Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Yπάρχουν χρέη και χρέη .....

Haris Papas
του Γ. ΠΑΠΙΔΑ


Χρέος τιμής, χρέος πατριωτικό, χρέος ηθικό και χρέος οικονομικό...

Το οικονομικό χρέος πάλι χωρίζεται σε διάφορες υποκατηγορίες....

Ιδιωτών , κρατών κλπ ,κλπ....

Το χρέος μιας χώρας για να είναι υπαρκτό και ως εκ τούτου απαιτητό θα πρέπει να γίνει πρώτα ο λεγόμενος έλεγχος προέλευσης και κατόπιν να εξεταστεί η δυνατότητα της χώρας να αποπληρώσει το τελικό ποσό του αποτελέσματος του ελέγχου.

Αυτός ο πρόλογος είναι απαραίτητος για να κατανοήσουμε ορισμένα πράγματα γύρω από το λεγόμενο χρέος της χώρας μας και πως αυτό πρέπει να το προσεγγίσουμε.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί.

Αντίθετα η χώρα σύρθηκε σε μια συμφωνία μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης, υποτίμησης και γενικότερης θολούραw όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης δηλαδή το πραγματικό μας χρέος και όχι το ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ και ΕΠΑΧΘΕΣ.

Πάνω σε αυτήν την βάση θα έπρεπε και θα πρέπει να προσεγγίσουν το θέμα οι πρώην και οι νυν κυβερνώντες...

Για τους πρώην τα έχουμε πει κατ επανάληψη και εξ άλλου ο λαός τους αποδοκίμασε έντονα και μάλιστα πρόσφατα με τρόπο ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ.

Ως προς τους πρώην το μόνο κομμάτι που απομένει είναι το ποινικό και το καταδικαστικό ...

Περιμένουμε λοιπόν από τους νέους κυβερνήτες της χώρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν το αυτονόητο αλλά και αυτό που υποσχέθηκαν αναφορικά με το χρέος προεκλογικά.

Κατανοούμε βέβαια τις δυσκολίες και το δυσμενές από κάθε άποψη περιβάλλον εντός του οποίου κινούνται αλλά αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν αλλά και να το περιμένουν.

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ του χρέους λοιπόν σαν βάση εκκίνησης κάθε άλλης ενέργειας και κατόπιν της τελικής αποτίμησης εύρεση λύσης για την μελλοντική εξυπηρέτηση και βιωσιμότητά του...

Σε καθε άλλη περίπτωση παίζουμε το παιχνίδι των δανειστών - εταίρων- τοκογλύφων.

Ορισμένοι ίσως διαφωνήσουν με τον όρο τοκογλύφοι.

Όμως παρακαλώ ορίστε μου εσείς πως θα αποκαλούσατε τον κ. Ντραγκι όταν αγοράζει από την δευτερογενή αγορά ομολόγων τα ελληνικά ομόλογα στο 30 η 40 % της αξίας τους και μας τα χρεώνει στο 100% και πάνω εκεί υπολογίζει τόκους και πανωτόκια?

Και ερχόμαστε τώρα στο χρέος της Γερμανίας απέναντι στην χώρα μας.

Το χρέος αυτό είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ όλων των χρεών που θα μπορούσαν ποτέ να υπάρξουν.

Και αυτό γιατί εκτός από την οικονομική του διάσταση [καταστροφές υποδομών, καταλήστευση της κρατικής περιουσίας, αρπαγ'η χρυσού και άλλων πολύτιμων μεταλλευματων και αλλων περιουσιακών στοιχείων] έχει και ΗΘΙΚΗ διασταση..

Πόσο άραγε να αποτιμήσει κάποιος τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς , ανάπηρους και λεηλατημένους έλληνες?

Το χρέος αυτό ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ θα υπάρχει και θα στοιχιώνει τον γερμανικό λα'ο του οποίου η σημερινή πολιτική ηγεσ'ια γνωρ'ιζει καλύτερα από τον καθε ένα ότι και απαιτητό είναι και ΔΙΚΑΙΟ.

Δεν επιχειρώ συμψηφισμ'ο των δυο χρεων για τον απλούστατο λόγο οτι πιστεύω πως το δικό μας χρέος είναι σε πραγματικά μεγέθη ΑΠΕΙΡΩΣ μικρότερο από αυτό των " εταίρων" μας εντος του παραδείσου του ευρω...

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Υ.Γ.: Θερμή παρακληση προς τους πρασινομπλε παπαγάλους του ιντερνετικού μας χωριού...
Αν δεν έχετε αλλάξει χώρα, η δεν εχετε αυτοκτονήσει μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ παρακαλω τηρήστε την υπόσχεσή σας και κάντε το αλλιώς ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ!!!...
Είναι άκρως θλιβερή η εικόνα σας ως ορφανά του Σαμαρά...και προκαλεί λύπη αλλά και άφθονο γέλιο!!!


ΣΧΟΛΙΟ : Εξαιρετικό Γιώργο! Προσυπογράφω κάθε λέξη!
Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου