Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΑΝΑΝΙΑ! ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΑ ΔΙΜΗΝΑ



Η διοίκηση του δήμου ξεφεύγει!

Διολισθαίνει σε απίστευτο καθεστωτισμό οδηγούμενη από μια ηγεσία που έχει αποδώσει στον εαυτό της το αλάθητο του Πάπα και τον ρόλο του υπέρ πάντων κριτή.

Εχθές στο δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση είχε έρθει να επιβάλλει το στάτους της βασισμένη σε συμφωνίες παρασκηνίου και μοιρασιές.

Οι συμφωνίες στο ένα θέμα - αυτό του συμπαραστάτη - δεν άντεξαν στην πίεση της δημόσιας αντιπαράθεσης.

Όμως στο άλλο μεγάλο θέμα του δημοτικού συμβουλίου, αυτό της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις οι μάσκες της συναλλαγής δεν μπόρεσαν να μείνουν στην θέση τους.

Διότι η Λούλα Καρατζά αρχικά και στην συνέχεια ο Γιώργος Θωμάς ζήτησαν το αυτονόητο:

Να καθορίσει το δημοτικό συμβούλιο τα κριτήρια της επιλογής για όσους προσληφθούν, στην περίπτωση βέβαια που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις, ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και η ίση αντιμετώπιση όλων των υποψηφίων, ειδικά σε μια εποχή όπου η ανεργία σκοτώνει.

Ο Γιώργος Θωμάς μάλιστα έθεσε συγκεκριμένα την πρόταση για αξιολόγηση των υποψηφίων με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Και όμως η πλειοψηφία, συνεπικουρούμενη από τις παρατάξεις Κουράση, Άνδρεόπουλου και  Λαδόπουλου αρνήθηκε κάθε τέτοια συζήτηση μένοντας στην θέση ότι "την επιλογή θα κάνουν οι υπηρεσίες" - δηλαδή η διοίκηση του δήμου με ρουσφετολογικά κριτήρια.

- "Οι άνεργοι συμπολίτες μας πρέπει δηλαδή να γνωρίζουν ότι αν δεν έχουν μέσο δεν μπορούν να εργαστούν ούτε δύο μήνες στον δήμο;"  αναρωτήθηκε η Λούλα Καρατζά.

"Είναι κενό του νόμου που δεν προβλέπει κριτήρια, θα επιλέξει η διοίκηση ποιους θα προσλάβει. Δεν μπορούμε να βάλλουμε κριτήρια" ήταν η απάντηση που έλαβε από τον .... συνδιοικούντα Μύρωνα Ανδριανάκη που ξέρει το νόμο απόξω και ανακατωτά και κάθε του πολιτική θέση την ταυτίζει με το νόμο.

"Βεβαίως και το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να καθορίσει κριτήρια επιλογής" αντέτεινε ο δικηγόρος Γιώργος Θωμάς.

"Μα αν κοπούν κάποιοι θα έχει γίνει έτσι και αλλιώς επιλογή" αντέτεινε η Λούλα Καρατζά.

"Δεν χρειάζονται κριτήρια εδώ πολλές φορές η ζήτηση δεν καλύπτει τις θέσεις για τα δίμηνα" " πήρε το παιχνίδι πάνω του ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουράσης,

"Μα αν δεν υπάρχει ζήτηση δεν υπάρχει θέμα, θα προσληφθούν όλοι. Αν υπάρχει όμως μεγαλύτερη ζήτηση από τις θέσεις προκύπτει ζήτημα επιλογής με αντικειμενικά αξιοκρατικά και όχι ρουσφετολογικά κριτήρια" αντέτεινε ο Νταβίας.

Τελικά η απόφαση για επιλογή "από την διοίκηση" πέρασε με όσους (κατ' εκτίμηση) είχαν συμμετάσχει ήδη "στις προτάσεις" υποψηφίων εργαζομένων και βέβαια στήριξαν.

ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ (μπαίνοντας) ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Διότι δεν ήρθαν για να αλλάξουν τα πράγματα, απ' ότι φαίνεται, άσχετα τι έλεγαν.

ΥΓ: 
Ο Γ. Κουράσης έχει ανακαλύψει την μετονομασία - βάπτιση των "πολιτικά επικίνδυνων" εννοιών - που τώρα έχουν γίνει πολύ της μοδός - χρόνια τώρα. 
Έτσι δεν αναφέρεται  σε "επιλογή από την διοίκηση"  (που έχει πολιτικό φορτίο ρουσφετιού) αλλά σε επιλογή "από την υπηρεσία" (και καλά οι υπηρεσιακοί θα επιλέξουν ποιοι θα προσληφθούν, μη χέσω).

Το παιχνιδάκι να πετάει το μπαλάκι των επιλογών του στους υπηρεσιακούς το έχει κάνει επιστήμη και το διδάσκει και στους αντικαταστάτες του της ΚΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ο Γιώργος Κουράσης.
Και αυτοί είναι πολύ καλοί μαθητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου