Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ


Τις προηγούμενες μέρες δώσαμε μια σκληρή μάχη πολιτικής επιβίωσης της αυτόνομης δημοτικής μας κίνησης.

Ο στόχος μας ήταν η κατάκτηση μιας παραπάνω έδρας στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να ενισχύσουμε την παρέμβασή μας και τον ελεγκτικό μας ρόλο στην λειτουργία του δήμου.

Ο στόχος μας δεν επιτεύχθηκε, οι συνδημότες μας αποφάσισαν και η ετυμηγορία τους είναι σεβαστή.

Πολλοί συμπολίτες μας, είπαν ότι κατακτήσαμε τον σεβασμό τους με τον αποκαλυπτικό, αταλάντευτο και αδιαπραγμάτευτο τρόπο που δίνουμε τις μάχες μας, πάντα με γνώμονα το καλό του Χαλανδρίου και των Χαλανδραίων, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε.

Για λιγότερους συμπολίτες μας, όμως, αυτός ο σεβασμός ήταν επαρκές κριτήριο για να τους οδηγήσει να επιλέξουν το ψηφοδέλτιό μας στην κάλπη.

Μια συλλογικότητα με κοντά εικοσαετή διάρκεια αυτόνομης πορείας στην τοπική κοινωνία δεν απογοητεύεται και δεν εγκαταλείπει.

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που μας εξασφάλισαν την έδρα στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Μία έδρα που είναι προφανές από τον αριθμητικό συσχετισμό ότι μπορεί να είναι καθοριστική για τις εξελίξεις, καθ΄ όλη την διάρκεια της τετραετίας.

Ξέρουμε πώς θα την χρησιμοποιήσουμε και ξέρουν και όσοι μας ψήφισαν ότι δεν θα τους κάνουμε να ντρέπονται για την επιλογή τους.

Δεν βιαζόμαστε να διατυπώσουμε συνολικά την άποψή μας για τα βαθύτερα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Θα το κάνουμε όταν ολοκληρωθεί η μάχη του δεύτερου γύρου. Έτσι και αλλιώς εμείς είμαστε παρόντες και θα μιλάμε δημόσια καθημερινά.

Αυτή την ώρα και μέχρι την Κυριακή για εμάς ένα μόνο διακύβευμα υπάρχει:

Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στην εποχή της Κουρασικής κανονικότητας.

Στην εποχή του SALT LAKE CITY, των παγοδρομίων πάνω στα αγάλματα, των παραθεσμικών δωροληψιών των γραμματίων, της ακραίας υπερφορολόγησης , της διάλυσης των νομικών προσώπων και των επιτροπών του δημοτικού συμβουλίου, της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του «Βοήθεια στο Σπίτι», του υποδιπλασιασμού των θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και της απαξίωσης των υπηρεσιών καθαριότητας, αυτεπιστασίας και πράσινου.

Η μάχη του δεύτερου γύρου στο Χαλάνδρι για εμάς δεν είναι μάχη Αριστεράς – Δεξιάς.

Δεν θα μας αφορούσε αυτό ως συλλογικότητα και όσοι επιχειρούν να την εμφανίσουν ως τέτοια απλά αναδεικνύουν την δεξιά ή αριστερή υποκρισία τους όταν διακηρύσσουν ότι βάζουν την πόλη και τις ανάγκες της μπροστά από το κόμμα τους, το συμφέρον τους και είναι «ανεξάρτητοι».

Είναι μάχη μεταξύ του Ρούσσου – με όλη την κριτική που έχουμε ασκήσει στην τετραετία του και τον ίδιο προσωπικά με τον Γ. Κουράση και την δική του δημαρχιακή περίοδο.

Η σύγκριση – με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια – είναι καταλυτική. Η ζυγαριά δείχνει ΡΟΥΣΣΟΣ χωρίς καμία επιφύλαξη για κάθε σκεπτόμενο πολίτη.

Δεν είχαμε σκοπό να παρέμβουμε δημόσια.

Η στάση μας είναι αυτονόητη για κάθε Χαλανδραίο που μας έχει παρακολουθήσει.

Η συνέχεια για την τετραετία θα είναι ενδιαφέρουσα.

ΧΑΛΑΝΔΡΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου