Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

AMEA - του Γ. ΘΕΟΥ



…Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος -από τη φύση του- να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί ν’ αγγίξει το όνειρο του. Για να το πετύχει, όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει γρηγορότερα και ευκολότερα. Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός. Κάποιοι, όμως, έχουν μικρότερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί. Παρ’ όλ’ αυτά, μπορούν κι εκείνοι ν’ ανέβουν ψηλά – απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν’ ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν όλο και πιο ψηλά. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν τα δικά τους μοναδικά και ιδιαίτερα φτερά. Το πέταγμα τους γίνεται ομορφότερο όταν οι άλλοι τους χαϊδεύουν απαλά τα φτερά και πετούν μαζί του..

“Για το Δήμο Χαλανδρίου δεν έχουμε ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των ατόμων με αναπηρία που κατοικούν στο Χαλάνδρι. Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με διάφορους φορείς κάνει μια σοβαρή προσπάθεια ώστε να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία”
Επίσημος διαδικτυακός τόπος του Δήμου Χαλανδρίου



Με κοίταξες με παράπονο. Δεν είπες τίποτα. Το έχεις δει πολλές φορές αυτό το έργο.
Κάθε φορά σε πλησιάζουν πριν από τις εκλογές. Θέλουν να σε κάνουν αφίσα.  

AMEA Τη Δευτέρα των εκλογών, όταν κάνουν την καταμέτρηση των ψήφων, ξέρεις ότι  θα είσαι ένα κλικ που έσβησε.
Θα είσαι μόνος με τη δυσκολία σου. Θα σε εμποδίζω εγώ με τον εγωισμό μου να κινηθείς στην πόλη σου.
Αν είσαι παιδάκι, θα έχεις μόνο τον μπαμπά και την μαμά.  Έχω φροντίσει να σου κλείσω το σχολείο που πήγαινες. 
 Έχω φροντίσει να σου καλλιεργήσω  ένα μονότονο, επαναλαμβανόμενο αίσθημα απογοήτευσης και πίκρας.
Να ξέρεις μόνο αυτό: έχω αποφασίσει να μην σου πω τίποτε άλλο πριν τις εκλογές. Θέλω να μιλήσουμε μαζί μετά, μακριά από τους άλλους, τους πολλούς.
Θέλω να κάνουμε τον ήλιο ζωή σου..αλήθεια στο λέω, μπορούμε..

Στη μνήμη του Νίκου Κ. Χόντζια, που έφυγε από κοντά μας πριν από επτά μήνες. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του μετέτρεψε την κινητική του δυσκολία, και εν τέλει καθήλωση, σε πηγή παρακίνησης και παράγοντα πνευματικής εξύψωσης και ενδυνάμωσης.

 









Γ. ΘΕΟΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου