Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕ "ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ - ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ" ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΠΗΚΕ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟ 3ο



Εχθές έγινε κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων του 3ου Γυμνασίου, του 3ου Λυκείου και της Ένωσης Γονέων.
Εκεί τα πράγματα ξεκαθάρισαν:

1. Το ΣΗΜΕΡΙΟ ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ αίτημα να μπει ο φράχτης ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ ΔΣ. 
Δεν έχει γίνει Γενική Συνέλευση των γονιών του Γυμνασίου για να συζητήσουν και να αποφασίσουν, άρα το επιχείρημα των Γυμνασιάρχη κου Γαλάτου και του καθηγητή κ. Θεοδώρου Ηλία που τον συνέδραμε  - ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ εχθές (θα επανέλθουμε σε αυτό) -  ότι ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΛΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ κας ΓΑΛΑΝΗ - ΠΙΣΙΜΙΣΗ στην ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ.

2. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου κος Βλαχογιάννης δήλωσε στην σύσκεψη με την Ένωση ότι οι γονείς του Λυκείου ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ με την παιδαγωγική των φραχτών και αυτό ήταν εξ αρχής δεδομένο.
ΕΠΙΣΗΣ είπε ότι ο Λυκειάρχης του 3ου  κος Φλωράκης εξέφρασε στους γονείς την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ άποψη που είναι αντίθετη με την παιδαγωγική των φραχτών  αλλά αναγκάζεται να συμφωνήσει με τους συναδέλφους του που το ζητούν  "για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης" (βλ. Ν 7).

3. Ο πρόεδρος του 15μελούς του Γυμνασίου Γιώργος Νέττης πήρε τον λόγο κατά την χθεσινή  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ξεκαθάρισε ότι οι μαθητές του Γυμνασίου δεν θέλουν να έχουν φράχτη που να τους χωρίσει με τους συμμαθητές τους του Λυκείου.
Με δεδομένη την αντίθεση των μαθητών του Λυκείου  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΣΙΜΟ, όπως ισχυρίστηκε ψευδώς ο κος Γυμνασιάρχης.

4. Ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Νταβίας ζήτησε στην σύσκεψη των φορέων του σχολείου που παρεβρέθηκε να γίνει ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των γονιών για να ληφθεί ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ επί του θέματος.

5. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΟΛΕΣ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης - ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ χωρίς καμία εξαίρεση - ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ.
Ο πρώην δήμαρχος Γ. Κουράσης, ο Γ. Λαδόπουλος, ο Γιώργος Θωμάς, η Λούλα Καρατζά και ο Σ. Καραμολέγκος (παρών από την παράταξη Ανδρεόπουλου) ζήτησαν ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ.

6. Παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο  - υπερασπιστές της παιδαγωγικής των φραχτών ήταν μόνο δύο καθηγητές: Ο Γυμνασιάρχης κος Γ. Γαλάτος και ο Ηλίας Θεοδώρου, που έκανε επίθεση στην Πλατεία και καυγάδισε έντονα με τον Νταβία.
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΕΙΝΑΙ - όλως τυχαίως - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Διεύθυνσης  Δ.Ε. και βέβαια έλαβαν στήριξη για το αίτημά τους από τα "συντρόφια" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ -  δημοτικούς συμβούλους που .... ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ και επιτέθηκαν στον Νταβία που τα έβαλε με τα "συντροφάκια" τους. (Καλομοίρης, Κάππος, Κασσίμης επιτέθηκαν στον Νταβία).
Τον φράχτη λοιπόν επέβαλαν συνδικαλιστές ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ.
Ποιος καθηγητής να τους πει όχι αν δεν αναλάβουν δράση ΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ από δεσμεύσεις ΓΟΝΕΙΣ;;;;

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ:


7.  Στο προαύλιο του σχολείου έπεσε βάση από μπετόν για να στηριχτεί το "κοτετσόσυρμα" - όπως το χαρατκήρισε ο Γιώργος Θωμάς.
Για να γίνει αυτό ΑΠΑΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΗΣ  ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ και επίβλεψη τς εκτέλεσης των εργασιών από ΜΗΧΑΝΙΚΟ - ΟΧΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗ. Κατά την έκδοση αδείας θα πιστοποιούσαν (ή όχι) ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ τη νομιμότητα του διαχωρισμού, θα γνωμοδοτούσαν αρμοδίως ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ για το αν είναι ασφαλές να υπάρχει ΜΠΕΤΟΝΕΝΙΑ ΒΑΣΗ ΜΕ ΓΩΝΙΕΣ στην μέση του προαυλίου.
"Τι θα γίνει αν σε αυτή την παράνομη βάση πέσει παιδί και ανοίξει ένα κεφάλι¨αναρωτήθηκε ο Σ. Καραμολέγκος.

Στο Χαλάνδρι όμως την "άδεια" να εκτελeστε;i η εργασία - είπε ο κ. γyμνασιάρχης - υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Γερολυμάτος.

8. Ο δήμος για το "κοτετσόσυρμα" διέθεσε 850 ευρώ για 17 μέτρα περίφραξη. Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ, όπως είπε ο Γιώργος Θωμάς.

9. Εχτές έσπευσαν - μετά το κράξιμο από την ΠΛΑΤΕΙΑ - να κουρέψουν τα "αγκάθια" στον φράχτη ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου