Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΡΟΥΣΣΟΥ (εισαγωγή)

 

Οι επικοινωνιακές προσπάθειες της διοίκησης του δήμου και κυρίως προσωπικά του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου και μιας μικρής αυλής κολαούζων,  να "απολογίσουν" ένα έργο πενταετίας υπαρκτό μεν, αλλά υπερτιμημένο σε τέτοιο βαθμό που δημιουργεί ακριβώς τους αντίθετους συνειρμούς στον πολίτη από αυτούς που ο νάρκισσος δήμαρχος επιθυμεί, είναι η ώρα να κριθούν από όλο το Χαλάνδρι και όχι μόνο από τα 100 μέλη της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και δυο, τρεις εξαγορασμένους άλλων παρατάξεων, από τον Ρούσσο.

Εμείς - η μόνη δημοτική παράταξη με καθαρό προγραμματικό και πολιτικό λόγο, που δεν απευθυνόμαστε στον ιδιοτελή σαλτιπμπάγκο που εξαρτά την πολιτική του συμπεριφορά από ένα καφάσι μπύρες, από ένα κέρασμα στην ταβέρνα ή από την δωρεάν παραχώρηση των αθλητικών χώρων του δήμου για να παριστάνει τον - κατ΄ανάθεση -  νοματαίο, τον ευγενή  φιλάνθρωπο καραμουρτζούνη χορηγό με δημόσιο χρήμα,  θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να επιχειρήσουμε μια ψύχραιμη, δίκαιη αποτίμηση του έργου αλλά και του "έργου" Ρούσσου και των συνεργατών του.

Το πώς η διοίκηση του δήμου αυτοαξιολογείται το ξέρετε όλοι.

Την άποψή μας θα την παρουσιάσουμε αναλυτικά.
Με κριτική, υπενθύμιση των εξαγγελιών της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ το 2014 και προβολή όσων έγιναν ή όσων πρέπει να μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Γιατί μόνο τότε έχει αξία αυτή η συζήτηση.

Ο βομβαρδισμός σας από τα όργανα προπαγάνδας του δημάρχου, που χρηματοδοτούνται με δημόσιο χρήμα (livestreaming και video μετά από κοπτοραπτική, επίσημη εφημερίδα του δήμου, χρηματοδοτούμενη από την διοίκηση ιδιωτική εφημερίδα) είναι προφανές από την υποδοχή τους, ότι δεν έχει πείσει, όσο η διοίκηση θα ήθελε.

Και όχι μόνο δεν έχουν πείσει.
Αλλά  έχουν προκαλέσει και τελικά έχουν  αδικήσει και όσα θετικά οφείλουν οι πολίτες να αξιολογήσουν.

Διότι όταν μια αξιοσημείωτη πληροφορία ή επισήμανση χάνεται μέσα σε έναν ναρκισσιστικό ορυμαγδό αυτολιβανίσματος ή προκλητικού λιβανίσματος του αρχηγού από επίδοξους συμβασιούχους του δήμου ή διαχειριστές των δημόσιων αθλητικών χώρων, τότε η αλήθεια αδικείται, οι σκεπτόμενοι πολίτες καταλαβαίνουν και οι ευθύνες των "συνεταίρων" του συστήματος από την άλλη πλευρά - του Κουράση και των αντιδημάρχων του - θολώνουν και χάνονται.

Αυτό βέβαια δεν το έχει επιλέξει ο Ρούσσος τυχαία.
Μέρος της "εταιρικής συμφωνίας " που έχει μαζί τους είναι.
"Εγώ δήμαρχος, εσύ πρόεδρος του ΣΒΑΠ και εσύ συνέταιρος για να λες ΟΛΟΙΜΑΖΙΜΠΟΡΟΥΜΕ όσο ΟΛΟΙΟΙΧΑΖΟΙ μας πιστεύουν ότι τσακωνόμαστε, εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική που έχει αποφασιστεί στο ίδιο κέντρο, στο οποίο όλοι λογοδοτούμε. Όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι το Χαλάνδρι είναι .... επίνειο."

Οι πολίτες όμως, οι σκεπτόμενοι πολίτες καταλαβαίνουν.

Καταλαβαίνουν ότι το άγχος, η υπερβολή και η πίεση να κρυφτούν κάτω από το χαλί οι παραλείψεις, οι γκάφες, τα εσωτερικά προβλήματά τους, πιθανά και τα αδιέξοδά τους, η άρνηση να ειπωθεί έστω και σε ένα θέμα το "MEA CULPA",  δείχνει ότι ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτά που λένε.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ,
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΟ ΕΡΓΟ στην πενταετία που πέρασε.

Υπάρχει μια διοίκηση
  • που βρέθηκε μπροστά σε όλα τα αδιέξοδα και τις αυταπάτες που η ίδια είχε δημιουργήσει για τον εαυτό της με την στάση και την κριτική της απέναντι στους άλλους,
  • μια διοίκηση που κατάλαβε με τον σκληρό τρόπο ότι όσα πίστευε και έλεγε "εδωκαισαρανταχρόνια" ήταν αυταπάτες,  φαντασιώσεις, ανεφάρμοστες εκθέσεις ιδεών,
  • μια διοίκηση που η αδυναμία της να αξιολογήσει τις συμμαχίες της και τα αφηγήματα των άλλων παρατάξεων την έφεραν σταδιακά στην απομόνωση από εκείνους που η ίδια έχρισε ως "σοβαρούς και άξιους συνομιλητές της",
  •  μια διοίκηση που ενώ ήταν πεισμένοι - οι ανόητοι - ότι είχαν κατακτήσει την ιδεολογική και πολιτική επικυριαρχία και δεν έχουν ανάγκη ιδεολογικοπολιτικών, στρατηγικών συμμαχιών αλλά μόνο διαχειριστικών, ευκαιριακών συμπορεύσεων,  αντιλαμβάνεται πλέον  ότι φτάνει στις δημοτικές εκλογές διαλυμένη, διαιρεμένη στον ίδιο τον πυρήνα της και αναζητώντας διευρύνσεις στα λιμά.  Στα ξεσκαρταρίσματα των άλλων παρατάξεων.
Μια διοίκηση που ήταν καλύτερη από την προηγούμενη που ήταν καταστροφική αλλά που πολύ απέχει από αυτό που χρειάζεται το Χαλάνδρι του μέλλοντος, το Χαλάνδρι των επόμενων γενεών.

Και που θα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ!

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ, όπως πάντα.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου