Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΑΔΕΔΥ προς δημόσιους υπαλλήλους: Καταθέστε αγωγές για 13ο,14ο μισθό (έγγραφα)


Ένα θέμα που είχε αποκαλύψει από την περασμένη Παρασκευή η aftodioikisi.gr επαναφέρει σήμερα ο «Ε.Τύπος» με την ένδειξη «αποκλειστικό» (!)

Αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και την κατάθεση αγωγών για διεκδίκηση 13ου,14ου μισθού. Δείτε παρακάτω τι είχε γράψει πρώτη η aftodioikisi.gr, παρουσιάζοντας και τα σχετικά έγγραφα:

«Οδηγίες νομικής συμβούλου σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος αδείας, εξαιτίας θετικών πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζόμενους, δίνει η ΑΔΕΔΥ προς τους δημοσίους υπαλλήλους.

aftodioikisi.gr


ΣΧΟΛΙΟ 1: Καλά. Τα περί "αποκλειστικού" του Ελεύθερου Τύπου είναι για γέλια και για κλάματα. Δεξιά ηθική. Πάρε γραμμάτια .... αλλά ευγενικά όμως. Βεβαίως και για το θέμα ενημερωνόμαστε όλοι από το aftodioikisi.gr και το epoli.gr. 
Αλλά δεν φοράνε όλοι παντελόνια για να το λένε.

ΣΧΟΛΙΟ 2: Για το τι γίνεται στον Δήμο Χαλανδρίου είμαστε στην φάση της έρευνας (δηλαδή την γνωστή φάση του "σε παιδεύουμε για να δεις την απόφαση" - "κάνε αίτηση" - "χάλασε το πρωτόκολλο" και τέτοια.
Πάντως το δεδομένο είναι ένα: ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 120 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ και ΜΟΝΙΜΟΙ, με τρεις - τουλάχιστον - αγωγές  και έχουν εκδικαστεί στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου πρωτόδικα οι δύο που αφορούν ΙΔΑΧ ενώ η αγωγή των μονίμων έχει προσδιοριστεί για το 2019.
Οι αγωγές των ΙΔΑΧ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ από το Ειρηνδικείο Χαλανδρίου, άρα το Χαλάνδρι είναι σε εκείνη την μισή Ελλάδα που οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ, όπως στην άλλη μισή Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΟ 3:  Για το θέμα αυτό - βέβαια - δεν ασχολείται κανείς από τις "θεσμικές", "συστεμικές" παρατάξεις αφού η στάση των δικών τους στην ΑΔΕΔΥ είναι η γνωστή στάση της στρουθοκαμήλου όταν κρύβεται. 
Και μόνο αυτονομημένες από τα ελεγχόμενα σωματεία ομάδες εργαζομένων, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ (και τις διώξεις που έρχονται μετά από το σύστημα) ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ πληρώνοντας τους δικηγόρους από την τσέπη τους, την ώρα που η ΑΔΕΔΥ δίνει "νομικές συμβουλές" για τις προσφυγές ενώ οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (των τσάτσων) αντί να ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ και ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ, λοιδορούν τους εργαζόμενους που προσφεύγουν και προσπαθούν να τους πείσουν με τα γνωστά επιχειρήματα της παραίτησης και της υποταγής:
  •  "έλα μωρέ, παράτα τα τώρα που τρέχεις", 
  • "ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ, ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ"  
  • "θα δώσεις μωρέ τώρα το πενηντάρικο στον δικαιόρο?"  
  • "σιγά που θα κερδίσεις αναδρομικά, εμείς μαλάκες είμαστε που δεν κάνουμε αγωγή? Κοίτα την δουλίτσα σου και τα παιδάκια σου"
 και τελικά (αν ξεπεράσεις όλα τα παραπάνω και επιμείνεις):
  • "ναι αλλά άμα τα κερδίσεις το οικονομικό θαύμα της διοικησάρας μας θα καταρρεύσει.Έχουμε και δημοτικές εκλογές και εμείς είμαστε με τον δήμαρχο. Αλλά και οι άλλοι που είναι  με τον επόμενο δήμαρχο, βεβαίως δεν θέλουν γιατί - σου λέει -  δεν θα κάνουμε αγωγή να πληρώσει ο δικός μας τα κερατιάτικα και να μην έχει λεφτά να βάζει χλοοτάπητες με προδιαγραφές FIFA στις αλάνες και να φαίνεται πιο μάγκας ο τωρινός μετά".
....  και άλλα τέτοια επιχειρήματα ..... του αυτόνομου (*), ταξικού, μη εργοδοτικού, αγωνιστικού  συνδικαλιστικού κινήματος.

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ. 

(*) ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ "ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ" ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΟΡΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΙΑ: 
Ακούστε δυο φωνήεντα, αδέλφια:

Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΗΠΕΔΟ και ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΝΕΣ (κοινώς ΑΡΧΙΔΙΑ). 

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ σε εντέλει οποιοσδήποτε άλλος (κόμμα, υπόγειο, διευθυντής, υπουργός, ο παπάς της ενορίας, στοά, ο αρχηγός της τοπικής ΜΑΦΙΑΣ)  δεν έχεις τα αρχίδια για να είσαι αυτόνομος. Είσαι υποχρεωμένος να πουλάς τους φίλους σου, την μάνα σου και να σκοτώνεις τον πατέρα σου για να σε πάρει εκδρομή το ορφανοτροφείο που τους ανήκει. ΚΑΤΆΛΑΒΕΣ?

ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ. 

Εσείς να λέτε ότι είστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ που είναι και ΝΟΥΝΟΥ και light για να μην παρεξηγηθούμε.

 Άστε την αυτονομία ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

Συνεννοηθήκαμε αδέλφια?

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου