Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΕΒΓΑΛΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

http://pantazisnikos.blogspot.com/2011/12/blog-post_25.html

Νέο επίτευγμα του Δήμου Χαλανδρίου .Διέλυσαν και την Κοινωνική Υπηρεσία



Στην έκδοση Νοεμβρίου των ΝΕΩΝ Χαλανδρίου δημοσιεύσαμε την σύνθεση της κοινωνικής επιτροπή του Δήμου με τον τίτλο καμαρώστε τους. Στην απάντηση της η Χατζηγεωργίου δεν μας είπε:



1)Ότι η κ Γιαλουρίδου φερόμενη ως πρόεδρος της Επιτροπής πήρε Σύνταξη και οι δύο σχετικές με το Αντικείμενο υπάλληλοι που υπηρετούσαν με σύμβαση απολύθηκαν.
Δεν μας είπε δηλαδή ότι δεν υπάρχει κοινωνική Υπηρεσία στον Δήμο Χαλανδρίου.


2)Δεν μας είπε γιατί δεν συμμετέχει κανείς από το Νομικό πρόσωπο Κοινωνικής πολιτικής που έχει την αρμοδιότητα και περιμέναμε από τον πρόεδρο κ.Λαδόπουλο να αντιδράσει.


3)Δεν μας είπε γιατί δεν έχουν ενημερωθεί όλες οι παρατάξεις για αυτή την επιτροπή παρά μόνον η Μείζων αντιπολίτευση που όπως φαίνεται και από την σύνθεση της επιτροπής συνεργάζεται αρμονικά με την Διοίκηση.


4)Δεν μας είπε γιατί αφού έχουμε επιτροπή και Νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Πολιτικής τις δωροεπιταγές τροφίμων τις μοιράζει το γραφείο του Δημάρχου;

Δίαβάστε στην συνέχεια την σύνθεση της επιτροπής και την απάντηση στο Δημοσίευμα των ΝΕΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ



ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Συγκροτούμε ειδική επιτροπή Κοινωνικής Αρωγής για την έκδοση αποφάσεων κοινωνικής προστασίας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών.

Η σύνθεση της επιτροπής έχει ως εξής
1. Γιαλλουρίδου Ειρήνη του κλάδου Τ.Ε Κοινωνικών Λειτουργών με
βαθμό Α, υπάλληλο μόνιμη υπάλληλο του Τμήματος Κοινωνικής
Πολιτικής του Δήμου Χαλανδρίου ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον
Σπιταδάκη Εμμανουήλ με ειδικότητα Τ.Ε. Κοινωνικό Λειτουργό Ι.Δ.Α.Χ με βαθμό Γ.
2.Κατσαργύρη Κλυταιμνήστρα του κλάδου ΠΕ με βαθμό Α΄ εκπρόσωπο
της Δ.Ο.Υ Χαλανδρίου ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την
Τσιχλάκη Μαρία του κλάδου ΔΕ με βαθμό Α΄ επίσης εκπρόσωπο της Δ.Ο.Υ
3. Τσιρεβελου Ιωάννα του κλάδου ΤΕ επισκεπτριών με βαθμό Β΄,
υπάλληλο του Δήμου Χαλανδρίου με αναπληρώτρια την Λούντου
Μαρία- Ι.Δ.Α.Χ του κλάδου ΔΕ Νοσηλευτών με βαθμό Β, υπάλληλο του
ΝΠΔΔ «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» του Δήμου.
Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται ο Παπαντώνης Αντώνης του
κλάδου ΔΕ Διοικητικού με βαθμό Γ υπάλληλος του Δήμου Χαλανδρίου
με αναπληρωτή τον Παυλακάκη Αγγελο του κλάδου ΔΕ Διοικητικού-
με βαθμό Γ υπάλληλο του Δήμου Χαλανδρίου.
Πρόεδρος της επιτροπής ορίζεται η κ. Γιαλλουρίδου Ειρήνη με
αναπληρωτή τον κ. Σπιταδάκη Εμμανουήλ.
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την ημερομηνία

υπογραφής της.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ



Η Αντιδήμαρχος κ. Χατζηγεωργίου μας απάντησε με την παρακάτω επιστολή

Κύριε Διευθυντά
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τον τίτλο «Καμαρώστε - Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης όρισε ο Δήμαρχος», οφείλουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:
Η σύσταση της επιτροπής αυτής έγινε βάσει των επιταγών του νέου νόμου 3852/2010 για την Αυτοδιοίκηση και αφορά στις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες από την πρώην Νομαρχία προς τους Δήμους.
Παρότι δεν υπήρχε στο Δήμο μας καμία σχετική εμπειρία, διότι οι υπηρεσίες Πρόνοιας ανήκαν στις πρώην Νομαρχίες και ενώ ο νέος Οργανισμός του, ο εναρμονισμένος με τον Καλλικράτη δεν έχει ακόμα ψηφιστεί, προσπαθήσαμε να δώσουμε άμεση λύση στο πρόβλημα, για να μην ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούντες δικαιούχοι συμπολίτες μας. Έτσι από τον Ιούλιο μήνα δύο υπάλληλοι του Δήμου μας μετέβησαν στον Δήμο Αγίας Παρασκευής για αρκετές ημέρες, προκειμένου να εκπαιδευτούν πάνω στα νέα αντικείμενα. Βέβαια ο νόμος προέβλεπε τη διοικητική υποστήριξη για τις νέες αρμοδιότητες από τον μητροπολιτικό Δήμο, έδρα της καταργηθείσας Νομαρχίας, αλλά και η δική μας δέσμευση ήταν να αναλάβουμε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και όχι πέραν της 1/1/2012 τη διεκπεραίωση όλων αυτών των Προνοιακών υποθέσεων.

Η ειδική επιτροπή Κοινωνικής Αρωγής, στελεχώνεται βάσει του νόμου από συγκεκριμένα πρόσωπα, υπαλλήλους του Δήμου μας συγκεκριμένων ειδικοτήτων καθώς και από εκπρόσωπο της τοπικής ΔΟΥ. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε εγγράφως από τον προϊστάμενό της να μας υποδείξει τον τακτικό και τον αναπληρωματικό του, με την προϋπόθεση να είναι υπάλληλοι Π.Ε. όπως επιτάσσει ο νόμος. Μετά την έγγραφη απάντησή του συστήθηκε η συγκεκριμένη επιτροπή, με απόφαση του Δημάρχου και αναρτήθηκε αυθημερόν στη Διαύγεια.
Η επιτροπή έκτοτε συνεδριάζει κανονικά ανά δεκαπενθήμερο, με τη σοβαρότητα που απαιτεί το αντικείμενο και όλες της οι αποφάσεις είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά της.
Θεωρήσαμε άδικο να βάλλεται διά του τύπου μία επιτροπή άμισθη και μία υπηρεσία μας, που λειτουργούν κατά κοινή ομολογία πολύ καλά και που αφορούν στην εξυπηρέτηση συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν τεράστιες ανάγκες περίθαλψης. Είναι δε αυτονόητο πως αποφάσεις της βασανίζονται αρκετά, εξ αυτού είναι και πολύωρες και στηρίζονται πάντα πάνω σε όσα προβλέπει ο νόμος.

Παρακαλώ για την ανάρτηση και δημοσίευση της παρούσης και ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Aφροδίτη Χατζηγεωργίου


Αντιδήμαρχος Παιδείας


Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου