Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ

Σε προσωπική ήττα του δημάρχου Σ. Ρούσσου εξελίχτηκε η χθεσινή διπλή ψηφοφορία εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και των Επιχειρήσεων στο δημοτικό συμβούλιο.

Η αλαζονεία του Ρούσσου και της ηγετικής ομάδας της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ οδήγησαν στην πρώτη καταψήφιση πρότασης της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο και - κατά εκτιμήσεις - στις πρώτες διαφοροποιήσεις μελών της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε μυστική ψηφοφορία.

Θυμίζουμε ότι η θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη θεσμοθετήθηκε από τον "Καλλικράτη" και είναι έμμισθη.

Για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και Επιχειρήσεων η επιλογή Ρούσσου ήταν ο δικηγόρος κ. Ευστάθιος Χατζόπουλος ο οποίος από την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής εκτελεί χρέη "άμισθου" νομικού συμβούλου του δήμου.

Για λόγους "δημοκρατικής νομιμοποίησης" της μονοπαραταξιακής επιλογής Ρούσσου υποψηφιότητα έθεσε και ο νεαρός - και πρωτοεμφανιζόμενος στον δήμο - δικηγόρος κ. Παρ. Βυλλιώτης. (τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων θα αναρτίσουμε αργότερα στην ΠΛΑΤΕΙΑ).

Σύμφωνα με ενημέρωση που  έκανε ο ίδιος ο κ. Λαδόπουλος στους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, ο κος Ρούσσος είχε διαβουλευθεί και συμφωνήσει για την επιλογή του μαζί του, για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 27 συμβούλων, αριθμός που καλύπτει την απαίτηση του νόμου για συμφωνία 2/3 του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή του κ. Χατζόπουλου. (24 δημοτικοί σύμβουλοι της Αντίστασης + 3 της παράταξης Λαδόπουλου = 27).

Με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν είχε προηγηθεί ούτε καν συζήτηση για να αναζητηθεί η συναίνεσή τους και βέβαια να ερωτηθούν αν είχαν κάποια πρόταση για την κάλυψη μιας θέσης που υπάρχει για να ελέγχει την διοίκηση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά της.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ανέδειξαν την αντιδημοκρατική και αντισυνεναιτική στάση της διοίκησης και ζήτησαν να αποσυρθεί το θέμα και να επανέλθει αφού προηγηθεί συνάντηση των παρατάξεων που θα διερευνηθεί η δυνατότητα ευρύτερης συμφωνίας επί του προσώπου, πρόταση που απέρριψε ασυζητητί ο δήμαρχος δια της προέδρου του Δ.Σ. .

Στην πρώτη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση της διοίκησης έλαβε 25 ψήφους και ο κος Βυλλιώτης 3.

Και εδώ μίλησε η απόλυτη αλαζονεία Ρούσσου.

Διότι αντί να κρατήσει την προβλεπόμενη δεύτερη ψηφοφορία για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο - όπως ο νόμος του δίνει το δικαίωμα - για να επιχειρήσει να διαβουλευθεί με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και να εξασφαλίσει την συναίνεσή τους στην επιλογή του, απαίτησε επί τόπου να γίνει η δεύτερη ψηφοφορία εκβιάζοντας την αντιπολίτευση να μεταβάλλει την στάση της "γιατί αλλιώς ο δήμος δεν θα έχει συμπαραστάτη του δημότη και θα χρεωνόταν την ευθύνη".

Η αντιπολίτευση δεν μάσησε στον εκβιασμό και ο Ρούσσος οδηγήθηκε στην πρώτην του ήττα στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην δεύτερη ψηφοφορία που ακολούθησε η πρότασή του έλαβε 24 ψήφους - μία λιγότερη από την πρώτη, αφού μία σύμβουλος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ είχε αποχωρήσει.

Ερωτηματικό παραμένει αν τελικά οι σύμβουλοι του κου Λαδόπουλου τήρησαν την συμφωνία που είχαν κάνει με τον δήμαρχο και ψήφισαν την επιλογή του - κάτι που σημαίνει ότι υπήρξαν διαφοροποιήσεις από την πλειοψηφία αφού δεν βγαίνουν τα κουκιά ή μετέβαλλε άποψη και ακολούθησε την κοινή στάση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (κάτι που μάλλον είναι το πιθανότερο) μην μπορώντας να σηκώσει το βάρος να είναι η μόνη παράταξη της αντιπολίτευσης που ταυτίζεται σε τέτοιο βαθμό με την ακραία πολωτική στάση Ρούσσου στο δημοτικό συμβούλιο.


ΚΑΙ ΜΕΤΑ .....

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου έδειξε φανερά ενοχλημένος από την εξέλιξη και μετά το τέλος της συνεδρίασης ζήτησε από τους συμβούλους της παράταξής του να παραμείνουν στην αίθουσα (στις 12 τα μεσάνυχτα).

Νευράκια δήμαρχε;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου