Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ - ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ



Σήμερα πήρα στα χέρια μου αντίγραφα ενός μέρους του φακέλου της περιβόητης ΕΔΕ του 2011, που διεξήχθη για την καταγγελία του τότε αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Βάσιου στο δημοτικό συμβούλιο αλλά επεκτάθηκε στην διερεύνηση και άλλων θεμάτων του έργου.

Η ΕΔΕ που ξεκίνησε με την αμφισβήτηση της γνησιότητας της υπογραφής Βάσιου στο πρωτόκολλο παραλαβής τους έργου που έγινε το 2006 στον καταυλισμό των τσιγγάνων, υπόθεση που έχει καταταλαιπωρήσει τον δήμο και έχει γίνει το κυρίαρχο θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ των συστεμικών δημοτικών παρατάξεων σε δύο - μέχρι τώρα - εκλογικές αναμετρήσεις (2010 - 2014).

Μιας υπογραφής που είχε "γνήσιο υπογραφής" από αντιδήμαρχο του δήμου, ο οποίος δεν κλήθηκε να καταθέσει.

Μιας ΕΔΕ που διενεργήθηκε από ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ διευθύντρια του δήμου και εξέτασε ΑΙΡΕΤΟ!
Αλήθεια είχε αρμοδιότητα να το κάνει;

Μήπως - λέω μήπως - μια ΕΔΕ που εμπλέκει αιρετούς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΗΜΟΥ αλλά ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ;;;
Λέω τώρα.
Δεν είμαι και ο Καλομοίρης στα θέματα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά το πουλάκι έτσι μου είπε.

Μαζί με το μέρος του φακέλου της ΕΔΕ - που πλέον έχω στα χέρια μου - πήρα και την αναλυτική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του δήμου, δικηγόρου κας Μαριλένας Αλεξοπούλου, την οποία μόλις διάβασα και - επιτέλους - πιστεύω ότι καθορίζει ένα ΕΥΛΟΓΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ πλαίσιο για την πρόσβαση του ΠΟΛΙΤΗ στα δημόσια έγγραφα, ερμηνεύοντας και συνθέτοντας τα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του πολίτη και πώς αυτά περιορίζονται ή ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ σε σχέση με την πρόσβαση στα ΔΗΜΟΣΙΑ έγγραφα με την επίκληση των προσωπικών δεδομένων ΔΗΜΟΣΙΩΝ λειτουργών για ΔΗΜΟΣΙΕΣ υποθέσεις.

Η γνωμοδότηση είναι ανακουφιστική - όχι μόνο για μένα προσωπικά, με την δικαίωση της μάχη που έδωσα ΜΟΝΟΣ εναντίον όλων για πολύ καιρό - αλλά ΚΥΡΙΩΣ  για το μέγεθος της αλλοίωσης που έχει υποστεί το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ.

Ντάξει - λέμε εμείς ότι η δημοκρατία - λόγω μνημονίων  και επιτροπείας έχει περιοριστεί.
Αλλά το να καταργηθεί ΕΝΤΕΛΩΣ ο ρόλος των αιρετών και να μετατραπούν αυτοί σε πειθήνια  νομιμοποιητικά όργανα της πυραμιδικής κορφής της γραφειοκρατίας υπάρχει απόσταση.
Ειδικά αν είσαι αιρετός που δεν βολεύεται στον ρόλο του υπαλλήλου των υπαλλήλων.

Και είναι αποκαλυπτική του ΦΑΣΙΣΜΟΥ μιας ξιπασμένης γραφειοκρατίας η γνωμοδότηση, αν συνδυαστεί με όσα έχω περάσει.

Η πρόσβαση στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ δεν έχει περιορισμούς για κανένα πολίτη, σύμφωνα με την γνωμοδότηση και αρκεί μια απλή αίτησή του.

Σκέψου να είναι και δημοσιογράφος. Σκέψου να είναι και δημοτικός σύμβουλος. Σκέψου να είναι και επικεφαλής δημοτικής παράταξης.

ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ αρκεί να είναι ΠΟΛΙΤΗΣ.

Η άποψη αυτή βασίζεται ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ όπου στο άρθρο 5Α σε συνδυασμό με το άρθρο 10 καθιερώνεται το δικαίωμα αυτό "ως έκφραση της διαφανούς δράσης της Διοίκησης, το δικαίωμα γνώσης των δημοσίων εγγράφων".

Ειδικότερα για τις ΕΔΕ η γνωμοδότηση αναφέρει ότι για τις ΕΔΕ που έχουν τεθεί στο αρχείο ισχύει επίσης το δικαίωμα της πρόσβασης σε δημόσια διοικητικά όργανα, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ, αν δεν υπάρχει αναφορά σε πειθαρχική ποινή για δημόσιο υπάλληλο.

Όλη η συζήτηση και η επίκληση του θέματος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων αφορά ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, όχι δημόσια, σύμφωνα με την γνωμοδότηση.

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ που βρίσκονται στον δήμο επειδή τα κατέθεσαν οι πολίτες για να κάνουν τις συναλλαγές τους με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Αυτή η προστασία είναι ΕΥΛΟΓΗ, ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ από την παράνομη χρήση των προσωπικών του δεδομένων και καλώς αυστηροποιείται.

ΑΛΛΑ δεν αφορά την πρόσβαση σε αυτά δημόσιου λειτουργού που τα χρειάζεται κατά την άσκηση των καθηκόντων του. 

ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ.

ΑΡΑ πώς είναι δυνατόν να  αρνούνται οι υπηρεσιακοί δικαιολογητικά και αποδεικτικά έγγραφα θεμάτων, σε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ που θα αποφασίσουν επί αυτών;;;;

πχ. για την έκδοση μια άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος ή τη χορήγηση ενός επιδόματος που το εγκρίνουν οι αιρετοί δια της ψήφου τους ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ και ΚΑΠΟΙΕΣ ότι δεν θα δει ο αιρετός τα δικαιολογητικά του φακέλου του αιτούντος για να ψηφίσει ότι έχει όλα τα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις για να πάρει την άδεια ;ή το επίδομα;;;

Επειδή του το λέει - κάποιος υπάλληλος;
Και αν ο υπάλληλος είναι σαν την πλαστογράφο μηνύτριά μου;

Ντάξ. Δεν λέω.
Οι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι έτσι.
Είναι τίμιοι άνθρωποι του καθήκοντος που σέβονται τον εργοδότη τους ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ κι το ψωμί που τους δίνει.
Το ξέρουμε αυτό άλλωστε από τις δημόσιες υπηρεσίες και τον τρόπο που σκίζονται για τον πολίτη οι περισσότεροι και τους χαλάει την μόστρα ο ένας μαλάκας κάθε φορά που γίνεται η αιτία να τους βρίζουμε όλους συλλήβδην.

Αλλά ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπεράνω υποψίας και ελέγχου των εισηγήσεων τους ρε φίλε για να μην δέχονται έλεγχο στις εισηγήσεις τους;

Μα έλεγχος στις εισηγήσεις τους ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.
Πώς αλλιώς να γίνει;;;


ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ "ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ όσο θα ήθελαν κάποιοι διεφθαρμένοι γραφειοκράτες να ήταν, για να τους προστατεύει καθολικά από τον δημόσιο έλεγχο.

Ο ΔΗΜΟΣ δεν είναι ιδιοκτησία των γραφειοκρατών του.
Η μονιμότητα είναι για την δουλειά τους. Δεν είναι για την εξουσία τους.
Ούτε θα γίνει όσο υπάρχουν αιρετοί που σέβονται τον ρόλο τους και δεν τον ξεπουλάνε για ένα καφάσι μπύρες.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ. 

Και γίνονται πιο παράλογοι όσο περισσότερη εξουσία έχουν. 
Και η εξουσία της ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ σε αυτή τη κοινωνία που χτίσαμε και οδήγησε την χώρα μας σε κατάρρευση είναι ακόμα πολύ μεγάλη.
ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ!

Είπαμε να ακούνε οι αιρετές διοικήσεις και τους εργαζόμενους πριν αποφασίσουν. Να ακούν την γνώμη τους.
Δεν είπαμε να ακούν οι εργαζόμενοι και τους αιρετούς πού και πού, και άμα θέλουν.

Και γι΄αυτό κάποιοι ΒΑΘΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ υπηρετούν και προστατεύουν αυτή την ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΕΝΗ εξουσία της στρογγυλής σφραγίδας θέλοντας να την ταυτίσουν ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Η αποκρουστική χρήση της ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ είναι το μέσο για να αποστρέψει ο πολίτης το πρόσωπό του από την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Να ζητήσει ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.

Εκεί τα βρίσκει ο νεοφιλελευθερισμός με τον γραφειοκράτη.


Έτσι συμπλέει ο Κουράσης και η Κούκα, με υποστηρικτή τους την Λούλα (και το μελετητικό γραφείο ίσως).

Και οι άνθρωποι γίνονται ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ και ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΙ όταν θέλουν να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ το νόμο για ίδιον όφελος.

ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2010 - ύστερα από την πολιτικά  ασυγχώρητη υπαναχώρησή μου, της περιόδου 2006 -2010 -  νομίζω ότι δικαιούμαι να λέω ότι σήμερα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ και έχω συμβάλλει (τουλάχιστον) ώστε  Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, να απεμπλακεί από τον πλήρη εναγκαλισμό των υπηρεσιών του από ένα κλειστό, γραφειοκρατικό σύστημα που τον μετέτρεψε σε τσιφλίκι του.

Που έφτασε να επιχειρεί να στερήσει από ΠΟΛΙΤΕΣ ακόμα και το δικαίωμά τους να τεθούν στην κρίση των συμπολιτών τους, επιχειρώντας να τους αποκλείσει από ψηφοδέλτια.

Το κενό περιεχομένου από την πλευρά τους - με βάση τα όσα αποδείχτηκαν αυτά τρία και χρόνια - της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που έλεγε "θα δώσουμε πίσω τον δήμο στους δημότες" εμείς το φέραμε στην επιφάνεια στην πραγματική του διάσταση : ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΒΑΣΗ, αφού απέχουμε από την κοινωνία της αυτοργάνωσης ακόμα.

Και θέλω πραγματικά να εκφράσω την ικανοποίησή μου, την ανακούφισή μου,  που γι΄αυτή την μεγάλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ έχουν συμβάλλει - με κάποιο - έστω και μικρότερο από όσο θα θέλαμε  μερικοί-  - ΟΛΕΣ οι προοδευτικές δυνάμεις της πόλης, που έστω και στο τέλος της μεγάλης μάχης που δώσαμε ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο με την άποψη μας: ότι ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ με τόσα γραφειοκρατικά στεγανά που οι "Κουράσης & friends" είχαν επιβάλλει στο δήμο και τις υπηρεσίες του.

Και συντάχθηκαν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.
Για λόγους ΑΡΧΗΣ!
Για λόγους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ!
 Όπως ακριβώς θέλαμε να δικαιωθεί ο αγώνας μας.
ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΉ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Διότι υπάρχουν θέματα για τα οποία ο καθένας αναμετριέται ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ, την ΙΣΤΟΡΙΑ του  και την συνείδησή του.
Υπάρχουν θέματα για να ξεχωρίζει πραγματικά αυτός που πυρηνικά,  ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ποιος/α είναι ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ.

Θα αναφερθώ συγκεκριμένα και επώνυμα στις πολιτικές δυνάμεις στις οποίες αναφέρομαι.

- Είναι Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος που έφτασαν στην άρτια  γνωμοδότηση της συνεργάτιδας  τους δικηγόρου Μαριένας Αλεξοπούλου (ελπίζω να μην είναι παραβίαση των προσωπικών της δεδομένων να γράφω επώνυμα μια καλή κουβέντα).

- Είναι ο Γιάννης Λαδόπουλος, που σταθερά μας υποστηρίζει δημόσια (ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΑ για εκείνον και κάποιους εκ της παράταξής του) στην μάχη που δίνουμε με καθημερινή επιτίμηση των αναρτήσεων της ΠΛΑΤΕΙΑΣ στο φατσομπούκι με το γνωστό likίστικο σύμβολο που καμία φορά ΕΝΑ είναι πολύ περισσότερα από πεντακόσια like fake λογαριασμών.

Τα like αυτά, μιας άλλης παλιοκαραβάνας του δήμου - που και αυτός ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ - είναι η καλύτερη πιστοποίηση ότι ΛΕΓΑΜΕ την ΑΛΗΘΕΙΑ και η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ - με την οποία ταυτίζεται και υπηρετεί ο Γιάννης Λαδόπουλος - δεν λέγεται καθ΄υπερβολή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ.
Άλλοι είναι που "το παίζουν" απλά δημοκρατικοί.

- Είναι ο Γιώργος Θωμάς που σταθερά έχει υποστηρίξει, με τη νομική του επάρκεια και την τεράστια διοικητική του εμπειρία,  στο δημοτικό συμβούλιο και όχι μόνο τώρα τελευταία, που η άκρη του κουβαριού φαινόταν , αλλά από την πρώτη στιγμή που τέθηκε ανύποπτα το θέμα  - την άποψη ότι ο δημοτικός σύμβουλος ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε ό,τι θέλει.
Και μάλιστα δεν χρειάζεται να είναι "ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ" γι΄αυτό, όπως τονίζει συνεχώς.
Ο Γιώργος Θωμάς που είναι ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος, δεν είναι ΚινΑλίτης.

- ΕΚΠΛΗΞΗ: Ο Νίκος Πράσσος - μέλος της Οικονομικής Επιτροπής - που ενημέρωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι υποστήριξε στην οικονομική επιτροπή την άποψη ότι πρέπει να πάρω τον φάκελο της ΕΔΕ.
(Πολιτική απόφαση ήταν Νίκο; Μπα, δεν το είχα φανταστεί ...)
Το είπε ο Πράσσος προφανώς διαφοροποιούμενος από κάποιους/α που υποστήριζε κάτι το διαφορετικό. Γι΄αυτό έκανε αυτή την παρέμβαση στο ΔΣ,ο Νίκος Πράσσος λέγοντας στον Νταβία "εσείς δεν με συμπαθείτε, αλλά εγώ ...."

(Δεν έχει καταλάβει ακόμα ο νέος συνάδελφος ότι ο Νταβίας ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ή ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, αυτό το κάνει στις μπύρες, τα ούζα, την παρέα).

Με δεδομένο όμως ότι στην οικονομική επιτροπή μετέχει η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (που ήταν θετική και έφερε την εισήγηση που τελικά ψηφίστηκε, ο Κουράσης, η Καρατζά και ο Πράσσος, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς με μέσο IQ, γιατί το είπε αυτό στο δημοτικό συμβούλιο ο Ν. Πράσσος και από ποιους διαχώρισε την θέση του. ΠΟΙΟΙ ΔΗΛΑΔΗ - συμπερασματικά, επαναλαμβάνω,  από όσα είπε ο κ. Πράσσος - επέμειναν να μην πάρω τον φάκελο, να μην γίνει η γνωμοδότηση στην οικονομική επιτροπή;;;. ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ?????).
(ουπς) 

- ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΚΠΛΞΗ: Ο Γρηγόρης Καλομοίρης που στο τελευταίο συμβούλιο τοποθετήθηκε για το θέμα και είπε ότι "ο Νταβίας έχει έννομο συμφέρον να πάρει τον φάκελο της ΕΔΕ".
Μια τοποθέτηση η οποία ήταν υποστηρικτική στο να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα και άρα ευπρόσδεκτη και εκτιμιτέα για την προσωπική μου περιπέτεια, το δικαστήριο, που για μένα είναι δευτερεύων μπροστά στο πολιτικό διακύβευμα.

Εκτιμιτέα παρόλο που πολιτικά το σκεπτικό του κ. Καλομοίρη (και όλους τους παραδοσιακούς του  συνδικαλιστικού κατεστημένου) βασίζεται στο ότι το έννομο συμφέρον μου προκύπτει εκ της ιδιότητας του κατηγορουμένου.
Άρα περιορίζεται με την ιδιότητα του πολίτη ή του δημοτικού συμβούλου????

Μια άποψη ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, βολική όμως για το ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, την γραφειοκρατική κορυφή της πυραμίδας του δημοσίου.

Από την οποία ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ πρέπει να βρει τον τρόπο της απεξάρτησης και απεμπλοκής.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΟΛΛΑΡΩΝ και να ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Παρ' όλη την πολιτική διαφωνία όμως οφείλω να εκτιμήσω και επιτιμήσω το γεγονός ότι δεν κάλυψε ο κος Καλομοίρης (και η ΑΔΕΔΥ λοιπόν) τον παραλογισμό της απαίτησης να μην μου δοθούν τα έγγραφα, ΑΚΟΜΑ και με την ιδιότητα του ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ. Είναι ένα - μικρό - βήμα να μην λέγεται πάντα ό,τι βολεύει το μέλος της συντεχνίας.

Είναι στην κατεύθυνση που  διατυπώνουμε με κάθε τρόπο: "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ μαζί με την κοινωνία, με τους πολίτες" και όχι " ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΈΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ, περιχαρακωμένων στο βιλαέτι τους, μέσα σε συνδικάτα συντεχνίες".

ΒΟΥΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ.  

ΜΗΝιΗΣΕΙΣ, και απειλές μηνιήσεων σε αιρετούς και υπηρεσιακούς που με άφησαν να δω τον φάκελο της ΕΔΕ.

Ένα πουλάκι μου είπε ότι απειλήθηκε ακόμα και η κα Αλεξοπούλου για τη νομική της τεκμηρίωση, αλλά η εγκυρότητα της πληροφορίας ελέγχεται (sic)


ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ σταδιακά αποχρωματίζονται σε ΓΑΛΑΖΟΛΟΥΛΑΚΙ.

ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥΣ!

Από τρίχρωμοι γινήκαν δίχρωμοι.
Θα ξεβάψουν και άλλο μέχρι το τέλος, μου φαίνεται.

Και από γαλαζολουλακί θα μείνουν ..... Κουρασολουλακί.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου