Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΜΕΡΙΣΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ! ΜΠΡΑΒΟ! ΖΗΤΩ!


Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία μαθητών

Συνεργασία της "Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου" και της Πρωτοβουλίας Εθελοντών Εκπαιδευτικών Καθηγητών Βριλησσίων «Αλληλέγγυα Εκπαίδευση»



Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και μεγάλη διαθεσιμότητα προσφοράς από την πλευρά των εκπαιδευτικών, η προετοιμασία της πρωτοβουλίας καθηγητών Βριλησσίων Αλληλέγγυα Εκπαίδευσηγια την παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές.

Η Πρωτοβουλία, κρίνοντας αναγκαία τη συνεργασία των σχολείων με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και με δεδομένη τη δυσκολία παραχώρησης σχολικών αιθουσών στα Βριλήσσια, προχώρησε σε συνεργασία με την "Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου" και τον Δήμο Χαλανδρίου, ο οποίος έδωσε αμέριστη βοήθεια στο εγχείρημα (χωρίς να το διατυμπανίσει...), παραχωρώντας το 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου στους εθελοντές καθηγητές για την τέλεση των μαθημάτων.

Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο επιλέχθηκε ως το πλέον κοντινό προς τα Βριλήσσια, για να εξυπηρετηθούν οι μαθητές από το προάστιό μας.

Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η "Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου" απευθυνόμενη σε μαθητές από τα δυο γειτονικά προάστια:

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ σε συνεργασία με ομάδα ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ αποφάσισαν τη διοργάνωση τμημάτων ΔΩΡΕΑΝ ενισχυτικής διδασκαλίας για όσους μαθητές το χρειάζονται.

Εκτιμούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι κοινωνικά αναγκαία, λόγω της σημερινής αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής, η οποία έχει φτάσει χιλιάδες οικογένειες στην εξαθλίωση, με αποτέλεσμα συχνά να μην μπορούν να καλυφθούν τα στοιχειώδη.

Την ίδια στιγμή, που το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί και έχει εγκαταλείψει τη χρηματοδότηση παρόμοιων προγραμμάτων, η προσφορά από μέρους των εκπαιδευτικών είναι άξια συγχαρητηρίων και στέλνει στα παιδιά μας το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείουκαι αφορούν στα βασικά φιλολογικά μαθήματα, φυσική, χημεία, βιολογία και μαθηματικά.

Σας ενημερώνουμε ότι ήδη λειτουργούν τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου στο Κάτω Χαλάνδρι και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος θα επιχειρήσουμε τη διοργάνωση και νέων τμημάτων στο 2ο Γυμνάσιο, Πεντέλης & Ιωαννίνων.

Τα μαθήματα θα γίνονται από Δευτέρα- Παρασκευή, τις απογευματινές ώρες.

Παρακαλούμε, όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή mail έως την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στους παρακάτω καθηγητές:

ΛΙΤΣΑ ΓΑΛΑΝΗ, 6978258081, litsagalani@yahoo.gr

ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΜΑΚΟΥ, 6977916903, persefoni.n@gmail.com

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΤΡΑ, 6932242382, afroditintouma@gmail.com

*"Αλληλέγγυα Εκπαίδευση": al.ekpaideusi@gmail.com

ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

Για μαθητές Γυμνασίου: Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία.

Για μαθητές Λυκείου: Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα,Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου