Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ

Είναι μια γλυκιά εύκολη πίτα που την έφαγα στο Πάπιγκο και ξετρελάθηκα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το όνομα πατσαβούρα το πήρε από τα σουρωμένα φύλλα του! Καλή επιτυχία!

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) ζάχαρη
1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) ηλιέλαιο
2 βανίλιες
1 κουτ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
λίγο ΒΙΤΑΜ λιωμένο

Για το σιρόπι

2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και τα ανακατεύω με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Βουτυρώνω ένα ταψί με ΒΙΤΑΜ. Βάζω ένα φύλλο στο ταψί και ρίχνω δύο κουταλιές γέμιση. Σουρώνω το φύλλο στην άκρη του ταψιού. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετώ στο ταψί όλα τα φύλλα και όλη την γέμιση, μέχρι να γεμίσει όλο το ταψί.

Ρίχνω λίγο ηλιέλαιο από πάνω και βάζω το γλύκισμα στο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σε κατσαρόλα βάζω τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζω για λίγα λεπτά.

Όταν ψηθεί το γλυκό το αφήνω να κρυώσει και ρίχνω το σιρόπι χλιαρό πάνω του σιγά σιγά με μία κουτάλα. Όταν σερβίρω αν θέλω πασπαλίζω με λίγη τριμμένη κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *