Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Απόφαση- σταθμός για τη διαφάνεια στους ΟΤΑ: Φρένο στις απευθείας αναθέσεις από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας



Φρένο στις απευθείας αναθέσεις που μαστίζουν το χώρο της Αυτοδιοίκηση βάζει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας. Ανοίγοντας το δρόμο στην κατεύθυνση της εξυγίανσης και της διαφάνειας για τους ΟΤΑ Ά βαθμού, επιβάλει καθαρούς όρους ξεκαθαρίζοντας το τοπίο που αφορά τις απευθείας αναθέσεις. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στις 25 Ιανουαρίου 2013 ο Αντιδήμαρχος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ.Μαντάς Παναγιώτης, εισηγήθηκε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής την πρότασή του για τη δημιουργία Μητρώου συνεργατών για απευθείας αναθέσεις μελετών και έργων.

Ο κ.Μαντάς έκανε την εξής δήλωση στον ΑΙΡΕΤΟ.«Το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων στο δήμο μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε.
Ήρθαν πρόσφατα στη διάθεση μας εκθέσεις του σώματος ελεγκτών δημόσιας διοίκησης του υπουργείου εσωτερικών που αφορούν παλαιότερες δημοτικές περιόδους (2002 – 2012) όπου δυστυχώς ο δήμος μας ελέγχεται σε βαθμίδα εισαγγελέα εφετών Αθηνών για διαχείριση έργων που είχαν ανατεθεί με απευθείας ανάθεση. 
Με την ψήφιση της παρούσας εισήγησης όλα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του δήμου απέδειξαν ότι αναγνωρίζουν τη σημερινή κεντρική απαίτηση ολόκληρου του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση ελληνικού λαού, για χριστή και διαφανή διαχείριση των οικονομικών πόρων, που από τις δικές του πλάτες έρχονται στο δήμο μας.»


http://www.airetos.gr/, 15/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου