Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Βρόμικο παιχνίδι Σόιμπλε να «φάει» τον Τσίπρα για να σώσει το γερμανικό Ράιχ

Έντονη είναι η υποψία ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στήνει βρόμικο παιχνίδι για να «φάει» τον Αλέξη Τσίπρα.


Δημοσιογραφικές πηγές εκτιμούν ότι οι δηλώσεις Σόιμπλε πριν την έναρξη του Eurogroup, περί ελλείμματος εμπιστοσύνης προς την ελληνική πλευρά, τις οποίες επανέλαβε και ο τζιτζιφιόγκος υποτακτικός του ο Ντάισελμπλουμ, αποσκοπούν στο να «πέσει» η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Ο Σόιμπλε θα προσπαθήσει να εμφανίσει την κυβέρνηση Τσίπρα ως αναξιόπιστη και θα ζητήσει μια άλλη ελληνική κυβέρνηση «εμπιστοσύνης» για να συμφωνήσει μαζί της.
Και όλα αυτά ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν αγανακτήσει με τη γερμανική στάση και τη γερμανική λιτότητα, έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, τόσο προς τη Γερμανία όσο και προς τους ανατολικοευρωπαίους υποτελείς του Βερολίνου, ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι μια χαρά και πρέπει να γίνει αποδεκτή.
Καλά ενημερωμένες πηγές εξηγούν τη στάση του Σόιμπλε ως εξής: α) Λέει αυτά που λέει για εσωτερική γερμανική κατανάλωση, β) Όντως ανησυχεί για την εφαρμογή των προτάσεων αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει στο εξωτερικό την εικόνα διασπασμένου κόμματος, οπότε γεννιέται η εύλογη απορία ποιος θα υλοποιήσει το πρόγραμμα, γ) πρόκειται για εμμονή, αντικομμουνιστική αλλά και ανθελληνική. Θέλει να εξευτελίσει τον Αλέξη Τσίπρα και την Ελλάδα για παραδειγματισμό.
Ωστόσο, ό,τι και να έχει στο μυαλό του ο Σόιμπλε δεν συμφωνούν οι ΗΠΑ μαζί του, οι οποίες πλέουν προωθούν τη Γαλλία ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης, κρίνοντας ότι οι Γερμανοί είναι ανίκανοι να διαχειριστούν με αρμονία και λογική τα ευρωπαϊκά θέματα.
Μην λησμονούμε ότι η ελληνική πρόταση μέτρων – μνημόνιο προς το Eurogroup συντάχθηκε και με τη βοήθεια Γάλλων ειδικών, υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ, ώστε να μην μπορέσει ο Σόιμπλε να βρει «πατήματα» να την ακυρώσει, επιστρέψει, θεωρήσει ατελή.
Υπάρχει έντονη η αίσθηση ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του Σόιμπλε είναι να δείξει στους Αμερικανούς ότι αυτός και η χώρα του είναι ακόμα τα αφεντικά της Ευρώπης.
Η ελληνική κρίση αλλά και ο ουκρανικός εμφύλιος απέδειξαν την ακαταλληλότητα της Γερμανίας ως «τοπάρχη» των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Οι Αμερικανοί προσανατολίζονται προς μια Ευρωπαϊκή Ένωση με πρώτο βιολί τη Γαλλία, στη δυτική Ευρώπη, και την Πολωνία στην ανατολική Ευρώπη, απομονώνοντας έτσι την εμμονική Γερμανία.
Στον ίδιο νέο σχεδιασμό Ελλάδα και Ισραήλ θα αναλάβουν από κοινού ηγετικό ρόλο στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο Σόιμπλε έχει κάθε λόγο να τα τινάξει όλα στον αέρα για να διατηρήσει το μερκελικό Ράιχ. Όμως η ιστορία διδάσκει ότι πάντα στο τέλος οι Γερμανοί χάνουν τον πόλεμο.


http://www.tribune.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου