Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ!


Από το Σάββατο το βράδυ ενημερώσαμε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόφασή μας να μην πάρουμε μέρος σε μια διαδικασία με απολύτως προδιαγεγραμμένη εξέλιξη και αποτέλεσμα, αυτή του - κατά Συμεών - δημόσιου απολογισμού

Η διοίκηση του δήμου έχει αναλάβει συνειδητά ή ασυνείδητα να κατεξεφτιλίσει κάθε έννοια αμεσοδημοκρατικής διαδικασίας.
Αυτό έκανε με την παρωδία του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, αυτό κάνει με την διαδικασία του δημόσιου απολογισμού..
  • Επέλεξε ως μέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης την Κυριακή της Αποκριάς. Για την μέρα και το ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΈΝΟ αποτέλεσμα της ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κανενός δημότη εκτός εκείνων  του πλαισίου των "εμπλεκομένων" εργασιακά ή πολιτικά με το  δήμο δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λόγος να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο από το να πούμε ότι στα περισσότερα δημόσια σχολεία της πόλης έγιναν εχτές  προγραμματισμένα πάρτυ μασκέ και ψήνονταν σουβλάκια στα προαύλια. Ούτε λοιπόν οι σύλλογοι γονέων δεν θα μπορούσαν να είναι εκεί που τους καλούσε ο δήμαρχος.
  • Ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ: Ενοικίαση αίθουσας ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ? Δεν έχει ο δήμος αίθουσα στο Κέντρο Νεότητας ή στην  Παπάγου,?  'Εντυπα, βίντεο, λεφτά για Livestreaming, ολοδσέλιδες καταχωρήσεις στις υπαλληλικές τοπικές εφημερίδες ..... ΓΙΑΤΊ? Για να κάνει απολογισμό του έργου του ο  Δήμαρχος  στους συμβασιούχους του δήμου και τα μέλη της παράταξής του;
  • Την Πέμπτη το μεσημέρι η πρόεδρος του ΔΣ ζήτησε από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να μετάσχουν σε σύσκεψη ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 13.00 για να συζητήσουν λέει, τα διαδικαστικά. Εκεί στον δήμο φαίνεται ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ότι οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ δεν έχουν μισθό και τα έξοδά τους (κινητά, ταξίδια, μετακινήσεις, κλπ) πληρωμένα - όπως τα στελέχη της διοίκησης και η δημόσια υπάλληλος πρόεδρος του ΔΣ - και δεν μπορούν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ να αφήνουν τις δουλειές τους.  Και άρα ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΙ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ  της διοίκησης να καθορίζουν τις συνεδριάσεις σε ώρες που βολεύουν ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ! ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
Τούτων δοθέντων, το Σάββατο το βράδυ ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Χαλάνδρι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ, Άγγελος Νταβίας  έστειλε το ακόλουθο email στην λίστα του Δημοτικού Συμβουλίου:

Καλησπέρα.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω και εγώ την στάση μας που θα είναι να απέχουμε από την διαδικασία.
Χωρίς προφάσεις και αιτήματα αναβολής εμείς θέλουμε να είμαστε καθαροί: Δύομιση μήνες πριν τον απολογισμό ΟΛΩΝ ΜΑΣ στους δημότες του Χαλανδρίου, αναμένοντας την κρίση τους, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να μετέχουμε σε μια διαδικασία όπου:
- Είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί άρα θα αρχίσει στην καλύτερη στις 11.30
- Θα προβληθεί ένα προπαγανδιστικό βίντεο απολογισμού το οποίο έχει επιμεληθεί η δημοτική αρχή μόνη της, με έξοδα του δήμου κανένα μισάωρο.
- Θα μιλήσει ο δήμαρχος καμιά ώρα και οι πέντε αντιδήμαρχοι και η πρόεδρος του ΔΣ από κάνα μισάωρο.
Άρα η ώρα θα έχει φτάσει περίπου τρεις με τρισήμιση όταν το λόγο θα πάρει ο κ. Κουράσης.

Μόλις τελειώσει ο κος Κουράσης η πρόεδρος θα αρχίσει να υπενθυμίζει ότι επικρατεί κόπωση στο ακροατήριο και πρέπει να συντομεύουμε την διαδικασία.
Άρα - με τις καλύτερες των προβλέψεων - θα μπορούμε να πάρουμε τον λόγο κατά τις πέντε να μιλήσουμε ....στο προεδρείο (γιατί κανένας άλλος δεν θα έχει μείνει).
Επειδή αύριο είναι Απόκριες εμείς θα είμαστε σε άλλο πάρτι μασκέ.
Ο απολογισμός όλων μας θα κριθεί σε δυόμιση μήνες από τους .... αρμοδίους.
Εμείς ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και χωρίς δικαιολογίες

Το χθεσινό καρναβάλι μας δικαίωσε:
 

Άδεις καρέκλες, αντιπαράθεση που το μόνο που μπορεί αν προσφέρει είναι να περιορίσει την δυνατότητα ουσιαστικών συγκλίσεων πάνω σε πολιτικές επιλογές,, μασκέ διαμαρτυρίες για τον ΧΕΥ 9 από παρατάξεις που ΨΗΦΙΣΑΝ την αγορά σκάνδαλο, της παράταξης Κουράση περιλαμβανομένης, με φερετζέ ..... Καρατζά και μεγάλη αυτοϊκανοποίηση από την πλευρά της διοίκησης δια το μεσσιανικό έργο τους.

Παίζει από παλιά!

ΧΑΛΑΝΔΡΙ! 
ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου