Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


του Αγ. Νταβία

Αναρτήσαμε, ως οφείλαμε και με μεγάλη μας χαρά μάλιστα,  την επιστολή της διευθύντριας του Στ παιδικού σταθμού.

Η ανάρτηση  δεν εμπεριέχει την συμφωνία μας.

Είναι κουραστικό να πρέπει κάθε φορά να επαναλαμβάνομαι: ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Αλλά επειδή πρόκειται για πολύ ευαίσθητο τομέα άσκησης δημοτικής πολιτικής, θεωρώ αναγκαίο να ξεκαθαρίσω αμέσως την δική μας οπτική για να μην δημιουργηθούν - ηθελημένες ή αθέλητες - παρεξηγήσεις επί των απόψεών μας.

Η επιστολή  περιγράφει αδιαμφισβήτητα, πραγματικά προβλήματα στην λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Και τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων - της συντριπτικής πλειοψηφίας, όχι όλων - του δήμου.
Που δεν είναι "τεμπέληδες", "χαραμοφάηδες" κλπ.

Αντίστοιχα με αυτά που υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του δήμου, ειδικά μετά την μεγαλοπαπάτζα που έγινε με την βιαστική, εθελοντική,  ακραία μνημονιακή αλλαγή του οργανισμού ΕΥ του δήμου από την διοίκηση Κουράση - συνεπικουρούμενη τότε πάντα από την Κουρασική αριστερά - και που σήμερα που βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή της κυβερνητικής εξαγγελίας για απελευθέρωση προσλήψεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ, μέχρι να ξανατροποποιήσει τον ΟΕΥ του. 

Την ώρα που γύρω δήμοι ΗΔΗ ετοιμάζονται να προβούν σε προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, αφού ήταν από τις πρώτες εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ και αυτό δεν θα φανεί από το σταριλίκι, αλλά στην ουσία της διακυβέρνησης.
(Εμείς τα λέγαμε: ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΗΤΑΝ - και δυστυχώς παραμένει - ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ).

Δεν υπάρχουν ελλείψεις στην οικονομική υπηρεσία μήπως - που είναι υποστελεχωμένη;
Δεν υπάρχουν ΜΕΓΑΛΕΣ ελλείψεις στην καθαριότητα και την υπηρεσία πρασίνου που φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού με μια βόλτα στην πόλη.

Δεν υπάρχουν ελλείψεις στα συνεργεία αυτεπιστασίας;

Παντού υπάρχουν εκτός από τον πολιτισμό (με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε η διοίκηση στον τελευταίο προϋπολογισμό, όχι με δικές μας εκτιμήσεις ).

Η επιστολή περιγράφει την κατάσταση αποσάθρωσης που ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ στις δημόσιες κοινωνικές δομές με σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους τα τελευταία χρόνια.
Νεοφιλελεύθερη στρατηγική πάνω στην οποία το Χαλάνδρι βαδίζει ακόμα, όσο και να γίνεται πύραυλος ο Ρούσσος και η ηγετική ομάδα του που τους το λέει ο τρελός. (Άλλωστε τώρα του το είπε και η άλλη τρελή, η δικιά του - γίναμε πολλές).

Ελπίζω ότι αυτή την πραγματικότητα μια συγκροτημένη, ενεργή πολίτης με συνολική θεώρηση των πραγμάτων, μπορεί να την αντιληφθεί κα Διευθύντρια και να μην πιστεύει ότι η αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων  είναι ζήτημα.... αντιδημαρχίας ή "προσωπικών ευαισθησιών".

Πολύ περισσότερο όταν  αν γυρίσουμε λίγο πίσω τον χρόνο θα δούμε ότι μια απερίσκεπτη, στείρα αντιπολιτευτική καταγγελία στο ΙΚΑ για την στελέχωση δημοτικών παιδικών σταθμών με εργαζόμενους με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών και "ελαστικές σχέσεις εργασίας", δεν βοήθησε (sic) στην καλύτερή τους στελέχωση με μόνιμο προσωπικό αλλά έγινε η αφορμή να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ του Κουρτέση και να διευκολυνθεί η λειτουργία του ως ιδιωτικός, κερδοσκοπικός οργανισμός.

(Ο - τότε - καταγγέλων βέβαια προχτές ψήφισε ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ και ελαστικές εργασιακές σχέσεις).

Και βέβαια ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ κα Διευθύντρια η υπεράσπιση του δικαιώματος των ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, που δεν δουλεύουν στον δήμο αλλά πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, που στις συλλογικές τους συμβάσεις εμπεριέχεται η υποχρέωση του δημοσίου να τους παρέχει προσχολική αγωγή για τα παιδιά τους, να έχουν την παροχή για την οποία σας/μας πληρώνουν στον δήμο (βάζω και το "μας" για να υπογραμμίσω ότι θεωρώ ότι είμαστε από την ίδια μεριά, οι εργαζόμενοι και αιρετοί της αυτοδιοίκησης, μαζί απολογούμαστε στον δημότη εντολέα και εργοδότη)΄.
Κανένα δικαίωμα δεν έχουμε να  λέμε λαϊκιστές όσους διεκδικούν ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΟΧΙ, δεν είναι ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ να προτάσσει μια τοπική κοινωνία, κάθε κοινωνία, το δικαίωμα ενός ανέργου να τακτοποιήσει το παιδί του σε ένα δημόσιο παιδικό σταθμό ακόμα και για να κάνει ένα μαύρο μεροκάματο και να του αγοράσει γάλα.

ΟΧΙ, δεν είναι λαϊκισμός όταν πρέπει να διαλέξεις ποιανού το δίκιο θα υπερασπιστείς, να υπερασπίζεσαι το δίκιο του λιγότερο βολεμένου. Είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ που δεν κάνει επίδειξη της ευαισθησίας του για να την κάνει εξαγοράσιμο προϊόν (σε ψήφους, επαίνους, ταρατατζούμ, εκδηλώσεις που θα στεγάζει σε κτίρια- παλάτια της ευαισθησίας, με 5500 ευρώ τον μήνα μίσθωμα).

Και να συνεχίζεις βέβαια να διεκδικεί παράλληλα  ΛΥΣΕΙΣ , να αναγνωρίζεις και να προσπαθείς να  βελτιώσεις και τις συνθήκες του "από μέσα" απορρίπτοντας την λογική της εξίσωσης προς τα κάτω. Είναι προσπάθεια επίλυσης πολύ σύνθετων εξισώσεων με πολλές παραμέτρους.

ΟΧΙ δεν είναι λαϊκισμός να "εξυπηρετεί" η δημοτική υπηρεσία - όχι ο αντιδήμαρχος -  τον φορολογούμενο πολίτη της.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ που αν δεν μπορεί να επιτελέσει ακυρώνει την ύπαρξή της και βέβαια και κάθε διεκδίκηση των φορέων της. Δεν χρωστάει ο πολίτης στην δημόσια υπηρεσία ενώ το αντίθετο ισχύει εξ ορισμού.

Και είναι κα διευθύντρια απολύτως προκλητικό για έναν δημότη/φορολογούμενο να ακούει ότι η "ταξική  ανισότητα" σήμερα, ορίζεται από την μη εξίσωσή ενός εργαζομένου - μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου μιας υπηρεσίας, με έναν μήνα άδεια μετά αποδοχών,  με το καθεστώς των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης που έχουν τρεις μήνες άδεια.

Και να λέγονται αυτά  για να κάνουν τον πολίτη να νιώθει ενοχές που διεκδικεί τα αυτονόητα διακαιώματά του.

 ΛΙΓΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΠΟΤΕ!

Και τέλος δεν είναι ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ να μην παριστάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι πίσω από τις λέξεις - εν προκειμένω - δεν βρίσκεται ο Αλέξης αλλά ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΣΕΠ διαχείρισης των δημοτικών παιδικών σταθμών, ο Δούρειος Ίππος της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών, των αθλητικών χώρων και της καθαριότητας.

Κα Διευθύντρια σας καλούμε να ασχοληθείτε λίγο και να μας γράψετε την άποψή σας, με το τι έχει γίνει εκεί που φτιάχτηκαν  ΚΟΙΝΣΕΠ, με τις εργασιακές σχέσεις σε κοινωνικές δομές δήμων,  μερικούς μήνες μετά το .... θαύμα και τους πανηγυρισμούς. (Εκτός του Μαρουσιού, αλλά ο Πατούλης είναι μια κατηγορία μόνος του - είναι το "παραδείγματος χάριν" του καθεστώτος, που δεν ισχύει ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ).

Μαζί σας στις διεκδικήσεις σας για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για κάλυψη των κενών θέσεων, για εξίσωση των επιδομάτων σας κα διευθύντρια.

Αυτό για να γίνει πρέπει να θέσουμε όλοι μας έναν ΒΑΣΙΚΟ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΣΤΟΧΟ στον δήμο μας, ένα στόχο που είναι "εκ των ων, ουκ άνευ":

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΕΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ με πρόβλεψη των αναγκαίων θέσεων σε όλες τις υπηρεσίες.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΕΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ για ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Να το θέσουμε ως πρώτη προτεραιότητα του δήμου.

Αλλιώς κάποιοι κοροϊδεύουν την κοινωνία, τους εαυτούς τους, τους εργαζόμενους και σκόπιμα διαιωνίζουν - και αυτοί - το καθεστώς των εργαζομένων σκλάβων - πελατών τους.

ΥΓ: Φέτος - πρώτη χρονιά της κυβέρνησης της αριστεράς, στην οποία έχουμε ακουμπήσει ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ, ψηφίσαμε τις "ελαστικές εργασιακές σχέσεις στον δήμο" μαζί με την διοίκηση και την "πασοκοδεξιά",  διότι δεν είμαστε από εκείνους που περίμεναν από τον Βούτση και τον Κατρούγκαλο να κάνουν τον Χάρυ Πόττερ και ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει και να προσφέρει στον πολίτη αυτά που δικαιούται.

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ και το δηλώνουμε από τώρα.

Και ξεκαθαρίζουμε από τώρα ότι του χρόνου - αν δεν έχει φέρει τροποποίηση ΟΕΥ - η διοίκηση του δήμου θα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ και θα έχει ΕΠΙΛΕΞΕΙ το καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι κάνει την ανάγκη φιλοτιμία.

Και σκεφτείτε σε ποια τρύπα θα πρέπει να μπει ο "ευαίσθητος αντιδήμαρχος" αν του χρόνου επιτρέπονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους για κάλυψη ανταποδοτικών αναγκών και η υπηρεσία του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *