Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τι σημαίνει η ανάκληση του εντάλματος πληρωμής του έργου των ΡΟΜΑ. Ευθύνες και επιπτώσεις.


Δεν είναι αστείο αυτό που έγινε εχθές με την πράξη αναθεώρησης του εντάλματος πληρωμής του έργου στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ.
Και η διάσταση που πήρε το θέμα πανελλαδικά με δημοσιεύσεις σε όλα σχεδόν τα μεγάλα ειδησιογραφικά sites δεν είναι τυχαία.
Άσχετα αν τα λαγωνικά του δήμου μας πιο πολύ από την ουσία ασχολούνται με την πηγή τη διαρροής.
Όμως η ουσία του θέματος δεν είναι αστεία και δεν μπορεί να μείνει αφώτιστη, διότι εδώ η μπάλα πάει να πάρει συλλήβδην όλους στον δήμο και να πέσει ο πέλεκυς του καταλογισμού επί δικαίων και αδίκων.
Αυτό άλλωστε μου επισήμανε υψηλόβαθμο στέλεχος του δήμου που με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε «γράψε την αλήθεια χωρίς μισόλογα, μας παίρνει όλους η μπάλα στην υπηρεσία».
Και όταν λέμε όλους εννοούμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, οι οποίοι βρίσκονται μπροστά σε πιθανό ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ για το ποσό των 333750 ευρώ που – ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΠΛΕΟΝ – «λείπουν από το έργο και μάλιστα έντοκα".

Και με το μεσοπρόθεσμο κινδυνεύουν ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ να βρεθούν και στον δρόμο, μόνο και μόνο για να προστατευτεί ένας κολλητός.

Ας δούμε προσεκτικά στο κείμενο της επιτρόπου: ΝΑ ΠΟΤΕ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΕΝΤΑΛΜΑ:

Τι έχουμε λοιπόν στην περίπτωσή μας;;
Η εξόφληση του εντάλματος στηρίχτηκε σε ανύπαρκτα δικαιολογητικά;;;
ΟΧΙ!
Μήπως βασίστηκε σε ψευδή δικαιολογητικά;;;
ΑΚΡΙΒΩΣ!

Ποια δικαιολογητικά είναι λοιπόν ψευδή;;;;
ΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ (όχι η Πλατεία έτσι;)
«…. Στον οικείο Πίνακα Εργασιών ….»


Όλη η ιστορία λοιπόν βρίσκεται ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ! Αυτό είναι το ΨΕΥΔΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ!
ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Και εδώ εμείς θα τονίσουμε ότι δεν αναφέρει η Επίτροπος το θέμα των υπογραφών της Επιτροπής Παραλαβής αλλά μένει ΜΟΝΟ στον πίνακα εργασιών.
Και αυτό το κάνει διότι το άλλο (η αμφισβήτηση της υπογραφής Βάσιου) δεν είναι τόσο ξεκάθαρο.

Καμία σκοπιμότητα και για κανενός το χατήρι δεν πρέπει να επιχειρηθεί οποιαδήποτε παραχάραξη αυτού του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ, ΠΟΛΥ ΣΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ, που – καλώς ή κακώς – ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Και είναι στοιχειώδης ΗΘΙΚΗ αλλά και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ υποχρέωση αυτών που υπέγραψαν τον πίνακα εργασιών, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ να αναλάβουν μόνοι τους ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΑ την ευθύνη και να σταματήσουν να επιχειρούν να σώσουν το τομάρι τους διαχέοντας την ευθύνη σε ΟΛΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τους συναδέλφους τους τόσο στην τεχνική υπηρεσία, όσο και στην οικονομική υπηρεσία και ταμειακή υπηρεσία .

Το θέμα βέβαια δεν εξαντλείται στις ευθύνες των υπογραφόντων τον Πίνακα Εργασιών.
Οι ανακριτικές αρχές έχουν τώρα τον λόγο και για τις ευθύνες στην ανάθεση του έργου (ΆΙΡΕΤΟΙ) στην  παραλαβή του, στην έγκριση του λογαριασμού από την Δημαρχιακή Επιτροπή με τα λευκά κλπ (τα έχουμε πει και θα τα ξαναπούμε).

ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ και με βάση το χθεσινό έγγραφο βόμβα αυτό που πρέπει να γίνει – ΣΗΜΕΡΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ όχι παραμονές του …. Ευαγγελισμού, είναι να υπάρξει συγκεκριμένη απόδοση ευθυνών σε όσους υπέγραψαν τον ΠΛΑΣΤΟ (κατά τον επίτροπο) ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

Και ο δήμος πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να δώσει εντολή στη νομική υπηρεσία για άσκηση ένδικων μέσω κατά των υπευθύνων, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ από πιθανές συνέπειες.

Θυμίζουμε ότι έκανε και ΕΔΕ ο δήμος (μη χέ…) και η ΕΔΕ απεφάνθη ότι δεν υπάρχει ευθύνη κανενός. (ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ).

Η Πλατεία δεν επιθυμεί να ξεφύγει από την δημοσιογραφική ανάδειξη του θέματος. Άλλωστε το θέμα ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ, ούτε πανηγυρίζουμε για την – πάλι – δικαίωσή μας. Αυτές οι δικαιώσεις είναι ΠΙΚΡΕΣ.

Αλλά θα είναι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ καθώς και την υπ’ αριθμ. 49 (!) μελέτη με τις θεωρήσεις της (!) αν επιχειρηθεί νέα συγκάλυψη.

ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ, ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ για να περισώσουν, έστω και τώρα, το θεσμικό κύρος του δήμου, που τον έχουν καταβαραθρώσει με τα καμώματά τους τόσο καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου