Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ - ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

του Α. Νταβία

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ:

Επειδή επιθυμώ να είμαι πάντα ειλικρινής στον δημόσιο λόγο μου και να μην δίνω την εντύπωση ότι ψαρεύω στα θολά νερά και προσπαθώ να εκμεταλλευτώ συγκυρίες, ξεκινώ το άρθρο μου λέγοντας  ότι δεν ήμουν και πολύ φανατικός με την ιδέα να σηκώσουμε το θέμα του δημοψηφίσματος για το Μακεδονικό εμείς, με τις πενιχρές μας δυνάμεις και με δεδομένο ότι εκτιμώ ότι ΟΛΕΣ - αλλά ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θέλουν να περάσει η συμφωνία τώρα, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για να ησυχάσει, μην τον βρει αργότερα κάνα κακό.

Είμαι πιο "θεσμικός" από άλλους  συντρόφους στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, χωρίς να σημαίνει ότι έχω την παραμικρή ένσταση για τις αναλύσεις μας.
Άλλωστε δεν είναι κόμμα η Πρωτοβουλία, ομάδα προβληματισμού είναι.

Μου την βαράει ιδιαίτερως να γίνομαι "όργανο" για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων άλλων, πολύ περισσότερο ενός κόμματος - όπως η σημερινή ΝΔ - που σε ένα τέτοιας σημασίας εθνικό θέμα ψαρεύει αυταπόδεικτα σε θολά νερά και προσπαθεί να κάνει αυτό ακριβώς που απεχθάνομαι: Να εισπράξει "πολιτικά" την αντίδραση άλλων.

Με εντυπωσιαζζει ότι δεν κάνει άραγε σε πολλούς εντύπωση, ότι Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ που παριστάνει ότι διαφωνεί με τις Πρέσπες, αλλά και το ""προοδευτικό" ΚινΑλ, ΔΕΝ ΞΕΣΤΟΜΙΣΑΝ ΠΟΤΕ την λέξη "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ".

Εμείς ως Πρωτοβουλία, ως ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ παλαιότερα, ως οι "τρελοί", οι "παρωχημένοι" και κάποιες φορές "τα εθνίκια" δεν είμασταν ΠΟΤΕ με την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό".
 ΠΟΤΕ.
Ήμασταν με το "όχι στο Μακεδονία και τα παράγωγά του" ΚΑΘΑΡΑ.
ΠΑΝΤΑ.
Επί Ανδρέα, επί Μητσοτάκη, επί Σημίτη, επί ΓΑΠ, τώρα, ΠΑΝΤΑ!

Ξέρουμε καλά εμείς ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να "συμβιβαζόμαστε" πριν τους υπουργούς και τους υπευθύνους.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
Εκφράζουμε μόνο την ψυχή μας και σε όποιον αρέσει.

Πόσοι έχουμε μείνει να το υποστηρίζουμε αυτό το "ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ" άραγε χωρίς να λέμε βλακείες περί "ναι μεν, αλλά και "άμα κάνουμε εμείς το ντηλ για σύνθετη ονομασία είναι καλό ενώ άμα το κάνουν οι άλλοι είναι κακό πράμα και προδοσία"

Αυτό λένε όλα τα κόμματα, από τη ΝΔ μέχρι το ΚΚΕ και τη ΛΑΕ που είναι με την "σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό" αλλά είναι εναντίον της συμφωνίας.

Η ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ των συντρόφων μας - κατά την ταπεινή μου γνώμη όμως δεν έχει να κάνει με την συμφωνία ή την διαφωνία καθενός με το πλαίσιο και την ένταση της διαμαρτυρίας τους, ΕΙΔΙΚΑ που αυτή η διαμαρτυρία ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.

Είναι ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ  ότι συνελήφθησαν πολίτες προληπτικά.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ με τους οποίους οι ζαίοι έχουν συναντηθεί και πιθανά να ξανασυναντηθούν σε κοινούς αγώνες.

ΠΙΣΤΕΥΩ ότι ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ το υπουργείο ΠΡΟ ΠΟ, η Όλγα Γεροβασίλη  πρέπει να ζητήσει ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ από τους προσαχθέντες,

Ο Γιώργος Παπαδιαννόπουλος (ΠΑΚ Ιταλίας) και ο Δαμιανός Βασιλειάδης (ΠΑΚ Γερμανίας) , εκ των συγγραφέων της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ δεν μπορεί να προσάγονται στην ΓΑΔΑ, στην "διεύθυνση προστασίας του πολιτεύματος της ασφάλειας" ( !!!!) ως ΄"'ύποπτοι" ότι το θέτουν σε κίνδυνο.

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ανυπότακτα ενάντια στην επταετή τυραννία, και είναι "υπεύθυνοι" για την αποκατάσταση του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, χωρίς να διεκδικήσουν μάλιστα ποτέ "υπουργικά" ανταλλάγματα και προνόμια, για ποιο ακριβώς πολίτευμα μπορεί να είναι  "΄ύποπτοι" κύριοι σύντροφοι;;;;;

Η ασφάλεια - την εποχή της "πρωτηςφοράς" άγγιξε το "όσια και ιερά" μας και τα έχουμε πάρει κρανιοεγκεφαλικά.

Τα όσια και τα ιερά ημών,  που πρωτοστατήσαμε για να γίνει από κομματίδιο, κόμμα εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να παραδοθούμε στις εθνομηδενιστικές του συνιστώσες, εμάς που πήγαμε στην ιδρυτική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΠΕΛΟ, περήφανοι για τις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΣ καταβολές και αποχωρούμε πάλι έτσι, γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ για το οποίο χρωστάμε απολογία ΣΕ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ, ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ!

Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, ούτε συμψηφισμούς με την στάση των ασφαλιτών της πρωτηςφοράς απέναντι σε Ρουβίκωνες και μπαχαλάκια.
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ προσωπικά οι συγκρίσεις, οι αξιολογήσεις και οι συμψηφισμοί ασφαλίτικων πρακτικών.

Με ενδιαφέρει ότι για την προσαγωγή των συντρόφων μου ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΗ είναι η Όλγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Παπακώστα.

 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, να ζητήσουν συγνώμη απέναντι σε όλους όσους ακόμα ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 3η του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Τους θυμίζω ότι για να κάνουν το κομματίδιό τους ΚΟΜΜΑ, ορκίστηκαν σεβασμό σε αυτή, δια του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, στη Νίκαια, σε δημόσια εκδήλωση τιμής στην 3η του Σεπτέμβρη.

Ξέρουμε ότι οι ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ και η διατύπωσή τους για το σύστημα είναι πιο επικίνδυνες από την μπογιά στον τοίχο και τα μπαχαλάκια.

Αλλά όλα έχουν όρια.

ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΞΕΔΕΣ, δεν τελειώνει η ζωή με την  εξουσία που είναι πρόσκαιρη. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ.

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΟΥΝ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου