στο ψηφοδέλτιο γιατί αυτός "δεν ψάχνει καρέκλα, εκτελεί αποστολή υψίστης δια την χώρα και την αυτοδιοίκηση σημασίας, τέτοια που είναι αναντικατάστατος ως ΣΥΜΒΟΥΛΑΣ, αν δεν εκλεγεί.

Αυτός λοιπόν (και οι όμοιοί του) κάνουν δίκη προθέσεων στην αντίθετη άποψη με το "ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είναι μεγαλύτεροι, κάνοντας ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ δηλαδή του σεβασμού που θέλουμε να τους δείχνουμε.
Δεν θα γίνει πλέον ανεκτό αυτό.

ΑΡΚΕΤΑ.
Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου