Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΧΘΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Ψηφίστηκε εχθές επί της αρχής το νέο ΡΣΑ στο θερινό τμήμα της βουλής και χωρίς κανένα κόμμα να σηκώσει το θέμα και να αναδείξει τις προβλέψεις του για να ενημερωθούν οι - λίγοι - πολίτες που ασχολούνται με τέτοια θέματα (είναι κάτι περίεργοι που καλό είναι να μην είναι και πολύ ενημερωμένοι).

Σήμερα ξεκινάει η κατ' άρθρο συζήτηση στην βουλή.

Στα κεντρικά μέσα - αν γραφτεί κάτι για το θέμα - θα αφορά μόνο το γήπεδο της ΑΕΚ.
Τα άλλα θέματα δεν πουλάνε.

Δεν μας είναι ευχάριστο όταν πρέπει να λέμε ότι "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ" διότι μας εμφανίζει στον μη ενημερωμένο ως κάποιους αρρωστημένος που αυτοπροβάλλονται.

Αλλά όταν είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ τι να κάνουμε; Να μην το πούμε για να μην χαλιέται ο κάθε Μπουρδάκης;

Από πέρυσι τον Αύγουστο λοιπόν γράψαμε αυτά:
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ;

Από πέρυσι τον Δεκέμβριο είπαμε αυτά:
ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ - ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΟΛΟΙ, γιατί αναδεικνύουμε το μεγάλο θέμα για το Χαλάνδρι που κρύβεται πίσω από το ρυθμιστικό που ψηφίζεται:

Η υποβάθμιση της Ελ. Πεντέλης από δρόμο υπερτοπικής σημασίας (στον οποίο οι ρυμοτομούμενοι αποζημιώνονται από το δημόσιο) σε δρόμο που θα πρέπει να διανοιχτεί μέσω της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης (του Αγίου Ποτέ) ή θα αφήσει τους ρυμοτομούμενους να βολοδέρνουν για πενήντα χρόνια.

Δεν ασχολήθηκε κανείς θεσμικός στο Χαλάνδρι ούτε πρώην, ούτε επόμενος.

ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ! (Για να είμαστε δίκαιοι προεκλογικά με το θέμα ασχολήθηκε και η παράταξη Θωμά).

Από τον δήμο μόνο off the record τόλμησαν μερικά στελέχη της ΤΥ, να μας μιλήσουν και να μας καλέσουν -πάλι μόνοι μας, σαν τους τρελούς - να συεχίζουμε να φωνάζουμε γιατί το θέμα είναι μεγάλο.

Η απερχόμενη διοίκηση και οι δημοτικοί σύμβουλοι των συγκυβερνόντων κομμάτων (διοίκηση Ανδρεάση, Πανταζής, Λαδόπουλος κλπ) λογικά προσπάθησαν να κάνουν το θέμα γαργάρα, αφού δεν ήταν και για αντιρρήσεις προεκλογικά που μοιράζονται χρίσματα και έπρεπε να στηριχτεί και ο κος Σγουρός.

Η παράταξη της νέας διοίκησης, η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, έχει κατά το παρελθόν αναδείξει και ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Μάλιστα έχει δεσμευτεί για "λαϊκές συνελεύσεις" και "αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες" αποφάσεων στα μεγάλα θέματα.

Με δεδομένη την σημασία του θέματος θα περιμέναμε - τουλάχιστον - να έχει προκαλέσει μια συζήτηση ανταλλαγής απόψεων, για το θέμα αμέσως μετά την εκλογή της και πριν ψηφιστεί το νέο ΡΣΑ, τουλάχιστον για το θέμα της Ελ. Πεντέλης και την διερεύνηση παρέμβασης - έστω και την τελευταία στιγμή - του δήμου στο νομοσχέδιο.

Σήμερα το γάλα .... χύνεται.

Και την ώρα που χύνουν το γάλα αποπροσανατολίζουν πάλι τους σκεπτόμενους πολίτες και κυρίως τους ταλαίπωρους του Πεύκο Πολίτη με .... γύφτικες ιστορίες.

Θα φύγουν ίσως οι τσιγγάνοι. Αλλά μετά τι θα φταίει ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ που η περιοχή θα είναι πάλι εκτός σχεδίου άραγε;

Και η παράταξη της πλειοψηφίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τις "ανοικτές", "συμμετοχικές" διαδικασίες - λαϊκές συνελεύσεις κλπ - που υποσχέθηκε για να ανταλλάξουμε δημόσια απόψεις και να αναζητηθεί στρατηγική πόλης.

Θα μου πεις "μα δεν έχει αναλάβει", "δικαιούνται χρόνο".

Σωστό μεν αλλά πολλές φορές τον χρόνο τον διαμορφώνουν παράγοντες που δεν περιμένουν, όπως η κυβέρνηση που περνάει ρυθμιστικά,  τώρα που ξέρει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει αυτοδιοίκηση να παρέμβει. (Αυτή η παπάτζα με το τρίμηνο κενό μετά τις δημοτικές εκλογές πρέπει να επανεξεταστει - άλλο θέμα, άλλης φοράς.).

Αρκεί στη νέα διοίκηση η "δικαιολογία" άραγε ότι "δεν φταίει" εκείνη για την ζημιά που γίνεται στην πόλη;
Στην λογική της ανευθυνοευθύνης του Κουράση έπεσε τόσο νωρίς;
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Όταν λοιπόν τα διακυβεύματα είναι τόσο μεγάλα πρέπει να υπερβαίνεται η τυπικότητα και να μπαίνει μπροστά η ανάγκη παρέμβασης ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Θα συμφωνούν οι σύντροφοι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ακόμα σε αυτό ελπίζω, ώστε να δίνονται οι μάχες άσχετα από το "γραφειοκρατικό" θέμα του "πότε αναλαμβάνουν επίσημα".

ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Όταν μάλιστα η παράταξη της νέας διοίκησης βρήκε χρόνο και χώρο να ασχοληθεί μέσω αρθρογραφίας, πρόσφατα με το γήπεδο της ΑΕΚ για συμπαράσταση στους Νεοφιλαδελφειώτες που αντιδρούν, αλλά δεν επέλεξε να μας γράψει δυο κουβέντες για τα "καθ' ημάς" του ΡΣΑ, για να μάθουμε και εμείς τι σκέπτεται.

Καλή η αλληλεγγύη , δεν λέμε αλλά αν δεν προτάσσουμε τα δικά μας θέματα γιατί ασχολούμαστε με των αλλωνών, με τα δικά μας ποιος θα ασχοληθεί άραγε;

ΥΓ: Μια καλή ιδέα είναι να αλλάξουμε τώρα την Ελ. Πεντέλης σε ποδηλατόδρομο, αφού δεν προβλέπεται πια στο ΡΣΑ ως υπερτοπική λεωφόρος και άρα εμείς αποφασίζουμε τελεσίδικα μέσω της μελέτης ένταξης τι θα γίνει.
Ή αν δεν θέλουν κυκλοφορία οχημάτων εναλλακτικά να την κάνουμε πεζόδρομο για να μειωθεί και το πλάτος απαλλοτρίωσης μπας και καταφέρουμε ποτέ να δώσει ο δήμος τα λεφτά τους στους ρυμοτομούμενους ιδιοκτητές.

Ε μα πια. Όλο αυτοκινητοδρομοι γίνονται ...
Δεν συμφωνείται σύντροφοι; Δεν είναι καλή ιδέα; Δική σας είναι, αυτά λέγατε παλιά, σας την έκλεψα .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου