Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ



Νύχτες Αλληλεγγύης για όλες και όλους:
Θεσμοφοριάζουσες προσβάσιμες στη Ρεματιά

Ο Δήμος Χαλανδρίου, ύστερα από τη συνεργασία του με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, παρουσιάζει καθολικά προσβάσιμη αποκλειστικά στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης την παράσταση Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (παραγωγή του Ελληνικού Φεστιβάλ σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης), την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. Η ώρα έναρξης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παραγωγής, είναι στις 9.00 μ.μ.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), Eνδογλωσσικούς Yπέρτιτλους για Κ(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες (CAPS) καθώς και Ακουστική Περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης (AD). Το πρόγραμμα της παράστασης θα διατίθεται σε μεγαλογράμματη σειρά, σε γραφή Braille και Qr code.

Επιμέλεια και πιστοποίηση προσβασιμότητας: Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών – Movement of Disabled Artists

Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ): Θεοδώρα Τσαποΐτη
Υπέρτιτλοι για K(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες (CAPS): Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη
Ακουστική Περιγραφή στα ελληνικά για ανθρώπους με προβλήματα όρασης (AD): Θανάσης Παπαντωνόπουλος - Νεφέλη Παπαντωνοπούλου

Προγράμματα σε γραφή Braille: ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών)

Προσβασιμότητα χώρου:

Το Θέατρο Ρεματιάς ύστερα από ενέργειες του Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών έχει διαμορφωθεί για να προσφέρει ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους.

Διατίθενται δυο θέσεις στάθμευσης για χρήση από αναπηρικά αυτοκίνητα (κάθοδος μέχρι το θέατρο). Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα αναπηρικά αυτοκίνητα, θα υπάρχει δυνατότητα αποβίβασης και μεταφοράς του αυτοκινήτου από το προσωπικό του θεάτρου.

Σηματοδοτημένες θέσεις για χρήση από ανθρώπους με κινητικές – αισθητηριακές και άλλες βλάβες, συνοδούς και εμποδιζόμενα πρόσωπα (ηλικιωμένους/ες, εγκυμονούσες και γονείς με παιδιά σε βρεφικά καροτσάκια, άτομα με προσωρινό τραυματισμό).
Διαγραμμισμένος χώρος μπροστά από την πρώτη σειρά θέσεων για χρήστες/στριες αναπηρικών αμαξιδίων.

Τουαλέτα αναπήρων.

Σηματοδοτημένα τραπέζια πάνω στις πλάκες ανεμπόδιστης πρόσβασης, στον χώρο του αναψυκτηρίου, για την εξυπηρέτηση αναπήρων και εμποδιζόμενων προσώπων.

Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους/τις χρήστες/στριές τους.

Εισιτήρια αναπήρων και συνοδών: 12 ευρώ μέσω viva.gr
Εισιτήρια των 12€ θα διατίθενται και στην είσοδο την ημέρα της παράστασης.

Είσοδος αναπήρων και συνοδών από την πόρτα του θεάτρου που βρίσκεται από την πλευρά της γέφυρας στην οδό Πολυδρόσου.


Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου