Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ" κε ΔΗΜΑΡΧΕ; - ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ;;;


Η αλήθεια - αργά η γρήγορα- βγαίνει στην επιφάνεια ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
Τις προηγούμενες μέρες ολόκληρη η Αττική πνίγηκε στο σκουπίδι λόγω των προβλημάτων στην Φυλή.

Των προβλημάτων ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ, όλο και ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ γιατί η ΦΥΛΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ.

Στο Χαλάνδρι βέβαια, στο Βριλήσσι, στο Μαρούσι, στα Ψυχικά και στις Κηφισιές δεν μας πολυνιάζει.

Και αυτό με το οποίο ασχολούμαστε είναι αν ο δημαρχάρας που εκλέξαμε στας εκλογάς έχει ανακαλύψει το μαγικό ραβδί για να εξαφανίζει τα σκουπίδια που εμείς παράγουμε.

Γινόμαστε εύκολα κλακαδόροι εκείνου του δημάρχου που ενώ η Φυλή είναι κλειστή και όλη η Αττική έχει σκουπίδι, εκείνος έχει ανακαλύψει το "κόλπο" για να μην έχει σκουπίδι η πόλη του.

Ο μαθητευόμενος μάγος ξέρει ότι είσαι ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΣ και σε δουλεύει ψιλό γαζί.

Σου λέει "εμείς δεν έχουμε σκουπίδι γιατί κάνουμε καλή ανακύκλωση".
Πήραμε και το βραβείο από την ΚΕΔΕ!
Αμέ!

Και εσύ χειροκροτάς σαν βλάκας.

Αντί να αναρωτηθείς το απλό:" αφού είναι κλειστή η χωματερή ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ είναι τα σκουπίδια μου, που τα εξαφάνισε ο δημαρχάρας και μου κάνει τον μάγκα; ΤΑ ΕΦΑΓΕ;"

Αν το ψάξεις θα βρεις τα σκουπίδια σου κρυμμένα σε κάποιο χωράφι της πόλης σου, χύμα στο κύμα.

Αν μένεις κοντά θα τα βρεις με την μυρωδιά. Αν κάνει ότι βρέχει και Ιούνη μήνα ....

Θα τα ξεπλύνει καλά καλά και τα σκουπιδόνερα θα τρέχουν στους δρόμους και τα ρεματάκια.

Χωρίς να ασχοληθεί κανένας ΟΙ - ΚΩΛΟ -ΓΟΣ για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, τον αέρα, τους υδροφόρους ορίζοντες, τα ρέματα, τις θάλασσες, τις ακτές και την μονάχους μονάχους και το άλλο είδος προς εξαφάνιση το "ψηφοφόρους σκεπτόμενους".

Δεν σε νοιάζει εσένα γιατί είσαι μπαμπουίνος.

Αρκεί να μην τα βλέπεις τα σκουπίδια.
Άμα δεν τα βλέπεις και νομίζεις ότι η πόλη σου είναι καθαρή.

Και κάνεις τον οικωλόγο της σακούλας και του καλαμακιού στον φραπέ.

Και καταλαβαίνεις την αλήθεια όταν πάρει φωτιά ο χώρος που ακουμπάει προσωρινά το σκουπίδι ο δημαρχάρας, καούν τα κωλόχαρτά σου, αφιλτράριστα και αναπνεύσεις όλη την τοξική μπόχα.

ΑΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ πάει κανένας να κάνει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ για να γίνει για τα σκουπίδια ΣΟΥ μια σύγχρονη εγκατάσταση διαχείρισης, μεταφόρτωσης, διαχωρισμού , με προδιαγραφές λειτουργίας, υγιεινής και ασφαλείας - ότι κάνουν χρόνια δηλαδή στας ΕΥΡΩΠΑΣ που θαυμάζεις - γιατί είσαι και ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ - πανάθεμά σε - αρχίζεις την μουρμούρα και την υπονόμευση.

  • Ναι αλλά θέλει τρία χρόνια. (ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Η ΒΙΑΣΥΝΗ).
  • Πού θα γίνει αυτό; Εδώ θα την κάνει ο δήμος απέναντι; ΑΠΑΠΑΠΑ! ΕΔΩ ΟΧΙ! ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ. Μαζί με την κεραία για το κινητό μου. ΔΙΠΛΑ! Και δυνατή κεραία ΔΙΠΛΑ για να έχω καλό σήμα Ο ΕΓΩ, Ο ΙΔΙΩΤΗΣ - ΗΛΙΘΙΟΣ.
  • Τι; Με τα χέρια θα πιάνουν τα σκουπίδια για να κάνουν διαχωρισμό οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ; Ποτέ.Τον προστατεύουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις των εργαζομένων. Φροντίζουν ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.
  • Τι δηλαδή; Επειδή μια βδομάδα δεν δούλευαν - κάθονταν είχε σκάσει η χωματερή, τώρα θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο; ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.
  • ΤΙ; Θα πεις να δουλεύουν αντί για τρεις ώρες την βάρδια, τρεις και ένα τέταρτο; ΠΟΤΕ!
Και αν είσαι και της αντιπολιτεύσεως;;; Κάνεις ό,τι μπορείς για να μην γίνει η εγκατάσταση να την κάνεις εσύ όταν θα γίνεις χαλίφης.

Και αν είσαι και νεοφιλελές; Κάνεις ό,τι μπορείς για να δώσεις τα σκουπίδια στον φίλο σου τον επιχειρηματία.

Και αν είσαι συνδικάλα; Λες ό,τι να ΄ναι αρκεί να σε ψηφίσει ο τεμπέλης, λουφαδώρος, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ο συνεπής και φιλότιμος δουλεύει διπλά.

Και αν είσαι συνδικάλα ΚΑΙ τσάτσος της αντιπολίτευσης και των νεφιλελέδων που κάνεις και μηνύσεις;;;

ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΌΡΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ (εδώ και καμιά εικοσαριά χρόνια που είναι εκεί) ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ, ΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ για να μείνουν εκεί και να κάνει η παράταξή του κολλητού σου, του μάρτυρά σου και των φίλων του αντιπολίτευση.

ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΕ περίπου 1800 τόνους σκουπίδι στο δρόμο να το θέσεις, αυτό που δεν έθεσες όταν δήμαρχος ήταν ο κολλητός σου. Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΟΥ.

Και όποιος πεθάνει, πέθανε από την βρώμα ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ.

Και βέβαια άμα παίρνεις κανένα εκατομμυριάκι δουλειές το χρόνο για ανταλλακτικά και επισκευές παλιών οχημάτων, στο μαγαζί της γυναίκας σου και ξαφνικά το χάνεις το μυριάκι γιατί αγοράζονται καινούργιες σκουπιδιάρες αρχίζεις και ουρλιάζεις και κάνεις τον συνδικαλιστή. Που δεν έκανες τόσα χρόνια.

Και αν είσαι ο Συμεών παίζεις τον κεντρώο. Διότι άμα είσαι εξουσία ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟΣ. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα είναι.

Κάνεις την κόρη ναυάρχου γιατί είσαι κεντρώος προερχόμενος από την καργαριστερά (μπαίνοντας) και οι δικοί σου, σου λένε ότι είναι με τους εργαζόμενους. Και πρέπει να είσαι ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και εσύ.

Αλλά ποιοι είναι ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ;

Διότι αυτοί που το λένε δεν έχουν ιδέα για τον δήμο αλλά "είναι με τον εργαζόμενο γενικώς και αορίστως".

Και εργαζόμενος είναι γι΄αυτούς ο συνδικαλιστής μόνο, που έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο και του δίνουν χρόνο να λέει ό,τι να ΄ναι, όποτε να ΄ναι, χρόνο περισσότερο από τους δημοτικούς συμβούλου, ακόμα και τους επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι πρέπει να εγκρίνονται αυτά που λένε από την ΠΡΟΕΔΡΟ ενώ οι εργαζόμενοι όχι.

Οι άλλοι εργαζόμενοι - αυτοί που δουλεύουν και μαζεύουν το σκουπίδι - δεν είναι εργαζόμενοι. Είναι αμόρφωτοι και ακουμπάνε την εκπροσώπησή τους στον γραφειοκράτη. Τον σπουδαγμένο.

Που τους εκπροσωπεί χωρίς να τους ρωτάει. ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΡΟΛΟΙ (θα το ακούσεις με τα αυτιά σου).

Άμα είσαι καργαριστερός Συμεών δεν λες τα πράγματα με το όνομά τους.

Το μπουρδελεύεις το πράγμα για να μην παρεξηγηθεί η προεδράρα που κάνει μηνύσεις στον ενοχλητικό, που σου τα ΄λεγε αλλά δεν άκουες.

Άλλωστε είναι μαζί της και η στενή σου συνεργάτης. Η πρόεδρος του πρώην προέδρου είναι με τη νυν πρόεδρο πρώην γραμματέα του πρώην προέδρου.
ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ!
Και των νεοφιλελέδων - ελευθεριακών αντικρατιστών.

Που είναι αντικρατιστές κατά του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ παρέα - βεβαίως - με τους νεοφιλελέδες που ξέρουν ότι αυτοί είναι ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ και τους κανακεύουν.

Δες τι έγραψε ο Δήμαρχος Συμεών εχθές στο φατσομπούκι.

Σωστά τα λέει - επιτέλους - σε γενικές γραμμές για την καθαριότητα. (Τον ΧΕΥ να μην είχε πληρώσει και να τον είχε πάρει με παραχώρηση, θα τα έλεγε ακόμα καλύτερα. ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ).

Και παραδέχεται ότι" καλά είναι τα .... waste for think και οι χρωματιστοί κάδοι, αλλά 100 τόνοι σκουπίδι την ημέρα δεν είναι πλακίτσα και .... πιλοτικά προγράμματα.

Που αν κλείσει η χωματερή (ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΟΝΙΜΑ) σε δέκα μέρες μένουν 1000 τόνοι σκουπίδια στον δρόμο και αν πάει περισσότερο θα γίνει ..... της ΝΑΠΟΛΗΣ.

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ!

"Οι γραφειοκράτες¨"....

Ποιοι είναι αυτοί;
Πρέπει να τα λέμε εμείς και να τρέχουμε εμείς στα δικαστήρια;
Που δεν έχουμε και τσάμπα - πληρωμένους από τον δήμο - δικαιόρους;

Γιατί δεν μιλάει επώνυμα ο Συμεών;
Τι είναι η καθαριότητα της πόλης;
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;;;;

ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙ

Η τελευταία,τραυματική για την πόλη,εμπειρία που προκλήθηκε από το 12μερο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής αλλά και του Κέντρου ανακύκλωσης φέρνει για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην χώρα.
Δυστυχώς συνηθίσαμε να μιλάμε,να αποδίδουμε ευθύνες και να αλληλοκατηγορούμαστε μόνο σε τέτοιες ακραίες περιστάσεις που όλα δείχνουν ότι στο μέλλον θα επαναλαμβάνονται με μεγαλύτερη συχνότητα.
Όλο τον υπόλοιπο καιρό,αμέριμνοι και αδιάφοροι προτιμούμε να πετάμε τα σκουπίδια ΜΑΣ στην αυλή της υποβαθμισμένης Δυτικής Αττικής,βέβαιοι ότι η εγκληματική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών που φέρνει την χώρα μας τελευταία στην ανακύκλωση στην Ευρώπη,θα συνεχίζεται χωρίς συνέπειες για την καθημερινότητά μας.
Κι όμως τα παραδείγματα δίπλα μας πληθαίνουν (Ηλεία,Ζάκυνθος,Κέρκυρα,Αίγιο) και όλα δείχνουν ότι η εξάντληση της Φυλής είναι θέμα ελάχιστου χρόνου.Τότε θα βρεθούμε όλοι,Πολιτεία,Αυτοδιοίκηση και πολίτες αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών μας.
Η μεν πολιτεία για την έλλειψη επαρκούς και αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου και στρατηγικής για τα απορρίμματα,η αυτοδιοίκηση για την ατολμία ριζοσπαστικών πρακτικών και την ευκολία μετάθεσης των ευθυνών και των σκουπιδιών στην αυλή του γείτονα και ασφαλώς οι πολίτες για την αδιαφορία και την προκλητική αναλγησία με την οποία αντιμετωπίζουμε την φύση και το μέλλον των παιδιών μας.
Έγιναν πολλά αυτά τα τρία χρόνια για να προωθηθεί στην πόλη μια εναλλακτική στρατηγική για τα σκουπίδια και την διαχείρισή τους:

1.Αγοράστηκε το ακίνητο ΧΕΥ 9,έκτασης 6.500 τμ αφού εξασφαλίστηκαν, με υπουργικές αποφάσεις, οι χρήσεις για να λυθεί το άλυτο,επι 40 συναπτά έτη,πρόβλημα στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας.Ωστόσο οι χρονοβόρες διαδικασίες μελετών ,αδειοδοτήσεων και δημοπρατήσεων σίγουρα δίνουν μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα στην αξιοποίησή του.
2.Ενισχύθηκε αποφασιστικά ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός με 8 νέα απορριμματοφόρα και άλλα μηχανήματα έργου,ενώ αντικαταστάθηκαν 3000 κάδοι,τοποθετήθηκαν 905 κίτρινοι κάδοι για το χαρτί και 750 νέοι μπλέ κάδοι για την ανακύκλωση.Κανείς πλέον δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι λείπουν κάδοι,μέσα η προσωπικό.
3.Τοποθετήθηκαν 4 υπόγεια συστήματα για την ελάφρυνση του εμπορικού κέντρου ενώ μοιράζονται 360 δωρεάν κάδοι για οικιακή κομποστοποίηση.
4.Προσλήφθησαν εκατοντάδες εργαζόμενοι υπερδιπλασιάζοντας το απασχολούμενο εργατικό προσωπικό.
5.Ο δήμος παραλαμβάνει πλέον κατ' οίκον ηλεκτρικές συσκευές συμβεβλημένος με εταιρία ανακύκλωσης
5.το Χαλάνδρι κατάφερε να βρεθεί στην πρωτοπορία της καινοτομίας με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα waste4think το οποίο εκτός από διακρίσεις και θετικά σχόλια,δείχνει να ανοίγει μια ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον.

Ωστόσο τίποτε από όλα αυτά δεν φάνηκε αρκετό να αποτρέψει την συσσώρευση 1300 τόνων απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης,μόλις έκλεισε η Φυλή,τις τελευταίες μέρες.
Η πόλη συνεχίζει να παράγει 100 τόνους σκουπίδια ημερησίως,τα οποία εναποτίθενται χωρίς οικιακή διαλογή και μεταφέρονται καθημερινά στον ΧΥΤΑ χωρίς να διαθέτει ένα έστω μικρό τοπικό σταθμό μεταφόρτωσης.
Και δυστυχώς πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που συνεχίζουν να θεωρούν αυτονόητο δικαίωμά τους να μην κάνουν διαχωρισμό και ανακύκλωση,όταν δεν πετούν οικοσκευές και μπάζα στους κάδους απορριμμάτων καταστρέφοντας κάθε προσπάθεια.
Ωστόσο είναι φανερό ότι δεν θα μπορούμε για πολύ να έχουμε την πολυτέλεια της αμερημνησίας,πολύ περισσότερο παρόμοιων αντικοινωνικών πρακτικών.
Και αν μέχρι χθες η αλλαγή του χρεοκοπημένου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων ήταν κυρίως θέμα πολιτικής κουλτούρας και περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας,τώρα γίνεται κυριολεκτικά θέμα επιβίωσης της πόλης και των ανθρώπων της.
Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Υ.Γ οφείλει κανείς να δώσει συγχαρητήρια στο εργατοτεχνικό προσωπικό που κατάφερε τις τρεις τελευταίες μέρες να συλλέξει απορρίμματα 15 ημερών. Αντιμέτωποι με ατελείωτες ουρές οχημάτων στον ΧΥΤΑ,με αναμονή 7ωρου οι εργαζόμενοι,στην πλειονότητά τους έδειξαν επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης. Δεν μπορεί βέβαια να πεί κανείς το ίδιο για την γνωστή παρέα γραφειοκρατών που θεώρησαν την κρίση αυτή ώς αντιπολιτευτική ευκαιρία και επιχείρησαν μέχρι και να μπλοκάρουν την αποκομιδή του Σαββάτου,αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες στην πόλη.Η πλήρης απομόνωση των προσπαθειών τους απο τους παρευρισκόμενους δείχνει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων του δήμου διαθέτει και μνήμη και κρίση.


ΥΓ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Και τα δικά μας συγχαρητήρια στους εργάτες, που έγραψαν τους ..... γραφειοκράτες (έτσι λέει ο Συμεών τους ΤΈΣΣΕΡΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ που πήγαν να μπλοκάρουν την αποκομιδή το Σάββατο) ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

Δεν στηρίζουν τον Συμεών.
Στηρίζουν τους πολίτες και ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου