Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το θέμα του ΦΠΑ.

ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ!

Ο συγγραφέας του άρθρου ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δεν έχει ανοίξει στην ζωή του ούτε περίπτερο.

Και βέβαια πρόκειται για κάποιο παπαγαλάκι που με αφορμή την παρουσία της τρόικας ξανά εδώ, προσπαθεί να ξαναβάλει μπροστά τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Ο ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟΝ ΦΠΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΤΡΗΤΑ Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ.

ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ:

Ότι ο σουβλατζής μπορεί, εκτός από την πώληση του πιττόγυρου μετρητά στον συγγραφέα μας, να έχει πάρει κανένα catering για κάποια εκδήλωση κανενός δήμου, πολιτιστικού κέντρου, υπουργείου, συλλόγου απανταχού των φιλοτροϊκανών  κλπ, να έκοψε το τιμολόγιο "για να εγκριθεί από το Δ.Σ." φέτος, το διοικητικό συμβούλιο να συνεδρίασε σε ένα τέρμηνο ("διότι έχουμε πολύ σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε κύριε, δεν έχουμε μόνο το τιμολόγιό σας" - μετά βέβαια,  αφού έκαναν την δουλειά τους, πριν τον παρακάλαγαν για να προσφέρουν σουβλάκια στους καλεσμένους τους) και μετά από έξι μήνες τελικά να πάρει έγκριση του τιμολογίου.

Το οποίο διαβιβάζεται στην οικονομική υπηρεσία δια τα περαιτέρω και αφού διεκπεραιωθεί γραφειοκρατικώς φεύγει για έγκριση στην υπηρεσία επιτρόπου.

Ας πούμε ότι το τιμολόγιο είναι 2000 ευρώ. Από αυτά τα 460 ευρώ είναι ο ΦΠΑ. (που ο φίλος μας που έγραψε την προηγούμενη ανάρτηση λέει ότι πρέπει να καταβληθεί κασεράτη).

Στην υπηρεσία επιτρόπου ο ανταγωνιστής του σουβλατζή έχει όμως την γυναίκα του φίλου του. Και κολλάει την έγκριση κανένα τρίμηνο ακόμα ενώ αν γουστάρει το στέλνει στο τέλος  και πίσω αθεώρητο γιατί "η δαπάνη αυτή δεν δικαιολογείται με βάση το άρθρο 34590/45678 του νόμου 4002 περί κωλοπαιδαρισμού"

Ο σουβλατζής ενημερώνεται από αυτούς που έφαγαν τα σουβλάκια, τις πατατούλες τηγανιτές κλπ ότι η πληρωμή του τιμολογίου του δεν θα γίνει, γιατί υπάρχει γραφειοκρατικό πρόβλημα και πρέπει να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια. (ΠΑΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ).

 ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΕΙ ΕΧΕΙ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ... ΤΟ ΦΠΑ στην εφορία. (είναι μέσα το ΦΠΑ από το πιττόγυρο του φίλου μας αλλά και τα ΦΠΑ από καμιά 10αριά τέτοια τιμολόγια που σας περιγράφουμε). Ο σουβλατζής έχει πληρώσει τον χασάπη, τον μανάβη, τον φούρναρη, την ΔΕΗ, το χαράτσι και ίσως και την μίζα σε αυτόν που του έδωσε το catering).
Δεν μπορεί να πάρει τώρα ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ και πρέπει να κάνει ρύθμιση. Τι κάνει λοιπόν; Παίρνει τον ΦΠΑ από το σουβλάκι που πουλάει μετρητά και ρυθμίζει τον ΦΠΑ των τιμολογίων που δεν του πληρώθηκαν. Τώρα όμως αφήνει το νέο ΦΠΑ απλήρωτο ...

Πάει και στον δικηγόρο, πληρώνει κανένα 800άρι (αμοιβές και γαμόσημα) για να διεκδικήσει τα ... 2000 ευρώ. (ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;)

Εν τω μεταξύ έχει κλείσει η χρονιά και το τιμολόγιο αυτό μετράται και για .... έσοδο.
Πληρώνει ο μαλάκας και τον φόρο εισοδήματος, διότι έκανε ΔΟΥΛΕΙΑ. (Το ότι δεν πληρώθηκε είναι μια μικρή λεπτομέρεια για το κράτος μας και τους δημοσίους λειτουργούς).

Έρχεται η ώρα του δικαστηρίου και ... έχουν απεργία οι δικηγόροι, αλλά πρέπει να αφήσει το μαγαζί και να πάει στην Ευελπίδων. Η δίκη ξαναπροσδιορίζεται 15 μήνες μετά.

.... να συνεχίσω;

............................

 ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ (οι άλλοι, γιατί οι συνάδελφοι μικρομεσαίοι γνωρίζουν) ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέει ο τύπος που έγραψε την προηγούμενη ανάρτηση και οι ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ως ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, όπως οι μικρομεσαίοι να στρέφονται κατά των μισθωτών κλπ.

Ας γίνει κατανοητό ότι ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΟΦΕΙΛΗ, ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ.

ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ:, με μια όμως ριζική αλλαγή αντίληψης.
Την έχουμε προτείνει από παλιά:

ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΒΣ  ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ  ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΦΟΡΩΝ  ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ.

Και η έκπτωση από τον ΦΠΑ του προμηθευτή να μην γίνεται από το τιμολόγιο αλλά από την ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

΄Έχουμε ζητήσει από καλούς λογιστές να ελέγξουν την ορθότητα της μπούρδας που λέμε και όλοι λένε ότι μπορεί να δουλέψει άριστα.

Διότι δεν είναι μόνο τα φέσια του δημοσίου.
Είναι τα φέσια των ιδιωτών, οι επιταγές, ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ κλπ.

ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΤΣΙ.

Ας μην παίζουμε λοιπόν το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού κάθε φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου