Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Η Π.Ε.Δ.Α ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Με μια εξαιρετικού επιπέδου συζήτηση που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, άνοιξε ουσιαστικά η αυλαία της Συνταγματικής Αναθεώρησης στην Αυτοδιοίκηση, με κεντρικό εισηγητή τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργο Σωτηρέλη.

Η πρωτοβουλία της Π.Ε.Δ.Α συνδέεται αφενός με την εξαγγελθείσα από την κυβέρνηση δημόσια συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση και αφετέρου με το επικείμενο Συνέδριο της ΚΕΔΕ -αρχικά στην Αθήνα και τον Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη- με κεντρικό θέμα, την αναθεώρηση συνταγματικών διατάξεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο κρίσιμο ζήτημα της αναθεώρησης συνταγματικών διατάξεων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Γ. Σωτηρέλης παρουσίασε ένα πλαίσιο προτάσεων που θα μπορούσε να υποβάλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω των συλλογικών οργάνων της για την τυπική και ουσιαστική αναβάθμιση των αυτοδιοικητικών θεσμών.

Κεντρικοί πυλώνες των προτάσεων του κ. Γ. Σωτηρέλη και της εποικοδομητικής συζήτησης που ακολουθήσε, η οργανωτική αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης, η οικονομική αυτοτέλεια, η πολιτική αναβάθμιση των ΟΤΑ καθώς και οι τροποποιήσεις στο εκλογικό δίκαιο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

https://www.youtube.com/watch?v=1nelLV-MJkI&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου