Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

ΚΕΡΔΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟMΕΝΟΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΤΑ ΤΟΝ 13ο και 14ο ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ (ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ)


¨Ήδη - όπως ξέρεις - η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι ΕΝΣΤΟΛΟΙ και ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ θα τα πάρουν κασάτα, αναδρομικά αφού τελεσιδίκησε και αποφάνθηκαν οι δικαστικοί ότι ότι ήταν παράνομη η περικοπή τυ 13ου και 14ου μισθού.των δικαστικών και των ένστολων..

Και βέβαια όσο και αν μας θεωρούν μπαμπουίνους θα είναι πολύ δύσκολο να αποφασίζουν οι δικαστές ότι είναι παράνομο να τους κόβεται εκείνων ο 13ος και 14ος ενώ είναι νόμιμο να κόβεται στον σκουπιδιάρη.

Ε πώς να το κάνουμε τώρα. Σου λέει κάτσε να κρατάμε λίγο και τα προσχήματα μην τσαντιστούν οι μπαμπουίνοι και μας αρχίσουν στα ρυζόγαλα και τις κρεμ μπρουλέ (το γιαούρτι είναι πασέ πλέον).

Και δικαίωσαν κάποιους δημοτικούς  υπαλλήλους που προσέφυγαν -  ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ - κάποια πρωτοδικεία και είπαν να πάρουν αναδρομικά τους δύο μισθούς που τους πετσόκοψε το πιτυχημένο πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Κάποια άλλα πρωτοδικεία όμως  είπαν όχι.
Νόμιμο ήταν να κόψουν το δώρο του σκουπιδιάρη.
Παράνομο ήταν μόνο για τον ένστολο και τον δικαστή.

Τόσο μου βγήκε  σου λέει - εμένα. Να το αφήσω ή να το κόψω?
(Τώρα αυτό πώς γίνεται - δηλαδή το ίδιο πράμα να κρίνεται νόμιμο ή παράνομο ανάλογα με την περιοχή ας στο εξηγήσει κανένας δικαιόρος γιατί εγώ δεν έχω εξήγηση, άσε που όσο το σκέφτομαι τα παίρνω και θα αρχίσω να βρίζω.)

Αλλά όμως και αυτοί οι εργάτες που κέρδισαν στα πρωτοδικεία, στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, δεν καθαρίζουν όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Διότι ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ λένε - ΟΚ κερδίσατε το πρωτοδικείο, μπράβο, μαζί σας, θα σας δώκουμε τα λεφτά, αν όμως ο επιτροπάς της κομμαντατούρ υπογράψει τα εντάλματα και δεν ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον δήμαρχο να κάνει έφεση.

 (Άκου ρε μπαπουίνο! Θα επιβάλλει ο ΕΠΙΤΡΟΠΑΣ  σου λέει, ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ και το δημοτικό συμβούλιο να κάνουν έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου με το ζόρι.  Δηλαδή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΑ δεν καταλαβαίνω .... τες πάντων).

Αλλά και διότι  άλλοι δήμοι - οι μνημονιακότεροι των μνημονίων -  κάνουν μόνοι τους (χωρίς καν να στείλουν εντάλματα στον επίτροπα) ΕΦΕΣΗ στην πρωτόδικη απόφαση, ΑΝΤΙΔΙΚΟΥΝ με τους εργαζόμενους και λένε λοιπόν ότι ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΝΟΜΙΜΟ και εντελώς  ΗΘΙΚΟ, πολιτικά ΣΩΣΤΟ και ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ να χάσει ο εργάτης πρασίνου τον 13ο και 14ο μισθό και δεν πρέπει να του επιστραφεί, όπως γίνεται με τους ένστολους και τους δικαστικούς.

Εκείνοι - οι ένστολοι και δικαστικοί - είναι άλλο σου λέει ο δήμαρχος που αντιδικεί με τους προσφεύγοντες εργαζόμενους
Είναι ΕΛΙΤ.
Δεν είναι τίποτα σκουπιδιαρέοι..

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού ήταν για μερικούς νόμιμοι και για άλλους παράνομη ανάλογα με το τι λέει ο δήμαρχος και ο επίτροπας.
Και αν φοράει ο εργαζόμενος φόρμα εργάτη, στολή επιλοχία ή λιμενόμπατσου ή τήβεννο.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει να παρακολουθήσεις και πώς αντιμετωπίζει το θέμα  το .... συνδικαλιστικό κίνημα.

Μιλάμε τώρα για την επιτομή του στρουθοκαμηλισμού.
Κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν ΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ και σφυράνε αδιάφορα.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ;

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ;;;

Δεν είναι λογικό να είναι μπροστά υπέρ των εργαζομένων;

Τι ;
ΟΧΙ;

ΥΓ: ΜΠΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ! Αλλά θα τα πούμε αύριο τα υπόλοιπα. ΜΠΑΠΟΥΙΝΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου