Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ



Από τους ελέγχους σε 151 παραλίες του Nομού Αττικής και των γύρω περιοχών που πραγματοποίησε ο αρμόδιος φορέας, οι 96 θάλασσες κρίθηκαν κατάλληλες για κολύμπι ενώ, σύμφωνα με τον ΠΑΚΟΕ, οι πολίτες δεν πρέπει να πλησιάζουν στις 55 από αυτές.

Το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) προχώρησε για 36η χρονιά, στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών και αναλύσεων στα μικροβιολογικά εργαστήρια που διαθέτει.

Οι μετρήσεις έγιναν από τις 2 έως και τις 25 Μαΐου, και οι τιμές που εμφανίζονται δίπλα σε κάθε περιοχή είναι το αποτέλεσμα τριπλής δειγματοληψίας από κάθε σημείο, έτσι ώστε να περιοριστεί ο παράγοντας της «τυχαιότητας».
Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων το ΠΑΚΟΕ κάνει την κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τις Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α)

Κατάλληλες παραλίες: 96 (63,6%)
Ακατάλληλες παραλίες: 55 (36,4%)

Στους πίνακες που ακολουθούν και αφορούν τις ακτές της Αττικής, του Ευβοϊκού και του Κορινθιακού, δεν φαίνεται απλώς η καταλληλότητα ή μη της κάθε ακτής, αλλά και ο βαθμός της όποιας καθαρότητας, καθώς παρατίθενται αναλυτικά και οι τιμές για τα κολοβακτηρίδια και τον εντερόκοκκο ανά όγκο νερού.

 
840686 PARALIA2





















Μολυσμένες βρέθηκαν οι περισσότερες ακτές της Σαλαμίνας Σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ, οι δειγματοληψίες στη Σαλαμίνα πραγματοποιήθηκαν στις 20/05/2015.




ΠΗΓΗ: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου