Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Συμπράξαμε - Δεν συγχωνευθήκαμε - Ώρα λοιπόν να αναλάβει η αντιπολίτευση..... ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Αυτό ψήφισαν οι Χαλανδραίοι άλλωστε



Δεν μπορούν να μας βάλουν οι υπόλογοι για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία του δήμου - αυτό που οδήγησε σε καταδική ενός αντιδημάρχου και ενός υπηρεσιακού - να απολογηθούμε για την απόφαση συνεργασίας μας με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Τους συνιστάμε να συμμαζευτούν. Για το καλό τους.

Χρωστάνε εξηγήσεις για τις ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ και πώς τις κάνανε, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να τους δώσει εξηγήσεις  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ. Σε εκείνους έχουν αποδοθεί ευθύνες από την δικαιοσύνη. Εκείνων οι πρακτικές ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ όταν ερευνήθηκαν.
Εκείνοι λειτουργούν παρασκηνιακά με μοναδικό στόχο ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ ένας ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ από τις επιπτώσεις από την καταδίκη του.

Δεν θα μας παρασύρουν σε αντιπαράθεση επαγγελματίες καργαριστεροί - ισόβιοι συνδικαλιστές της Κουρασικής Αριστεράς . Εζηγήθησαν, εμετρήθησαν και βρέθηκαν ανεπαρκείς, στείροι βερμπαλιστές, ανίκανοι να μετατρέψουν την θεωρία σε πράξη.
Δεν τους νομιμοποιούμε πλέον να μας παριστάνουν την φρουρά του "ηθικού πλεονεκτήματος" της αριστεράς ..... μπαίνοντας. Όσοι συμπορεύτηκαν και συμπορεύονται με  τον υπόλογο για παραθεσμική γραμματιοληψία πρώην δημάρχο, δεν δικαιούνται να μας επικρίνουν.
Όσοι δεν έχουν γράψει μισή κουβέντα για το τερατούργημα περί κυβερνησιμότητας και των προβλέψεών του και εξισώνουν τα .... άνισα, ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ.

Δεν θα μας παρασύρουν καλοταϊσμένοι  από τον Σύνδεσμο Βολέματος Ανέργων Πρώην κονδυλοφόροι, απομεινάρια εκείνης της επαγγελματικής αριστεράς που επί δεκαετίες όμνυε στην απλή αναλογική, για να εκβιάζει τα κυβερνητικά παρτάλια του ΠΑΣΟΚ να τους δίνουν τα πάντα - δουλειές, καρέκλες, εξουσία - για να τους παρέχουν το πολυπόθητο  αριστερόσημο - φερετζέ (κομπλεξικοί εξουσιαστές της γενιάς του πολυτεχνείου) .... αλλά τώρα κατακεραυνώνουν τις συνεργασίες, γιατί συνεργάζονται ... πρώην αντίπαλοι. Και ποιοι θα συνεργάζονταν δηλαδή με αυτά που εκείνοι πιστεύουν;;; ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ;;;; Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ.

Είναι εκείνοι που δεν είδαν ΠΟΤΕ πώς πριν - ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ - πλήρωνε ο λαός του Χαλανδρίου τον Κουράση, τον Καμάρα και τους αυλικούς τους, του για να έχουν τον ΣΒΑΠ προίκα και ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Σχολίασα μόνο μία - πραγματικά ενδιαφέρουσα παρατήρηση μιας συνδημότισσας στο fb- που έχει γνωστή, στενή οικογενειακή σχέση ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ - που αναρωτήθηκε:
"Δηλαδή τώρα δεν θα μαθαίνουμε τι γίνεται στον δήμο;; Ποιος θα μας ενημερώνει;;;" 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ: Εκείνοι που ψηφίσατε. Εκείνοι έχουν την θεσμική υποχρέωση να σας ενημερώνουν και να ελέγχουν την διοίκηση και την σύμπραξη για τις επιλογές τους - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ. Η δίκη προθέσεων δεν μας αφορά και θα μένει αναπάντητη.

Και εκείνοι θα βγάζουν - λοιπόν - δελτία τύπου που θα φιλοξενούνται στα μέσα (και στην ΠΛΑΤΕΙΑ βεβαίως) με την υπογραφούλα τους, για να σας ενημερώνουν. ΜΠΟΡΟΥΝ? ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ?

Ναι, πλέον δεν θα το κάνουμε εμείς, αφού είμαστε τμήμα της σύμπραξης και είμαστε εν μέρει ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ - αν και δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ διότι έτσι αξιολόγησε ο δήμαρχος.

Οπότε οι ΜΕΓΑΛΟΙ της αντιπολίτευσης δεν θα μπορούν να κρύβουν τις ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ πίσω από την δική μας αντιπολίτευση, όπως έκαναν τέσσερα χρόνια.

ΝΑΙ!
ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. ΧΩΡΙΣ ...... ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.

Αν δεν ξέρουν, δεν μπορούν ή δεν τους παίρνει δεν είναι δικό μας πρόβλημα.
Το "τους έχουμε να φωνάζουν" για να κάνουμε εμείς την ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ τελείωσε.
 Ας το πάρουν απόφαση.

Τους αφιερώνουμε λίγο ΚΑΒΑΦΗ

- Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

- Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.

- Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορόνα;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί.
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.

- Γιατί οι δυο μας ύπατοι κι οι πραίτορες εβγήκαν
σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·
γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
και δαχτυλίδια με λαμπρά, γυαλιστερά σμαράγδια·
γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
μ' ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλιγμένα;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
και τέτοια πράγματα θαμπώνουν τους βαρβάρους.

- Γιατί κι οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
κι αυτοί βαριούντ' ευφράδειες και δημηγορίες.

- Γιατί ν' αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κι η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που εγίναν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κι οι πλατέες,

κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;
Γιατί ενύχτωσε κι οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου