Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

«Πολιτισμός & Περιβάλλον»: Σεμινάρια από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Προσφορά στον Άνθρωπο την Παιδεία και τον Πολιτισμό
Σήμερα έκλεισε πανηγυρικά ο κύκλος των 6 υψηλής ποιότητας πολύ ενδιαφερόντων  σεμιναρίων, για την σχέση του πολιτισμού με το περιβάλλον, που διοργάνωσε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού την περίοδο 2 Μαΐου-6 Ιουνίου 2015.

Η σημερινή παρουσίαση με ομιλητή τον κ. Παντελή Τσάβαλο (Ιστορικός και Θεωρητικός της Τέχνης ) και θέμα «Η φύση στην τέχνη», καθήλωσε στην κυριολεξία για 4 ώρες τους 100 περίπου παρευρισκόμενους μια διάλεξη που διερεύνησε τους τρόπους με τους οποίους το τοπίο, τα δέντρα και τα λουλούδια γίνονται αντικείμενο πρόσληψης και απεικόνισης στις εικαστικές τέχνες. Παρουσιαστήκαν έργα από διαφορετικές εποχές (προϊστορία, αρχαιότητα, Βυζάντιο, Αναγέννηση, Μοντέρνα και Σύγχρονη τέχνη), από διαφορετικούς πολιτισμούς (Ευρώπη, Αμερική, Μέση και Άπω Ανατολή) και διαφορετικά μέσα (τοιχογραφίες, ελαιογραφίες, σχέδια, γλυπτά, φωτογραφίες κ.α.).




Την σημερινή εκδήλωση παρακολούθησε όπως και τα προηγούμενα 4 από τα 5 σεμινάρια ο Δήμαρχος Φιλόθεης –Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης και δεσμεύτηκε ότι θα επακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον και νέες δράσεις με θέμα τον άνθρωπο και τον πολιτισμό. 

Ευχαρίστησε θερμά την καταχειροκροτούμενη «καρδιά και ψυχή των εκδηλώσεων» κ. Χριστίνα Φίλιππα για την προσφορά της στον άνθρωπο και τον πολιτισμό, σε μια ζοφερή περίοδο δυσάρεστη για τους περισσότερους αν όχι για όλους μας. 



Στην τελευταία εκδήλωση παραβρεθήκαν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων  (Παραδείσου, Πολύδροσου,  Ιπποκρατείου Πολιτείας κλπ), περιβαλλοντικών οργανώσεων του ενιαίου Δήμου αλλά και από άλλες περιοχές της Αττικής. Από τον Σύλλογο Προστασίας ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου παρέστησαν τα μέλη του ΔΣ κ. Ματρώνη Δικαιάκου, κ. Δάφνη Λιαναντώνακη και κ. Γιάννα Σαραντοπούλου.






Π. ΠΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου