Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Αυτό ήταν λοιπόν…


ΡΗΓΑΣ ΒΛΑΧΟΣ
Οι εκλογές τέλειωσαν, πήραμε την κρυάδα (κυριολεκτικά τα τρία, όπως εύγλωττα είπε ο Άγγελος) και προσγειωθήκαμε. Δεν ήταν αυτές οι προσδοκίες μας/ οι προσδοκίες μου, αλλά έτσι είναι η ζωή!!!

Αφού πέρασε η αρχική στενοχώρια, η πικρία, ο θυμός (!) που ένιωσα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις μου:

Έχουμε την τιμή ως Δήμος να ανήκουμε στους 29 σε σύνολο 52 από όλη την επικράτεια που επικράτησε συνδυασμός υποστηριζόμενος από την Νέα Δημοκρατία. Μπράβο μας!

Ο συνδυασμός του κου Κουράση πήρε 27,00%. Αν προσθέσουμε σε αυτό και το 12,59% που πήρε ο συνδυασμός του κου Λαδόπουλου μας κάνει 39,59%. Συγκρινόμενο με το 35,70% που πήρε ο Κουράσης το 2010, στο συνδυασμό του οποίου ανήκε τότε ο Λαδόπουλος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Κουράσης πήγε καλύτερα. Μπράβο μας!

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο συνδυασμός του κου Ρούσσου «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» πήγε καλά. Αύξησε τα ποσοστά του από 10,79% το 2010 στο 17,77. Εκτιμώ ότι έπρεπε και θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Έπρεπε, γιατί έχει από πίσω του το ΣΥΡΙΖΑ άρα είναι ο επίσημος εκφραστής του, ο επίσημος εκπρόσωπός του (τουλάχιστον στα μάτια του κόσμου) στο Χαλάνδρι. Θα μπορούσε να πάει καλύτερα αν συμπορευόμασταν μαζί. Θα υπήρχε μια ενιαία, δυνατή, σοβαρή συμμαχία που θα έπειθε περισσότερο από όσο φόβισε ο κατακερματισμός και ενδεχομένως έδιωξε κόσμο και από εμάς και από το Ρούσσο.

Δε θέλω να μακρυγορήσω με νούμερα, αλλά απλά να πω ότι σχεδόν όλα τα ποσοστά ήταν πέρα από τις προβλέψεις μας/ τις προβλέψεις μου. Και το 12% του Θωμά και το 12,5% του Λαδόπουλου και το 15,5% του Ανδρεόπουλου.

Αντί εξήγησης, σας μεταφέρω τα λόγια του φίλου Γρηγόρη, παλιού Χαλανδραίου, που μου έκαναν εντύπωση όταν συζητούσαμε το βράδυ του Σαββάτου. Εγώ του έλεγα για το πρόγραμμά μας, το οποίο είναι ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, που θα αλλάξει το Χαλάνδρι κι όλα όσα πίστευα και πιστεύαμε όλοι στην παράταξή μας. Αυτός, με λίγο αφ’ υψηλού βλέμμα, σίγουρος ότι μιλάει και ξέρει ότι είναι σωστά αυτά που λέει, μου είπε:

«Το Χαλάνδρι είναι μια τυπική μικροαστική πόλη. Δεν είναι ούτε φτωχή όπως π.χ. το Πέραμα ούτε πλούσια όπως η Κηφισιά. Εδώ παίζουν μεγάλο ρόλο οι σχέσεις των ανθρώπων όχι τα προγράμματα. Μετράει ποιος θα σφίξει τα περισσότερα χέρια, ποιος θα χτυπήσει τις περισσότερες πλάτες, λέγοντας ωραία λόγια και τάζοντας».

Είχε δίκιο! Παρόλο που αυτό αντιπροσωπεύει ένα άλλο μοντέλο, αυτό που λέμε όλοι «ξεπερασμένο» και το ξορκίζουμε είναι γεγονός, είναι εδώ και ζει και βασιλεύει, τουλάχιστον στις δημοτικές εκλογές. Αποδείχτηκε περίτρανα!

Θέλω να ευχαριστήσω και να απολογηθώ στους ελάχιστους (52) συμπολίτες που με τίμησαν. Λυπάμαι που ενδεχομένως τους απογοήτευσα με το μικρό ποσοστό που πήραμε ως παράταξη. Θα δούμε τι πήγε στραβά και θα προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Άγγελο για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο. Από εδώ και πέρα έχουμε πολλά να πούμε και πιο πολλά να κάνουμε!

Κλείνοντας, ελπίζω, εύχομαι και θα προσπαθήσω ώστε να πάρει πλειοψηφία τελικά ο Ρούσσος απέναντι στον Κουράση την επόμενη Κυριακή κόντρα στη λογική και τα προγνωστικά. Εξάλλου η κάλπη είναι γκαστρωμένη, έλεγε ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης, και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα.

Ρήγας Βλάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου