Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 1


Στα Μέγαρα το θέμα της μετεγκατάστασης των Χαλανδραίων τσιγγάνων στο όρος Πατέρα παραμένει στην επικαιρότητα αφού όλοι μεν πιστεύουν ότι το θέμα - ως προς την ουσία του - έχει κλείσει και οι ΡΟΜΑ δεν θα πάνε στο όρος Πατέρας αλλά ο προηγούμενος δήμαρχος κ. Μαρινάκης, που αρχικά συναίνεσε στην μετακίνηση είναι στο στόχαστρο όλων.

Για την ενημέρωσή σου αναγνώστη μου για το τι παίζεται στα Μέγαρα αναδημοσιεύουμε δύο αναρτήσεις της Μεγαρίτικης συναδέλφου ΑΙΧΜΗnews σχετικά με το θέμα:

Το πρώτο:

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: "ΜΗΝΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ"

Για το θέμα της παράνομης μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου στη Μεγαρίδα, έχει ήδη αποδειχθεί οριστικά, από πλήθος εγγράφων και γεγονότων, ότι ο κ. Μαρινάκης αποτελεί ηθικό και φυσικό αυτουργό. Παρόλα αυτά, ο κ. Μαρινάκης, με απύθμενη υποκρισία και ψεύδη, επί μακρόν χρονικό διάστημα πάσχιζε να πείσει τους συνεργάτες του και τους δημότες, ότι ο ίδιος ουδέποτε συναίνεσε για την μετεγκατάστασή τους στο όρος Πατέρας.
Όμως πλέον η αλήθεια βγήκε στο φως, με τις δύο επιστολές για τους Ρομά που αντάλλαξαν οι κκ. Μαρινάκης και Καλογερόπουλος, στις 18 και 20 Νοεμβρίου 2013, τις οποίες η Αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής παρέδωσε στη δημοτική αρχή.
Με την πρώτη επιστολή, η οποία είναι καταχωρημένη με αρ. πρωτ. 631/18-11-2013 στο ιδιαίτερο γραφείο του δημάρχου Μεγαρέων, ο κ. Μαρινάκης συναινεί ευθέως για την μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο όρος Πατέρας.
Με την δεύτερη επιστολή, η οποία έχει αρ. πρωτ. 61750/50395/20-11-2013, ο κ. Καλογερόπουλος απαντά στον κ. Μαρινάκη και τον ευχαριστεί για την συνδρομή του, στην μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στον δήμο Μεγαρέων. Στην απάντηση αυτή, από προφανές ανθρώπινο λάθος, αναφέρεται ότι η επιστολή συναίνεσης του κ. Μαρινάκη έχει αρ. πρωτ. 691 αντί για 631 που είναι το κανονικό, αλλά αυτό το δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία.
Συνεπώς, οι δύο αυτές επιστολές που παρέδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, γκρεμίζουν συθέμελα τους υποκριτικούς ισχυρισμούς του κ. Μαρινάκη και αποδεικνύουν για μιαν ακόμη φορά ότι, ο κ. Μαρινάκης όχι μόνον γνώριζε τα πάντα, αλλά είχε ΓΡΑΠΤΑ συναινέσει στην μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο Κανδήλι.
Μετά την παρουσίαση των δύο αυτών επιστολών στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, πανικόβλητος ο κ. Μαρινάκης εξέδωσε δελτίο τύπου με πεζοδρομιακές ύβρεις, πομπώδεις απειλές και ανέξοδους λεονταρισμούς κατά της δημοτικής αρχής. Προφανής σκοπός των ύβρεων και των απειλών του ήταν να συσπειρώσει την παράταξή του και να μειώσει τα εσωτερικά διαλυτικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει. Διότι ήδη «βουίζουν» τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος ότι, σημαντικά στελέχη της παράταξής του είναι έξαλλοι εναντίον του κ. Μαρινάκη για την ήττα στην οποία τους οδήγησε, για τα ψέματα που τους σερβίριζε σχετικά με τους Ρομά Χαλανδρίου, καθώς και για το ότι νοιώθουν εκτεθειμένοι απέναντι στους δημότες, που τους εμπιστεύθηκαν και τους ψήφισαν.
Όμως ο κ. Μαρινάκης δεν περιορίστηκε στις ύβρεις προς την δημοτική αρχή, αλλά χαρακτήρισε τις δύο αυτές επιστολές ως πλαστές, χωρίς προφανώς να έχει καταλάβει ότι για μια ακόμη φορά έβαλε «αυτογκόλ».
Διότι ο κ. Μαρινάκης αυτοπαγιδεύθηκε, αφού στην ουσία χαρακτηρίζει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ως πλαστογράφο!
Οπότε, πλέον έχει να επιλέξει έναν από τους δύο παρακάτω δρόμους:
α) είτε θα μηνύσει άμεσα την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, για πλαστογραφία εγγράφων, οπότε ο ίδιος θα αντιμετωπίσει βαρύ, τον πέλεκυ της δικαιοσύνης,
β) είτε θα υποστεί την δημόσια κατακραυγή, για την υποκρισία και τα ψεύδη που επί τόσους μήνες διέσπειρε προς τους δημότες και προς τα στελέχη του, που τον είχαν εμπιστευθεί. Και βέβαια, δεν θα έχει μέρος να κρυφτεί, ούτε να περπατήσει, στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο.
Εμείς πάντως τον προτρέπουμε να κάνει την αυτοκριτική του και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τα λάθη του. Αυτό, ίσως και να περισώσει ότι έχει απομείνει, από την δημόσια εικόνα του.

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου