Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ για το Κομπάνι κόλλησε στα σύνορα με την Τουρκία;


Αναφέρεται πως το φορτηγό TIR που μετέφερε την βοήθεια για το Κομπάνι που συγκέντρωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης που στηρίχθηκε υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κρατήθηκε στην συνοριακή πύλη των Ιψάλων.

Σύμφωνα με είδηση του ANF, η επιτροπή Αλληλεγγύης για το Κομπάνι , έφτασε στο Σούρουτς. Την επιτροπή που αποτελούνταν από 23 άτομα μεταξύ των οποίων αρκετοί δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του τομέα υγείας, οι ευρωβουλευτές Εμη Καριμάλη και Γεώργιος Καρατσιουμπάνης και ο υπεύθυνος του PYD Δρ. Ιμπραήμ Μουσλίμ, την υποδέχτηκαν στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Αμάρα, οι διπλωματικοί υπεύθυνοι του DTK Moυσταφά Τζαν και Μουσταφά Ντογάλ.

Η επιτροπή μετά από την συνεδρίαση με το Συντονιστικό Κρίσης Κομπάνι, επισκέφτηκε τις πόλεις με σκηνές και μετά τα χωριά της αντίστασης, ενώ μετά πήγαν στο δημαρχείο του Σούρουτς όπου και επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον αντιδήμαρχο Ζουχάλ Εκμέζ.

Μιλώντας σε αυτή την επίσκεψη η Έμη Καριμάλη, είπε πως με την καμπάνια αλληλεγγύης συγκέντρωσαν ένα TIR βοήθειας, που όπως είπε στα σύνορα των Ιψάλων το εμπόδισαν αφήνοντας το να περιμένει δύο μέρες. Η Έμη ανέφερε πως θέλουν να περάσουν στο Κομπάνι και είπε πως ¨Μετά από αυτά που θα δούμε στο Κομπάνι, θέλουμε να ετοιμάσουμε μια αναφορά σχετικά με την οικοδόμηση και τις ανάγκες του Κομπάνι¨.

Η επιτροπή αναμένεται αύριο να περάσει στο Κομπάνι.

(από το fb του Γ. Παπαγιαννόπουλου)
ΣΧΟΛΙΟ: Στην αποστολή συμπεριλάμβάνεται και η αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου