Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Μαγικές στιγμές όπερας-μπαλέτου από σήμερα στο Μέγαρο, με τα Μπαλέτα Bejart! // Ο Μαγικός Αυλός // 20-30/1


Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μπαλέτων Μπεζάρ της Λωζάνης, Gil Roman, μία μέρα πριν την έναρξη των παραστάσεων του Μαγικού Αυλού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μίλησε για τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις.

Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι πάλι στο Μέγαρο Μουσικής. Έχω αέρθει με τον ίδιο το Μωρίς Μπεζάρ πριν από αρκετά χρόνια για την παράσταση «Η μπαλάντα της οδού Αθηνάς» και τότε είχα δει και τον Μάνο Χατζιδάκι. Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι πίσω στην Αθήνα και στο Μέγαρο. Έχουμε έρθει πολλές φορές στην Αθήνα, έχουμε παρουσιάσει πάρα πολλές παραστάσεις.
Είμαι ευτυχής που θα παρουσιάσουμε το Μαγικό Αυλό, που είναι ένα θέαμα όχι και τόσο εύκολο για να εξηγήσει κανείς και βασίζεται πολύ τόσο στη μαγεία όσο και στην ιεροτελεστία. Στο τελετουργικό που έχει ο χορός. Ο Μαγικός Αυλός ως παράσταση έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, καθώς είναι η μόνη όπερα που έχει χορογραφηθεί. Μέχρι στιγμής όλες οι άλλες όπερες σκηνοθετούνται.
Ο Μωρίς Μπεζάρ επέλεξε τη μουσική και τη συγκεκριμένη εκτέλεσή του Μαγικού Αυλού του Μότσαρτ. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη εκτέλεση του 1964. Ακολούθησα ακριβώς τη χορογραφία που έκανε ο Μορίς Μπεζάρ, ο οποίος σεβάστηκε απόλυτα το μουσικό κομμάτι. Το έργο που θα δούμε έχει μεγάλη μουσικότητα που εκφράζεται και μέσα από τη σωματική έκφραση. Δεν πρόσθεσα τίποτα δικό μου στην αρχική χορογραφία του Μπεζάρ, σεβόμενος απόλυτα το έργο αυτό καθαυτό.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα την οποία αγαπούσε υπερβολικά ο Μωρίς Μπεζάρ και η ανταπόκριση του κοινού σε όλη αυτή τη διαδρομή είναι πάντα εξαιρετική. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά φιλόξενο κοινό, που μας τίμησε με την εξαιρετική του ανταπόκριση και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σημείωμα του Καλλιτεχνκού Διευθυντή του ΜMA, Μίλτου Λογιάδη

Είναι μεγάλη μας χαρά να καλωσορίζουμε φέτος στο χριστουγεννιάτικο Μέγαρο Μουσικής το διάσημο και αγαπημένο από το ελληνικό κοινό Μπαλέτο Bejart της Λωζάνης που επιστρέφει με μια ιδιαίτερη εορταστική χορογραφική πρόταση, τον Μαγικό Αυλό. Ο Μωρίς Μπεζάρ είναι πάντα τολμηρός και πρωτοπόρος, προτείνει με τη χορογραφία αυτή έναν επαναπροσδιορισμό της γνωστής όπερας του Μότσαρτ, όπου η παρουσία του τραγουδιστή περνά σε δεύτερη μοίρα και η ερμηνεία των μηνυμάτων του Μαγικού Αυλού ανατίθεται στο μεγαλείο της σωματικής κίνησης. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα που θα το απολαύσουν όσοι αγαπούν την όπερα, όσοι αγαπούν το μπαλέτο, αλλά και όλοι όσοι, μικροί και μεγάλοι αγαπούν τα Χριστούγεννα. Γιατί τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι πάντα ονειρικά και σας καλούμε να γιορτάσουμε παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου