Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Απασχόληση Σπουδαστών ΤΕΙ στον ΕΔΣΝΑ



Ομόφωνα ενέκρινε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ κατά την 40η συνεδρίασή της, στις 15/12/15, την εισήγηση της Προέδρου και Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, να δοθεί η δυνατότητα σε -15 ανά εξάμηνο- σπουδαστές των ΤΕΙ να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε αντικείμενα συναφή με αυτό του φορέα, στις εγκαταστάσεις του, με αμοιβή και ασφάλιση.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως εξήγησε η Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, «οι ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ έχουν υποχρέωση να απασχολούν σπουδαστές της Τριτοβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν άσκηση στο επάγγελμα. Ο ΕΔΣΝΑ, έχοντας την πεποίθηση ότι οι εγκαταστάσεις και το αντικείμενό του μπορούν να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών φοιτητών ΤΕΙ, δίνει την ευκαιρία της πρακτικής άσκησης».

Κατόπιν της εγκριτικής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, θα σταλεί το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου