Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ OMERTANEWS Γ

http://www.omertanews.gr/2011/12/blog-post_9134.html

 

ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΑΣΗ;;;



ΓΕΝΙΚΕΥΟΥΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΣΤΗ Β ΑΘΗΝΩΝ!!!

Νέους μπελάδες για τον Αντώνη Σαμαρά από τους ερασιτέχνες του επιμελητηρίου που θέλουν να κάνουν κουμάντο στη ΝΔ. Το δίδυμο Γιώργου Σουφλιά (σ.σ. ο πρώην αποτυχημένος πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ και όχι ο συνονόματος Λαρισαίος Υπουργός) και ο Αντώνης Παναγόπουλος αφήνουν να δρομολογηθεί αποστασία στο επαγγελματικό επιμελητήριο Αθηνών στην παράταξη της ΝΔ και να χάσει ουσιαστικά την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει για ακόμα μια φορά στην κοινωνία ότι κάποιοι "υπερεγκέφαλοι" που θέλουν να κάνουν κουμάντο στην Συγγρού δεν έχουν καταλάβει ότι η εποχή που διανύουμε θέλει συναίνεση αφού θα την χρειαστεί και η ΝΔ ακόμα και αν είναι πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές. Με την συμπεριφορά τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Γιώργο Μιχελάκη ο οποίος ακολουθεί εδώ και καιρό επικοινωνιακή στρατηγική συναίνεσης. Η πολιτική διγλωσσία που δείχνει έτσι η ΝΔ σε έναν κορυφαίο θεσμό όπως το επιμελητήριο θα της κοστίσει στις εκλογές. Ήδη ο Μιχάλης Καρχιμάκης από το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει φάκελλο για τα συμβάντα γιατί οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ έδειξαν συναίνεση ενώ στη ΝΔ μεθόδεψαν την αποστασία των σκληρών κομματικών συνδικαλιστών οι οποίοι είναι σε διάσταση με την πολιτική Σαμαρά.


Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι με τις ενέργειες του Νίκου Λεβετσοβίτη η κεντροδεξιά παίρνει την πλειοψηφία των μελών της διοικητικής επιτροπής αν και οι δύο πρώτες παρατάξεις πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Οι υπερεγκέφαλοι όμως της Συγγρού και το δίδυμο Σουφλιά- Παναγόπουλου τινάζουν την πλειοψηφία της κεντροδεξιάς στο επιμελητήριο για λόγους προσωπικών επιδιώξεων. Ήδη οι πολλές παρατάξεις της μειοψηφίας μιλούν απαξιωτικά για τη ΝΔ και λένε ότι δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει με συναίνεση αφού δεν μπορεί να το πράξει στην μικροκλίμακα του επαγγελματικού επιμελητηρίου.

Όλη η πιάτσα βοά ότι πίσω από την αποστασία του Γιώργου Κουράση είναι το δίδυμο Σουφλιά - Παναγόπουλου. Μάλιστα το θέμα έχει και αυτοδιοικητικές προεκτάσεις αφού ο Γιώργος Κουράσης είναι συγγενής του δημάρχου Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση ο οποίος είναι πολύ κομματικός.


Χρεώνουν λοιπόν και στο δήμαρχο την αποστασία που δρομολογήθηκε στο επιμελητήριο, αφού προεκλογικά έτρεχε για να ψηφιστεί ο αποστάτης ξάδερφός του. Πρόβλημα ξαφνικά έχει και ο αγαπητός σε όλους Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος ήταν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της ΝΔ και πρώην επιτυχημένος δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β'ΑΘΗΝΩΝ και οι δημοσκοπήσεις της ΝΔ τον δείχνουν πολύ ψηλά. Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Ζαφειρόπουλου βρήκαν την ευκαιρία να ξιφουλκήσουν εναντίων του λέγοντας ότι "δεν μπορεί να μαζέψει ούτε τους αποστάτες κομματικούς του Χαλανδρίου " γενικεύοντας εσκεμμένα το θέμα εναντίων του.


Στην ουσία του ζητήματος οι πρώτες παρατάξεις των εκλογών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου σε συναινετικό κλίμα αποφάσισαν τα εξής:

Πρόεδρος για τα 2 πρώτα χρόνια θα είναι ο Γιάννης Ρεκλίτης που ήταν ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Για τα επόμενα 2 χρόνια πρόεδρος θα είναι ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου που ήταν ο αντάρτης του ΠΑΣΟΚ

Οι δύο αυτοί θα εναλλάσσονται στην προεδρία και στη γραμματεία και θα έχουν 2 θέσεις στο Δ.Σ. Τις υπόλοιπες 3 θέσεις θα τις πάρει η κεντροδεξιά ως εξής: Πρώτος αντιπρόεδρος ο Νίκος Λεβετσοβίτης για 4 χρόνια. Δεύτερος αντιπρόεδρος ο Ζήσης Ψαράς για 4 χρόνια και στη θέση του Οικονομικού Επόπτη θα υπάρχει εναλλαγή με διετή θητεία των Γιώργου Ζικόπουλου και Παναγιώτη Κολλάρου.

Με την συμφωνία αυτή οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ παίρνουν την προεδρία και η κεντροδεξιά την πλειοψηφία στη διοικητική επιτροπή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι παρατάξεις δεν έχουν ανάγκη τα "κουκιά" της ΝΔ για να έχουν την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο. Πρόκειται όμως για μία αναγνώριση στο πρόσωπο και στο κύρος που έχει ο γνωστός ασφαλιστής Νίκος Λεβετσοβίτης στο επαγγελματικό επιμελητήριο. Την συμφωνία αυτή λοιπόν που δίνει την πλειοψηφία στην κεντροδεξιά την τινάζει στον αέρα η αποστασία του Γιώργου Κουράση που όλοι λένε (ακόμα και ο ίδιος ο κ. Κουράσης) ότι είναι καθοδηγούμενη από το γνωστό δίδυμο Σουφλιά - Παναγόπουλου.

Αλήθεια τι θα απαντήσει προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς όταν τον ρωτήσουν για συναίνεση και του φέρουν για παράδειγμα τα κατορθώματα του διδύμου της συμφοράς στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο; Τι θα απαντήσει όταν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ έδειξαν διάθεση συναίνεσης και η ΝΔ την τορπίλισε με αποστασία; Η οποία μάλιστα όπως όλοι οι κύκλοι του επαγγελματικού επιμελητηρίου λένε είναι καθοδηγούμενη από την Συγγρού.

Όλοι αναρωτιούνται γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν διαγράφει τον αποστάτη Γιώργο Κουράση και δεν τιμωρεί παραδειγματικά το δίδυμο Σουφλιά- Παναγόπουλου που η έρπουσα φημολογία φέρει ως εμπνευστές. Αλήθεια πως δέχονται ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Μιχελάκης μία τέτοια αποστασία;

otanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου