Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΡΚΟΣ: ΕΦΥΓΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΑΝΕΞIΤΗΛΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

" Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα…»Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ’ δημοτικού.

Μικρασιατική καταστροφή...




Από τον Δρ. Νίκο Κρεμμύδα

Σαν σήμερα μπήκαν οι Τούρκοι στην Σμύρνη.. Οταν δεν πρέπει να ξεχνάμε την Ιστορία μας ...Αφιερωμένο στην κ. Ρεπούση και την παρέα της...‏
...Ξημέρωνε Σάββατο 27 του Αυγούστου κι η αγωνία μετά την κατάρευση του μετώπου κορυφωνόταν.. Πρώτοι οι Τσέτες ιππέις μπήκαν στην πόλι γύρω στίς 10 και μισή κι άρχισαν τίς πρώτες σφαγές. Ο Τουρκικός στρατός κι ο τουρκικός όχλος συνέχισαν μετά τίς σφαγές και τίς λεηλασίες.....
Εκατοντάδες ιερείς με πρώτο τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο λιντζάρονται και σφαγιάζονται από τον Τουρκικό όχλο. Αλλους κάρφωσαν στα δένδρα, άλλους στραγγάλισαν, άλλους...
σούβλισαν άλλους εθαψαν ζωντανούς... Οι Ορθόδοξες εκκλησίες καταστράφηκαν, έγιναν τζαμιά, σταύβλοι ή αποθήκες...
"Άρπαξαν οι άνθρωποι βάρκες, καίκια, σχεδίες, βαπόρια, πέρασαν τη θάλασσα σ΄ έναν
ομαδικό, φοβερό ξενητεμό. Κοιμήθηκαν από βραδίς νοικοκυραίοι στον
τόπο τους και ξύπνησαν φυγάδες, θαλασσοπόροι, άστεγοι, άποροι,
αλήτες και ζητιάνοι στα λιμάνια του Πειραιά, της Σαλονίκης, του Βόλου,
της Πάτρας».
«Οι νεκροί περιμένουν» Διδώ Σωτηρίου
" Στις 27 Αυγούστου 1922
ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη.
Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας
να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα…»
Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ’ δημοτικού.
Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια, Αθήνα, εκδ. ΟΕΔΒ, 2006, σελ. 100
Τα σχόλια περιτεύουν.... Αν κι όλη αυτή η ..πολυκομματική παρέα, μάλλον σε λάθος ..DNA απευθύνεται!
PRESS.GR

Παιδικοί σταθμοί σε απόγνωση! Γράφουν τα παιδιά για να φάνε

madata.gr

 
Παιδικοί σταθμοί σε απόγνωση! Γράφουν τα παιδιά για να φάνε
Μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία τους θα αντιμετωπίσουν φέτος οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της χώρας, που ανοίγουν τις πόρτες τους την 1η Σεπτεμβρίου. Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων από οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, προμηνύουν έναν ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα για γονείς, νήπια και εργαζομένους. Μάλιστα, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ένα στα τρία παιδιά αναμένεται να μείνει εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Το νούμερο ένα πρόβλημα δεν είναι άλλο από το ουσιαστικό πάγωμα των προσλήψεων, που έφεραν η οικονομική κρίση και η τρόικα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα οι δήμοι να μην μπορούν να αντικαταστήσουν τους εργαζομένους που συνταξιοδοτούνται, καθώς και τους συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει. Από την άλλη, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρουν στην «Espresso» ότι λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αδυνατούν να κάνουν ακριβή προγραμματισμό, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν τον αριθμό των εποχικών υπαλλήλων που τελικά θα απασχοληθούν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων.
«Οι ελλείψεις σε προσωπικό και τα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε σχέση με την έλλειψη πόρων και χώρων θα δημιουργήσουν ένα οξυμμένο πρόβλημα. Την ερχόμενη εβδομάδα, που θα ανοίξουν οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί, θα καταγράψουμε την πραγματικότητα» δηλώνει στην «Espresso» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) Θέμης Μπαλασόπουλος. Οπως εξηγεί, η εικόνα είναι ακόμη σχετικά θολή εξαιτίας των συνενώσεων που έφερε ο «Καλλικράτης» και της αβεβαιότητας για τον αριθμό των εργαζομένων που τελικά θα απαιτηθούν για τη λειτουργία των σταθμών. Εκείνο που είναι ξεκάθαρο είναι η θεαματική αύξηση των αιτήσεων, οι οποίες είναι κατά 30% με 40% περισσότερες σε σχέση με πέρυσι, αφού «ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα για ιδιωτικούς και όλοι έρχονται στους δημοτικούς σταθμούς». Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μπαλασόπουλου, φέτος το ποσοστό των αιτήσεων που θα απορριφθούν θα ξεπεράσει το 35%, δηλαδή δεν θα γίνει δεκτό το ένα στα τρία παιδιά. Πέρυσι, το αντίστοιχο ποσοστό κυμαινόταν κατά μέσο όρο σε 20% με 22%, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΕ, που καταλήγει λέγοντας: «Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου».

Ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Χαλάνδρι, όπως την περιγράφει ο υπεύθυνος για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Γιάννης Λαδόπουλος: «Είμαστε δραματικά. Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό προσωπικό που έχουμε, θα πάρουμε γύρω στα 400 με 450 παιδιά στο σύνολο, μαζί με αυτά που μας έχει δώσει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), το πρόγραμμα που επιδοτεί τις οικογένειες με 3.000 ευρώ τον χρόνο ανά νήπιο». Πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν περίπου 700 παιδιά, λέει ο κ. Λαδόπουλος, και προσθέτει ότι «τότε υπήρχαν και συμβασιούχοι, που σταμάτησαν στις 31 Ιουλίου. Τώρα είμαστε με μείον προσωπικό». Καθώς οι σαράντα εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στους σταθμούς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, για πρώτη φορά ο δήμος αποφάσισε να μη δεχτεί στους σταθμούς βρέφη, καθώς απαιτούν πολύ περισσότερο προσωπικό.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ!



http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/08/2011_403345

ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΟΥ: ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΧΘΕΣ 27-8-1997. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ.