Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Πράσινοι: Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ


Μόνο θλίψη προκαλούν οι εικόνες από την εκκένωση καταλήψεων στον Δήμο Αθηναίων. Εισβολές σε σπίτια, συλλήψεις και βίαιη μεταχείριση πολιτών συνθέτουν ένα σκηνικό αυξανόμενου αυταρχισμού, κατάχρηση εξουσίας και παράνομης βίας. Η αστυνομική αυθαιρεσία και η καταπάτηση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων αποτελούν πολιτική επιλογή που επενδύει στις εντυπώσεις του δόγματος «νόμος και τάξη» και ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Ταυτόχρονα, μετά από 4 χρόνια και 8 μήνες δίκης, η εισαγγελέας προτείνει την αθώωση των μελών της Χρυσής Αυγής και τον αποχαρακτηρισμό της από εγκληματική οργάνωση.
Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να νιώθουν ασφαλείς, όχι μόνο απέναντι στην ποινική και πολιτική βία αλλά και απέναντι στην αυθαίρετη βία των κρατικών οργάνων. Διαφορετικά, ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;
Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ -Πρωτοβουλία για ένα ενωτικό πράσινο κόμμα, σταθερά προσανατολισμένοι στην κουλτούρα της μη βίας, καλούμε έστω και τώρα την κυβέρνηση, αντί να στηρίζεται στη βία και την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, να σεβαστεί τα εναλλακτικά εγχειρήματα που δόμησαν αρκετές από τις καταλήψεις. Δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται όλες ως εργαστήρια κατασκευής τρομοκρατών. Η αξιοποίηση κτηρίων που ειδάλλως μένουν κενά και καθίστανται επικίνδυνα, η στέγαση αστέγων, η στήριξη της κοινωνίας των πολιτών, η εμπέδωση μιας κουλτούρας εναλλακτικής και δημιουργικής, που τείνει στη φιλειρηνική συνύπαρξη και ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη, οφείλουν να αποτελούν αξίες και στόχους κάθε υγιούς κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου