Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΤΑΣΣΗΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Ο Χρύσανθος Δ. Τάσσης είναι λέκτορας με αντικείμενο Πολιτική Κοινωνιολογία και Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Έχει διδάξει ως λέκτορας (με το ΠΔ 407/80) στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και είναι μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων ΠΑΣΟΚ: Η άνοδος και η πτώση (;) ενός ηγεμονικού κόμματος (με τον Κ. Ελευθερίου) Αθήνα, Σαββάλας. 2013, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα: Προκλήσεις και Προοπτικές [με Μ. Σπουρδαλάκη (επιμ.), Κ. Μποτόπουλο, Θ. Ξηρό], Αθήνα, ΪΣΤΑΜΕ, 2001, και της μελέτης που δημοσιεύτηκε με το σύστημα των κριτών Regional and Sectoral Efficiency of the Greek Economy: Measurements and Determinants [με Σ. Παπαϊωάννου (συντονιστή) και Θ. Τσέκερη], Αθήνα, ΚΕΠΕ, 2017. Έχει επιμεληθεί με τον Β. Ασημακόπουλο τον συλλογικό τόμο ΠΑΣΟΚ 1974-2018. Πολιτική Οργάνωση-Ιδεολογικές Μετατοπίσεις-Κυβερνητικές Πολιτικές, Αθήνα, Gutenberg, 2018.

Κείμενα του σχετικά με το ελληνικό και ευρωπαϊκό κομματικό σύστημα, τη θεωρία των πολιτικών κομμάτων, την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την οικονομική πολιτική και τις εργασιακές σχέσεις έχουν δημοσιευτεί στα ελληνικά στα αγγλικά και στα ισπανικά.

Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης

Από νεαρός έχει συμμετέχει ενεργά στην πολιτική και στο φοιτητικό κίνημα. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών "Σωτήρης Πέτρουλας", εκπρόσωπος φοιτητών στη Σύγκλητο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Β2 Αθήνας, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου