Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ - ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

 

Κάθε απόπειρα να προσεγγίσει κανείς στρατηγικά και χωρίς προεκλογικούς εντυπωσιασμούς τα θέματα του Κάτω Χαλανδρίου θα βρει  μπροστά τα μεγάλα, χρονίζοντα θέματα της περιοχής:

Πεύκο Πολίτη ένταξη - Καταυλισμός Αλάνα Νομισματοκοπείου, Δουζένη, Ρέμα Σαρανταπόρου και αντιπλημμυρική θωράκιση με πρώτη προτεραιότητα στο θέμα της Κόδρου.

  • Η πολεοδομική μελέτη ένταξης του Πεύκο Πολίτη μετά την έγκρισή της από την πλειοψηφία παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση δεν έχει οδηγήσει προς το παρόν στην πράξη εφαρμογής, αφού η μελέτη δεν έχει ακόμα εγκριθεί.
Την ίδια ώρα η πρόσφατη δικαστική δικαίωση του δήμου και όσων έχουμε κρατήσει ανυποχώρητη στάση στο θέμα των συμβάσεων με τον μελετητή και των υπέρογκων διεκδικήσεών του, αυτές που ο πρώην Δήμαρχος, ο Δήμαρχος των ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ, επέμενε στο δημοτικό συμβούλιο ότι πρέπει να καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος τους , για να υπάρξει βολικός συμβιβασμός, έχει ρίξει και το τελευταίο φύλλο συκής για όσα έγιναν για την υπόθεση την πενταετία 2009-2014.
Ο συμβιβασμός των γραμματίων και των οικοπέδων δεν πέρασε και ο δήμος γλύτωσε 475000 ευρώ με δικαστική απόφαση.

Η απεμπλοκή της υπόθεσης από όσους αναζητούν εναγωνίως βολικούς συμβιβασμούς για τα οικόπεδα και τα γραμμάτια είναι ΟΡΟΣ για να προχωρήσει η υπόθεση.
Τον δήμο απέναντι στο μελετητικό γραφείο και τα ιδιωτικά συμφέροντα που διαπραγματεύονται μαζί του ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τον εκπροσωπούν ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ.

Και αυτό αγαπητοί συνδημότες πρέπει να το καταλάβετε και να πράξετε αναλόγως στις επερχόμενες εκλογές.

Αλάνα Νομισματοκοπείου:

Οι χαρές και τα πανηγύρια για την παραχώρηση της χρήσης της Αλάνας τον δήμο Χαλανδρίου πάγωσαν και έγινα προβληματισμός όταν η ιδιοκτησία της πέρασε με νεώτερη πράξη στο Υπερταμείο.
Επειδή λοιπόν στον χώρο πρέπει να σχεδιαστεί μια μεγάλη επένδυση για την κατασκευή του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του Κάτω Χαλανδρίου και των άλλων κοινόχρηστων χώρων που μπορούν να δώσουν ανάσα στην περιοχή, αυτή δεν μπορεί να γίνει με ανοικτό το θέμα του ιδιοκτησιακού του καθεστώτος.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - χωρίς παλινωδίες και εφησυχασμούς -  της παραχώρησης ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ της Αλάνας

Καταυλισμός: 
Η απόπειρα απεμπλοκής από το πρόβλημα με την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος - του τρίτου κατά σειρά - που και εμείς ψηφίσαμε, είμαστε επιφυλακτικοί ότι τελικά θα λειτουργήσει ως λύση απομάκρυνσης στον μεγάλο καταυλισμό του Πεύκο Πολίτη, παρά τα καλά αποτελέσματα που είχε στο περιορισμένης έκτασης πρόβλημα του Πατήματος και το εκφράσαμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να παραμείνουμε σταθεροί στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ σίγουρη μέθοδο για την διάλυση του καταυλισμού που είναι ένα ολοκληρωμένο στεγαστικό πρόγραμμα δημόσιας κατοικίας. Αυτό που τόσο εμείς, όσο και η διοικούσα παράταξη είχαμε στο κέντρο των ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ προγραμμάτων μας και που η διοίκηση Ρούσσου. Και σε αυτό το ζήτημα η θεμελιώδης αντίληψή μας ότι χωρίς ΥΠΟΔΟΜΕΣ δεν λύνονται μεγάλα προβλήματα παραμένει ισχυρή.
Ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας, δεν θέλουμε να είμαστε Κασσάνδρες (αν και είχε δίκιο) αλλά η ιστορία άλλα έχει δείξει.

Σαραντάπορος - Αντιπλημμυρική προστασία - Κόδρου:

Η επίλυση του προβλήματος της κλειστής διατομής κάτω από την Κηφισίας, που ΠΝΙΓΕΙ την Κόδρου δεν μπορεί να περιμένει άλλο αλλά δεν χρειάζεται να γίνεται και θέμα παραταξιακής εκμετάλλευσης διότι δεν μας παίρνει έτσι ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ. Δεν είναι θέμα που μπορούν να το λύσουν επίδοξοι σωτήρες, είναι θέμα που απαιτεί ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΗΣ.

Δουζένη:

Μετά τον Κουράση που άφησε να περάσει άπραγο το δεκαοκτάμηνο της απαλλοτρίωσης και μετά τις αρχικές παλλινωδίες Ρούσσου και τις αυταπάτες περί αγοράς του ακινήτου με απευθείας διαπραγματεύσεις με την τράπεζα η επανεπιβολή απαλλοτρίωσης για την οποία επιμέναμε από την πρώτη μέρα, έχιε δρομολογηθεί. Επιτέλους ελπίζουμε ότι το Κάτω Χαλάνδρι θα αποκτήσει τον πολιτιστικό χώρο που δικαιούται και δεν θα επιχειρηθούν άλλες .... εξυπνάδες.

 Πάρκο ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:

Θετική η παραχώρηση του χώρου στον δήμο από την ΚΤΥΠ, θετικές οι συντηρήσεις, απαράδεκτο το καθεστώς διαχείρισης του γηπέδου 5Χ5, μας βρήκε κάθετα αντίθετους. Με την πρότασή μας για επαναλειτουργία των Συνοικιακών Συμβουλίων τέτοια αποκρουστικά φαινόμενα συναλλαγών με αντικείμενο τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, θα εκλείψουν.

Το Κάτω Χαλάνδρι αποτελεί το πολυπληθέστερο τμήμα της πόλης και κάθε σχεδιασμός, κάθε αναφορά πρέπει να έχει ως προτεραιότητά του την ενίσχυση της σύνδεσης του  με το υπόλοιπο Χαλάνδρι και το κέντρο της πόλης.
Η συγκοινωνιακή σύνδεση της περιοχής με το κέντρο χρειάζεται ενίσχυση μέσω κυκλικής διαδρομής δημοτικής συγκοινωνίας που θα συνδέει Σταθμό Μετρό Νομισματοκοπείο, Ηρώων Πολυτεχνείου, Χίου, Μαρμαριώτισσα με Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου