Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

ΕΓΚΑΙΝΙΑ
από την Ζωγράφο και Διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης: ΧΑΡΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ




Εγκαίνια της Έκθεσης «ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», θα πραγματοποιηθούν από την Ζωγράφο Δρ. Χαρά Παπαθεοδώρου την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:30, στον Πολυχώρο Πολιτισμού 24 γράμματα

(Λεωφόρος Πεντέλης 77-79 Χαλάνδρι, 210-61.27.074, http://www.24grammata.com).

Είσοδος Δωρεάν

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη στο κοινό από 18 έως και 28 Οκτωβρίου 2018.

Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 – 13:00
Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή: 18:30 – 20:30

Παρκινγκ: Δωρεάν όπισθεν του εμπορικού κέντρου Ερμείον, Στάση Φαρίντα (500 μέτρα από πλατεία Δούρου)

Λεωφορεία: 460 από στάση μετρό Χαλάνδρι / 447 Χαλάνδρι – Άνω Βριλήσσια
Προαστιακός: 500 μέτρα από στάση Πεντέλης, κατεύθυνση προς Χαλάνδρι

Πληροφορίες:

Γκαλερί: 210 – 61.27.074 / Χαρά Παπαθεοδώρου: harapapatheodorou@yahoo.com
Δημόσιες Σχέσεις: Δούκα Ειρήνη-Ρεγγίνα, reginadouka@yahoo.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Χαρά Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα και παρακολούθησε την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, πριν συνεχίσει τις σπουδές της στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου και απεφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του McGill. Παράλληλα με τη ζωγραφική, η καλλιτέχνιδα έχει και Διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και δίδαξε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (DEREE), στην Αγία Παρασκευή.

Η Χαρά, έχει διακριθεί με υποτροφίες για τις σπουδές της καθώς και βραβεία για τη ζωγραφική της, με πολλές διεθνείς εκθέσεις στο ενεργητικό της. Το 1971, αντιπροσωπεύει τους Ελληνο-Καναδούς Καλλιτέχνες στη Β’ Triennial των Ινδιών, στην LalitKalaAcademy, στο Νέο Δελχί.

Το 1972, της απονέμεται το Αργυρό Μετάλλιο (συμμετοχή 4.000 ζωγράφοι) στην Έκθεση CEAE (Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Τέχνης), PlaceRoger, στις Βρυξέλες. Το 1972-73, γίνεται αντεπιστέλλον μέλος της Ενώσεως των Γάλλων Καλλιτεχνών και της απονέμεται Εύφημος Μνεία για τους πίνακές της στις Εκθέσεις «SalonduMai”, GrandPalaisdeChamsElysees, στο Παρίσι.

Το 1973,βρίσκεται μεταξύ των τελικών υποψηφίων για το Χρυσό Μετάλλιο της Ρώμης, στη Διεθνή Έκθεση της Ντωβίλ της Γαλλίας.

Η Χαρά έχει δημοσιεύσει πολλές μονογραφίες γύρω από την τέχνη σε περιοδικά όπως το McGillJournals και αλλού. Την ενδιαφέρει κυρίως η επίδραση της Μυθολογίας και των Παραμυθιών στα παιδιά, καθώς επίσης και σαν πηγή έμπνευσης για τους πίνακές της.

Η ζωγραφική της έχει πολλές φορές εμπνευστεί από τα πολλά της ταξίδια στην Αφρική, την Κεντρική Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική, το Μεξικό και τις Ινδίες όπου έζησε για μερικά χρόνια.
  • Ζωγραφίζει κυρίως με λάδι σε μουσαμά.
  • Ασχολείται με την Ξυλογραφία
  • Σχεδιάζει με σινική μελάνι
  • Υπογράφει με το μικρό της όνομα Χαρά

Έχει γράψει κριτικές για τους καλλιτέχνες Γιάννη Παρμακέλη, Αλεξάνδρα Χρήστου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Δημοσθένη Καζάκο κ.α., έχει κάνει δημοσιεύσεις στην Ιστορία της Τέχνης.

Έχουν γράψει κριτικές για τη ζωγραφική της στην Ελλάδα ο Χρύσανθος Χρήστου, στον 3ο τόμο: Οι Έλληνες Ζωγράφοι και στο GreekArtistsAbroad.

Έχουν δημοσιευτεί πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά για τη ζωγραφική της και τις Εκθέσεις της στην Αμερική, Καναδά, Ινδία και Περσία, Καθώς κα στο DereeNewsletter, AthensNewsκαι στον Ταχυδρόμο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου