Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ουκρανός πιλότος: "Έγώ έριξα το μαλαισιανό Boeing"

 Oυκρανός πιλότος ενός εκ των δύο Su-25 τα οποία ακολουθούσαν το μοιραίο Boeing 777 παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ με το πολυβόλο του μαχητικού το επιβατικό αεροσκάφος. Είναι το μαχητικό που παρουσίασε μεσω δορυφορικών εικόνων το ρωσικό Γενικό Επιτελείο όταν και έδωσε στο φως της δημοσιότητας αδιάσειστα στοιχεία για το τι συνέβει κατά την διάρκεια της κατάρριψή του.

Την αποκάλυψη έκανε η γερμανική εφημερίδα Wahrheit fuer Deutschland και ήδη εχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς "έσπασε" την γραμμή των υπόλοιπων mainstream δυτικών ΜΜΕ που προσπαθούν χωρίς στοιχέια και αποδείξεις να ενοχοποιήσουν την Ρωσία, δια των επαναλαμβανόμενων δηλώσεων των ΗΠΑ ότι βρίσκεται πίσω από την κατάρριψη.

Φωτογραφίες από τον χώρο συντριβής του αεροσκάφουςδείχνουν τρύπες από δεκάδες σφαίρες που προέρχονται από πολυβόλο. Η γωνία τους είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε να προέρχεται από θραύσματα ενός πυραύλου εδάφους-επιφανείας.

Νωρίτερα ειδκοί του ΟΑΣΕ μελετώντας το κουφάρι του αεροσκάφους διεξήγαγαν κάποια αρχικά συμπεράσματα, που επιβεβαιώνουν την παραδοχή του Ουκρανού πιλότου.
Η ζημιά που προκλήθηκε στο Βoeing μπορεί να αποκαλύψει τι είδους όπλα χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της κατάρριψης. Ο παρατηρητής του ΟΑΣΕ Michael Bochurkiv κατέληξε σε ένα σηματικό εύρημα.
"Είναι φανερό ακόμα και για έναν άσχετο ότι οι τρύπες αυτές μοιάζουν με εκείνες που προκαλεί ένα πολυβόλο. Εάν το πάμε παραπέρα τέτοιο είδος ζημιάς στο μέταλο συντριφθέντων αεροπλάνων δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ"
Τα ουκρανικά  Su-25, τα οποία σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ είδαμε δίπλα στο Boeing την στιγμή της κατάρριψης είναι εξοπλισμένα με διπλό πολυβόλο των  30-mm και με 250 σφαιρες εφοδιασμό.
 http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου