Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΔΑ ΝΙΚΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ


 
Η αυτοδιοίκηση σε τροχιά ωριμότητας

Αγαπητέ συνάδελφε
    Βαθειά ικανοποίηση αισθήματα αισιοδοξίας και ευγνωμοσύνης με διακατέχουν σήμερα βγαίνοντας από τη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής  (ΠΕΔΑ).

    Σε μια πρωτόγνωρη σύμπτωση απόψεων σχεδόν, όλων, των μεγάλων αυτοδιοικητικών παρατάξεων και συναδέλφων από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, υπήρξε ομοφωνία σε ένα θέμα:

    Περαιτέρω συζήτηση για τα άρθρα του νομοσχεδίου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1, παρά τα λίγα ή πολλά αρνητικά του στοιχεία (εξαρτάται από τη σκοπιά που το βλέπει κανείς).
Η αυτοδιοίκηση λοιπόν δεν κλείνει την πόρτα της διαβούλευσης.

     Αν αναλογιστεί κανείς ότι παρά την πίεση που ασκήθηκε και ασκείται από όλα τα κόμματα, η αυτοδιοίκηση δεν υποχώρησε, αντιλαμβανόμαστε ότι σήμερα είχαμε μια μεγάλη επιτυχία του αυτοδιοικητικού κινήματος. Όταν οι αυτοδιοικητικοί στέκονται από την ίδια μεριά ξεπερνώντας τις διαφορές και τις αντιπαλότητές τους τότε Τ.Α. κερδίζει και μαζί με αυτήν νομίζω ότι κερδίζει η Ελλάδα.

     Να λοιπόν γιατί σήμερα νοιώθω χαρούμενος αλλά και ευγνώμων στους συναδέλφους μου. Ως Πρόεδρος της ΠΕΔΑ νοιώθω ότι τιμήσαμε την Ένωσή μας, υπερβήκαμε κομματικές γραμμές και μπορούμε πια να μιλάμε την ίδια γλώσσα.

    Περάσαμε στην εποχή της ωριμότητας και χαίρομαι που και εγώ όπως και πολλοί άλλοι, βάλαμε ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια.

     Είναι σίγουρο ότι με κάποιους από αυτούς θα ξαναδιαφωνήσουμε, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Σημασία έχει ότι πολλοί και εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα (γιατί τα μηνύματα έρχονται από παντού) είμαστε πια σε έναν άλλο δρόμο.

     Ελπίζουμε στην συνέλευση της ΚΕΔΕ να καταφέρουμε να πείσουμε τους συναδέλφους για τις δικές μας αλήθειες, αυτές που θεωρούμε αυτοδιοικητικές αλήθειες.

      Εκ μέρους της ΠΕΔΑ, της μεγαλύτερης Περιφερειακής Ένωσης της χώρας,  θα ήθελα να καλέσω και τους υπόλοιπους συναδέλφους να δουν τα πράγματα όσο πιο αυτοδιοικητικά γίνεται και να διεκδικήσουμε τη διόρθωση του νομοσχεδίου όπου και όπως χρειάζεται.  
   
Αν, έτσι  πράξουμε, εμείς, από εκεί και πέρα οι ευθύνες θα είναι αποκλειστικά του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

Γιώργος Ιωακειμίδης
Πρόεδρος ΠΕΔ Αττικής
                Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου