Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΙΚΗΣ: ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ - ΝΔ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ - ΚΙΝΑΛ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Η προεκλογική περίοδος για τις διπλές ή τριπλές εκλογές του Μαϊου ξεκινάει πολύ νωρίς αφού το ειδικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν αυτές δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις.
  •  Εθνικές εκλογές στις οποίες θα παιχτούν τα πάντα για Αλέξη και Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού σε αυτές θα κριθεί το μέλλον και των δύο και το αν θα ολοκληρωθεί η μετάβαση της χώρας στην περίοδο της απλής αναλογικής.
  • Οι κρισιμότερες στην ιστορία τους ευρωεκλογές, με την μετωπική σύγκρουση των συστημικών και αντισυστεμικών δυνάμεων για το Ευρωκοινοβούλιο που πιθανολογούμε ότι θα εξελιχθεί σε μετωπική βορρά - νότου.
  •  Οι πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές με απλή αναλογική και η μάχη για τον έλεγχο κυρίως των περιφερειών και των μεγάλων δήμων
.... αναγκάζει τους πάντες να ανοίξουν νωρίτερα από ότι συνήθως τα χαρτιά τους, αφού η συγκρότηση των ψηφοδελτίων των κύριων μονομάχων αποτελεί σταυρόλεξο για πολύ γερούς λύτες.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι ήδη για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, το παιχνίδι των υποψηφιοτήτων ξεκαθαρίζει τόσο νωρίς για τα κόμματα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται βέβαια η περιφέρεια Αττικής.

Οι δύο μονομάχοι και τα σοβαρά outsiders ξεκαθάρισαν νωρίς το παιχνίδι:

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει με Ρένα Δούρου που αποφάσισε να διεκδικήσει την επανεκλογή της και δεν μετέβη τελικά στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπως λεγόταν.

Η ΝΔ οριστικοποίησε σήμερα την υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη (σας το είχαμε πει και αυτό εδώ και πολύ καιρό) που τα προγνωστικά φέρνουν ως φαβορί.

Το ΚινΑλ θα εκπροσωπηθεί από τον πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό ελπίζοντας στον δεύτερο γύρο, βασιζόμενο στην φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και την εμπειρία του Γ. Σγουρού.

Το Πράσινο Κίνημα έχει ήδη από την ΔΕΘ ανακοινώσει για την περιφέρεια Αττικής την υποψηφιότητα του Νίκου Παπαδάκη, πρώην προέδρου του ΔΣ του Ελληνικού και στοχεύει βάσιμα να αποτελέσει την μεγάλη έκπληξη.

Για τον δήμο Αθήνας η ΝΔ έχει καταλήξει στον Κώστα Μπακογιάννη ενώ το ΚινΑλ φαίνεται ότι καταλήγει στην - πολύ καλή - υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του, χωρίς να αποκλείεται η στήριξη  Γερουλάνου από κοινού με το ΚινΑλ.

Το Πράσινο Κίνημα έχει ανακοινώσει τον - εμπειρότατο αυτοδιοικητικό - Κώστα Καψή (τρεις φορές  δημοτικό σύμβουλο, πρώην νομαρχιακό και περιφερειακό σύμβουλο) που αποτελεί το πιο βαρύ αυτοδιοικητικό χαρτί του νέου κόμματος.

Δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους τα άλλα κόμματα, αφού θα πρέπει να αξιολογήσουν πού θα ρίξουν το βάρος τους - και το βαρύ στελεχιακό πυροβολικό τους: ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ή ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (Ευρωεκλογές - Εθνικές) αφού στελεχιακή πολυτέλεια για να "παίξουν" και στα δύο γήπεδα δεν φαίνεται να έχουν.

Θα μου πεις και στο Χαλάνδρι .....

Ε για την πόλη μας και τους γειτονικούς δήμους θα τα μαθαίνεις όλα πρώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου