Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΡΗΓΑΣ ΒΛΑΧΟΣ: Την Κυριακή ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.




Χτες μπήκα σε ένα ταξί και επειδή είδα τον ταξιτζή λίγο «ομιλητικό» έκανα ρεπορτάζ! Τον ρώτησα να μου πει τι ακούει και τι πιστεύει για τις εκλογές, τόσος κόσμος μπαινοβγαίνει στο ταξί του…
Μου κούνησε το κεφάλι αρνητικά!
«Οι εκλογές αυτές είναι μουγκές» μου είπε και μου θύμισε τον Παπαγιαννόπουλο στην ταινία «Τζένη –Τζένη». «Ο κόσμος δε θα πάει να ψηφίσει» μου συμπλήρωσε.
Μου επιβεβαίωσε μια ενδόμυχη αίσθηση που έχω κι εγώ, ότι ο κόσμος έχει σιχαθεί, έχει αηδιάσει από όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες.
Ο κόσμος ο οποίος έχει χάσει τη δουλειά του, έχει δει τα εισοδήματα του να μειώνονται, έχει χάσει το χαμόγελο και την ελπίδα του.
Ο κόσμος ο οποίος βλέπει τους κάδους γεμάτους σκουπίδια, βλέπει τα συνεργεία του δήμου να αλλάζουν πλάκες στα πεζοδρόμια (σήμερα, τρεις μέρες πριν τις εκλογές!).
Ο κόσμος ο οποίος βλέπει χρήματα πεταμένα, βλέπει τις κολόνες και τα δέντρα να είναι γεμάτα αφίσες, βλέπει στο γραμματοκιβώτιό του πολυσέλιδα ιλουστρασιόν φυλλάδια που προσπαθούν να τον πείσουν ότι όλα έγιναν ωραία και θα γίνουν ακόμα καλύτερα την επόμενη πενταετία.
Ο κόσμος ο οποίος βλέπει να επικρατεί μια κατάσταση ίδια με αυτή που υπήρχε τις «καλές εποχές» πριν τα μνημόνια, που οι εκλογές ήταν πανηγύρια.
Γι’ αυτό όμως ο κόσμος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ!
Οι «βολεμένοι», οι «ημέτεροι» θα πάνε σύσσωμοι να ψηφίσουν. Θα πάνε από πόρτα σε πόρτα κι από …γηροκομείο σε γηροκομείο για να μεταφέρουν στις κάλπες τους ψηφοφόρους τους. Και την επόμενη μέρα των εκλογών, θα ισχυρίζονται ότι έχουν την εμπιστοσύνη του Χαλανδραίου δημότη.
Κι εσύ αγαπητέ ψηφοφόρε θα έχεις παίξει μια ακόμα φορά το παιχνίδι του συστήματος, ενώ ταυτόχρονα θα πιστεύεις ότι κάνεις ...αντίσταση και τιμωρείς το σύστημα με την αποχή.
Αποχή, λευκό ή άκυρο σημαίνει, ΕΝΙΣΧΥΩ το ποσοστό κάποιου, για να ΜΕΙΩΣΩ το ποσοστό κάποιου άλλου! Σημαίνει, ΑΝΕΧΟΜΑΙ την άκριτη αποδοχή όσων μας υπόσχονται και μας τάζουν οι σωτήρες της πόλης. 
Αγαπητέ ψηφοφόρε, αν θέλεις να εκδικηθείς την κατάσταση και το σύστημα, ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.
Αν θέλεις να εκφράσεις την οργή, την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία σου, ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.
ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ, ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ για την ανικανότητά τους, για τα ψέματα και την υποκρισία τους.
Στην πόλη μας υπάρχουν επτά (ζωή να έχουνε) υποψήφιοι συνδυασμοί. Κανένας από αυτούς, από όσο ξέρω τουλάχιστον, δεν έχει κάποια σχέση με τη Χρυσή Αυγή (για να τον εξαιρέσω κατευθείαν).
Αφιέρωσε λίγο χρόνο και αξιολόγησέ τους.
Και την Κυριακή ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου