Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ου ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ





Ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. εφαλτήριο δικτύωσης
για όλους του Δήμους
Γ. Πατούλης: «Το ΕΜΕΙΣ των Δημάρχων και στον Πολιτισμό»

Με πρωτοβουλία του νεοσύστατου Τομέα πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) διοργανώθηκε με επιτυχία η παναττική συνάντηση των Δήμων, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, για την κατάρτιση του 1ου πιλοτικού προγράμματος ανταλλαγής πολιτιστικών δρωμένων κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016. Η ανταπόκριση των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στο πολιτιστικό κάλεσμα του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, θέτοντας ισχυρά θεμέλια ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης, ανταλλαγής ιδεών και ευρύτερων συνεργασιών μεταξύ των Δήμων το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ανοίγοντας το διάλογο ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, έκανε μία σύντομη αναδρομή στη σύσταση και τους σκοπούς που υπηρετεί το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) που έφερε κοντά τους δήμους μέλη του μέσα από προγράμματα πρόληψης της Υγείας, αλλά και στη νέα πρόκληση που αναλαμβάνει να επεκτείνει τις προσπάθειές του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.
«Ο τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μέσα από μια καινοτόμα στρατηγική πορεία, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου, προσανατολίζεται στην προώθηση ενός συγκεκριμένου πλαισίου υλοποίησης δράσεων που θα εκφράζει την ίδια την Κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να αξιοποιήσουμε τις Ιδέες και τους στόχους που θέσαμε στο συνέδριο Πολιτισμού το Δεκέμβριο του 2015 και να υλοποιήσουμε από κοινού πιλοτικά το 1ο Διαδημοτικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Πολιτιστικών Δρωμένων σε Δήμους της Αττικής για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016. Εντελώς δωρεάν τόσο για τους Δήμους όσο και για τους Δημότες το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ απαντώντας στις προσκλήσεις – προκλήσεις της εποχής μας προτείνει τρόπους πολιτιστικής αφύπνισης των κοινωνιών, μέσα από τις ίδιες τις δομές που διαθέτουν οι Δήμοι, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της διαδημοτικής πολιτιστικής δημιουργίας. Σήμερα το ΕΜΕΙΣ των Δημάρχων μπορεί να ανοίξει το δρόμο και στον Πολιτισμό, προσφέροντας στους δημότες μας περισσότερες πνευματικές και καλλιτεχνικές διεξόδους». 
Την παρουσίαση του πλαισίου συνεργασίας των Δήμων στο 1ο πιλοτικό πρόγραμμα διαδημοτικών πολιτιστικών δρωμένων έκανε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Με αφορμή την 1η παναττική συνάντηση με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, φιλοδοξούμε η σημερινή πρωτοβουλία να γίνει το έναυσμα για την υλοποίηση ενός κοινού διαπολιτισμικού οράματος. Σε μια σκληρή περίοδο που όλα δοκιμάζονται και αναιρούνται σε οικονομικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό επίπεδο η συνένωση δυνάμεων αποτελεί αυτοσκοπό. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων, αναλαμβάνει ακόμη μια σημαντική πρωτοβουλία φέρνοντας τον Πολιτισμό στο επίκεντρο της διαδημοτικής στρατηγικής. Έχοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας τον Άνθρωπο μέσα από κοινές πολιτιστικές προτάσεις - δράσεις μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αναδεικνύοντας το έμψυχο δυναμικό των Δήμων μας σε φορέα υλοποίησης διαδημοτικών εκδηλώσεων χωρίς κανένα απολύτως κόστος, με γνώμονα την ποιοτική ψυχαγωγία των συμπολιτών μας.
Η κα Πατούλη μίλησε για τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία μεταξύ Δήμων και Δημοτών, χαρακτηρίζοντας το 1ο πολιτικό πρόγραμμα διαδημοτικών εκδηλώσεων, ως ακόμη μια καινοτομία, στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης. Η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη θερμή ανταπόκρισή τους και έθεσε, στον πυρήνα της έναρξης αυτής της κοινής διαδημοτικής πρακτικής, το Συλλογικό Όφελος, ως πλοηγό του Πολιτισμού που μας ενώνει. Υπό αυτό το πρίσμα ανέπτυξε την Ιδέα διαμόρφωσης της Διαδημοτικής Χάρτας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., η οποία θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης, πηγή πνεύματος, πηγή αισιοδοξίας και δημιουργίας ανάμεσα στους Δήμους της χώρας.
Ο δημιουργικός αλλά και ανθρωπιστικός χαρακτήρας αυτής της πρωτοβουλίας θα πάρει σάρκα και οστά τον επόμενο μήνα, με την ενεργή συμμετοχή πολλών Δήμων της Αττικής σε ένα κοινό τριμηνιαίο πρόγραμμα διαδημοτικών εκδηλώσεων που θα βασίζεται στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της πολιτιστικής ταυτότητας κάθε Δήμου. Παράλληλα ακούστηκαν απόψεις και ιδέες από όλους τους συμμετέχοντες – εκπροσώπους των Δήμων οι οποίες και καταγράφηκαν, για να γίνει η κατάλληλη επεξεργασία από τον Τομέα Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ στην υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος. 

Κατά τη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν:
Μ. Σταυράκη Πατούλη Εντ. Σύμβουλος Πολιτισμού Ε.Δ.Δ.Π.Υ.Υ. Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π. Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Πρόεδρος Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Κορμάς Επιστημονικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας, γιατρός. Δ. Καλογερόπουλος Πρόεδρος ΕΕΤΑΑ, Ν. Μπάμπαλος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γ. Θωμάκος Δήμαρχος Κηφισιάς, Μ. Καρπέτας Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Δ. Χατζηδάκης Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Η. Αποστολόπουλος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Γ. Κωνσταντέλλος Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γ. Μαρκόπουλος Δήμαρχος Γαλατσίου, Α. Παχατουρίδης Δήμαρχος Περιστερίου, Ρ. Χαλιώτη Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμος Αμαρουσίου, Ν. Πέππας Υπεύθυνος Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμος Αμαρουσίου, Ε. Τσεκούρα Αντιδήμαρχος Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης,   Δ. Βασιλόπουλος Αντιδήμαρχος Δήμος Ιλίου, Φ. Παπαδόπουλος Αντιδήμαρχος Δήμος Μεταμόρφωσης, Π. Τσίκλος Αντιδήμαρχος Δήμος Λαυρεωτικής, Δ. Ρουφογάλη Αντιδήμαρχος Δήμος Παπάγου – Χολαργού, Α. Μπούσουλα Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Μ. Κιμπιζή Αντιδήμαρχος Δήμος Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Μ. Μπουραντάς Πρόεδρος Πολιτισμού Δήμος Ασπροπύργου, Σ. Παπαμιχαήλ Πρόεδρος Πολιτισμού Δήμος Αγίας Παρασκευής, Γ. Δουβίτσας Πρόεδρος ΔΟΠΑΠ, Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, Ι. Κυρίτση Πρόεδρος Πολιτισμού Δήμος Βριλησσίων, Α. Γλάβας Αντιπρόεδρος Πολιτισμού Δήμος Σπατών – Αρτέμιδας, Σ. Ζαπάντης Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Δήμος Κηφισιάς, Ν. Γεωργιάδης Προϊστάμενος Πολιτισμού Δήμος Βριλησσίων, Α. Σταματελάτου Υπεύθυνη Πολιτισμού Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Γ. Αθανασάκης Δ/ντης Τομέα Πολιτισμού Δήμος Αιγάλεω, Δ. Μπέσης Εντεταλμένος Σύμβουλος Δήμος Αιγάλεω, Λ. Μελισσαράτου Δημ. Σύμβουλος / Υπεύθυνος Πολιτισμού Δήμος Αλίμου, Ν. Τσουκλίδης Δημ. Υπαλ. Δήμος Αχαρνών, Ν. Αναστασόπουλος Υπεύθυνος Πολιτισμού Δήμος Ζωγράφου, Ε. Καρβέλα Δ/ντρια Πολιτισμού Δήμος Ηλιούπολης,  Κ. Ξέστερνου Συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Δήμος Λαυρεωτικής,  Γ. Ιωαννίδης Δ/ντης Πολιτισμού Δήμος Μοσχάτου Ταύρου, Π. Λαζαρίδου Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, Ν. Λάβδα Εντεταλμένη Σύμβουλος Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού.

ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ

Ανοίγεις διάλογο με κάποιον που γράφει δημόσια για σένα ότι είσαι αλήτης και δεν έχεις ιερό και όσιο;

Ανοίγεις διάλογο με κάποιον που ενώ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να δέχεται και να απαντάει την κριτική σου στο δημοτικό συμβούλιο αντί να σου απαντήσει σε απειλεί με τον εισαγγελέα για να σε τρομοκρατήσει;

Ανοίγεις διάλογο με κάποιον που εξαπάτησε μια ολόκληρη πόλη, της υποσχέθηκε λαϊκούς προϋπολογισμούς και λαϊκές συνελεύσεις και πήγε και έκανε μόνος του κομπρεμί με τους δανειστές χωρίς να ρωτήσει κανένα για να τους δώσει τα λεφτά των δημοτών που παράνομα εισπράττει;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ όταν το θέμα ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ως πρόσωπο, αλλά η πόλη, το συμφέρον της πόλης και των δημοτών. ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ.

Αδιαφορείς μόνο για τις κρίσεις του, τις ύβρεις του και τις απειλές του για σένα προσωπικά, ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ, αλλά η ουσία των μεγάλων θεμάτων της πόλης υπερβαίνουν και εσένα που είσαι μικρός και ασήμαντος ως πρόσωπο και εκείνον που είναι σουλτανοτεράστιος.

Και απαντάς γιατί από τις απαντήσεις σου ενημερώνεται η πόλη και οι συνδημότες σου και δεν τους αφήνεις να ακούν μόνο την μεσσιανική τερατολογία του αυτοαναγορευμένου Σωτήρα.

Ο λόγος για την ρεματιά λοιπόν. "Απάντησαν" λέει στην ΠΛΑΤΕΙΑ. 

Απάντησαν στις φωτογραφίες και την δημοσιοποίηση της ίδιας της μελέτης με .... τις γνωστές τους θεωρίες, αναλύσεις, μπουρδολογίες και με αποδείξεις το τι έγραψε η ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ (δηλαδή οι ίδιοι) πριν 30 χρόνια και ένα άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ το 1990 που δεν έκαναν τον κόπο να μας το ανεβάσουν, πρέπει - λέει - να το αναζητήσει ο ΄δημότης μόνος του ή να πιστέψει χωρίς απόδειξη τα γραφόμενά τους.

Μιλάμε ότι οι άνθρωποι είναι αυτιστικοί, δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν βλέπουν, δεν ακούν τίποτα και κανένα άλλο επιχείρημα παρά μόνο τα δικά τους.

Η μόνη απόδειξη που δέχονται είναι το τι έγραψαν αυτοί όταν ήταν μικροί!

Σε όσα γράψαμε λέει, ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ που είναι αναρτημένες, δεν θα συναντήσει ο αναγνώστης ψήγματα αλήθειας γιατί η ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ πριν 30 χρόνια .... ακροβατούσε.

Και επιμένουν με φοβερές τερατολογίες που μόνο σε αυτές θα μείνουμε γιατί πρέπει ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

1. ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ

Η μελέτη - λένε - προέβλεπε αναψυκτήριο 3.600 τ.μ. - στο λεγόμενο ΑΙΘΡΙΟ.

Και αμολάνε και το επικοινωνιακό χάιλάιτ: Το MALL λέει είναι 5500 τμ, άρα θα η μελέτη προέβλεπε σχεδόν ένα MALL στην ρεματιά.
ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΑΝ - σου λέει - τότε ΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ στις ακροβασίες τους!

Πέρα από την αυταπόδεικτη διάψευση ... ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ MALL δεν χωράει στην ρεματιά, όσο και να ήθελαν ο Σταματιάδης και ο Πέρκιζας δηλαδή να το χώσουν.... ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ με τίποτα ....

Ας δούμε ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΜΕΛΕΤΗ και όχι οι ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ:


Τώρα βέβαια οι νέοι κάτοικοι της πόλης δεν θα ξέρουν τι είναι "ΑΙΘΡΙΟ" στο οποίο αναφέρονται οι τερατολόγοι και το οποίο η μελέτη ήθελε να διατηρήσει ως ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ - οι παλιότεροι ξέρουμε τι ήταν το ΑΙΘΡΙΟ για τα νεανικά μας χρόνια, ας μην γίνουμε όμως .... μελό, όσοι ξέρουν ΞΕΡΟΥΝ  - αλλά τουλάχιστον ας μάθουν οι νεώτεροι συνδημότες μας τι είναι σήμερα εκεί που οι ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ "έσωσαν την πόλη" επέβαλαν να μην έχει δημοτικό αναψυκτήριο 596 τμ - που ήταν ίσως μεγάλο  και έπρεπε απλά ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ στο υπάρχον τότε κτίριο (χωρίς να κτιστεί ο εξωτερικός του χώρος με την βάση - εκεί δηλαδή που ήταν τα τραπεζάκια του ΑΙΘΡΙΟΥ για τους παλιούς)  αλλά σίγουρα όχι να καταργηθεί για να γίνει .... ΒΙΛΛΑ.


Αλλά γιατί λέγανε "3600 τ.μ." οι ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΕΣ - μετέπειτα ΣΤΑΣΗ-αστές και σήμερα ΑΥΛΙΚΟΙ του ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ, και επιμένουν ακόμα και σήμερα -  ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ - σε αυτή την βλακεία;

Γιατί εκεί σε χώρο 3600 τ.μ. η μελέτη προέβλεπε ΑΝΑΨΥΧΗ.

Σε χώρο 3600 τ.μ της ρεματιάς προτεινόταν να γίνουν: Το αναψυκτήριο, ο εξωτερικός του χώρο για τραπέζάκια ανάμεσα στα δέντρα,  ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ αλλά και ένα Κέντρο αναψυχής τρίτης ηλικίας (ας πούμε ΚΑΠΗ)  -που όντος θα μπορούσε να συζητηθεί να βγει από την μελέτη και να μεταφερθεί σε άλλον αδόμητο χώρο της πόλης ίσως (αν συζητάγαμε σαν άνθρωποι και όχι σαν αντιμαχόμενα στρατόπεδα σε πόλεμο).

Πάντως  το ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ και το ΣΙΝΕΜΑ στην ρεματιά θα ήταν ΜΟΝΑΔΙΚΑ, έτσι δεν είναι;

Εν γνώση τους λοιπόν ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ οι τερατολόγοι μιλώντας για 3600 τμ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ, για να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους μπαμπουίνους και να το παίζουν ΣΩΤΗΡΕΣ.

2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 7.700 τ.μ.

Αν διαβάσεις την μελέτη θα καταλάβεις ΤΟ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΨΕΜΑ ΤΟΥΣ και την ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΟΥΣ για να κοροϊδέψουν τους μπαμπουίνους και να τους κάνουν να προσκυνάνε τους σωτήρες!

Ρίχνοντας μόνο μια ματιά στο σχέδιο αυτό:

Μιλάει για ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΧΩΡΟ 6 στρεμμάτων, στον χώρος απέναντι από το θέατρο της ρεματιάς στο σύνολο του ΟΤ. 808.
Δηλαδή το 808α ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ 808β ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΡΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ!

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΡΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 600 θέσεων με υπόγειο γκαράζ και εκθεσιακούς χώρους στον περίβολο, σε χώρο των 5800 τ.μ.

ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ! ΘΕΛΑΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ!

Είχε σου λένε και στάβλο για πόνι η μελέτη! Άκου χάλι!

(Δεν είχε αλλά καλή ιδέα θα ήταν να υπάρχει τέτοια αναψυχή για τα πιτσιρίκια μέσα στο ρέμα. )
Ίσως το είχε πει κανείς προφορικά, το άκουσαν, το έγραψαν στην ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ οπότε αυτά λένε ακόμα. ΠΑΝΤΩΣ Η ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ).

Και πάντως σήμερα - ο νέος κάτοικος του Χαλανδρίου - μπορεί να δει τον ΣΤΑΒΛΟ ΓΙΑ ΑΛΟΓΑ! Φαίνεται ότι κάτι ήξεραν που δεν ξέραμε!

 3. ΠΙΣΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ.

Και εμείς λέγαμε όχι στην πισίνα. Και όπως κάποια στιγμή θα σου δείξουμε μιλάγαμε για αντικατάστασή της με παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ.
Δεν συμφωνούσαμε στην πισίνα!

 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ;
Έτσι φώναζε τότε η ντουντούκα!

Μιλάμε ότι είχαν και έχουν κάνει την υπερβολή και την εξαπάτηση του πολίτη επιστήμη!

Αντί σχολιασμού της απίστευτης αυτής τερατολογίας, με την οποία τάισαν κουτόχορτο τους Χαλανδραίους ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ακόμα, τους παραπέμπουμε στην ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ για να μάθουν ποιες είναι οι διαστάσεις ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ, (κάντε κλικ ΕΔΩ)
  • Πισίνα κλειστού κολυμβητήριου με διαστάσεις 50 x 21 x 2 μ.βάθος με 8 αγωνιστικές διαδρομές.
  • Πισίνα καταδύσεων με διαστάσεις 25 x 21 x 5 μ. βάθος με βατήρες 1μ., 3μ., 5μ., 7,5μ. και 10μ.
 Η παιδική πισίνα που πρότεινε τότε η μελέτη - αν κάνανε τον κόπο να την διαβάσουν όπως ήταν και όχι όπως την έγραψαν εκείνοι στην ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ - θα έβλεπαν ότι είχε διαστάσεις 

25Χ10 με κτίσμα μόλις 30 τμ (αποδυτήρια, WC)


ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ, για να μην τρελαθούμε κιόλας!

Ας κάνουμε τρία σχολιάκια κλείνοντας:

- Για τον παιδικό σταθμό στην Τούφα ξεχάσατε να σχολιάσατε ή δεν σας αφήνει το γλύψιμο που προσπαθείτε να κάνετε στους υποστηρικτές σας που έχουν εμπλακεί;

- Ο Κουράσης σας είπε ότι έπρεπε να είναι προτεραιότητα του δήμου να αποζημιώσει τους "ιδιοκτήτες" στην παραρεμάτιο και μας κάνετε κριτική που δεν ... σπεύσαμε να δώσουμε το δημόσιο χρήμα σε όποιον εμφάνιζε χαρτιά, πολλές φορές αμφίβολης εγκυρότητας;
Ενδιαφέρουσα "αριστερή" κριτική!

- Εμείς μιλήσαμε για τις πολυκατοικίες και τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, πριν την διοίκηση Παττακού, με φωτογραφίες.

Μιλήσαμε για τον παιδικό σταθμό της Τούφας ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ. ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.
Μιλήσαμε για λάθη .... και εκκρεμεί να πούμε και για το προεδρικό διάταγμα και τις υπερβολές και εκεί, αν και τα έχουμε πει στο παρελθόν.

Τα λάθη - που ήταν όμως λιγότερα από τα καλά - και που αν είχε γίνει σωστά η δουλειά και χωρίς "σωτηρίες" θα είχαν αποφευχθεί. ΤΟ ΔΕΧΕΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ;

ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ, ούτε αναφερθήκαμε .... στα μισά λάθη.

 ΕΣΕΙΣ αφού κάνατε τον κόπο να μας διαψεύσετε, δεν μας διαψεύδετε και για τον παιδικό σταθμό της Τούφας που έγινε πολυκατοικία;

Και αν το μόνο πρόβλημά σας είναι η απόδοση της ευθύνης που αναλογεί στον Νταβία, αυτό σας νοιάζει μόνο να πείτε στον νέο συνδημότη μας, ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΗ!

Για ό,τι ΨΗΦΙΣΕ όμως, όχι για ό,τι έχει μειοψηφήσει, την δεκαετία του 1990.
Θέλετε να αναλάβει ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ της δεκαετίας τους 1990!
ΟΚ είναι όλη αποδεκτή.
Το αλάθητο είναι ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ που δεν μας αφορά.

Άλλωστε σας θυμίζουμε ότι ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ και ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ το θράσος του να διαφωνήσει και να μην πέσει στα τέσσερα.

Και βέβαια αν αναλάβει την ευθύνη για όλα τα λάθη ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ, δηλαδή το προεδρικό διάταγμα.
Έτσι δεν είναι;
Ή μονά ζυγά δικά σας είναι;

ΤΕΛΟΣ: Νοσταλγούμε ΒΕΒΑΙΩΣ εποχές που στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης παρενέβαινε όποτε ήθελε και χωρίς διακοπές ο εκπρόσωπος μιας μικρής παράταξης που δεν κατάφερνε να εκλεγεί, αλλά οι άλλοι θέλανε να ακούσουν τι είχε να πει για την πόλη.
Νοσταλγούμε τα Συνοικιακά Συμβούλια και τις Συνοικιακές συνελεύσεις.

ΣΟΡΥ ΑΝ ΧΑΛΙΕΣΤΕ που σας θυμίζουμε ότι αυτά που τάξατε και δεν κάνετε, κάποτε λειτουργούσαν!

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΡΟΦΗΣ


  Μπορείς να συµµετέχεις
ανακυκλώνοντας

τα υπολείµµατα
των τροφών


Εφαρµόζουµε Καινοτόµες Τεχνολογίες
για τη Διαχείριση Οικιακών Απορριµµάτων στο Χαλάνδρι

Δηλώνουµε τη συµµετοχή µας
στην εφαρµογή του προγράµµατος στο Δήµο
 
Υπολογίζεται ότι το 40% των απορριµµάτων στο Χαλάνδρι αποτελείται από οργανικά απόβλητα (υπολείµµατα φρούτων, λαχανικών, µαγειρεµένου φαγητού κλπ).

Μειώνοντας τα υπολείµµατα που πετάµε προστατεύουµε το περιβάλλον. Εξοικονοµούµε ενέργεια, µειώνουµε τα απορρίµµατα που θάβονται στις χωµατερές, µειώνουµε τις εκποµπές αερίων που δηµιουργούν το φαινόµενο του Θερµοκηπίου. Συµµετέχουµε στο πρόγραµµα παραγωγής ενέργειας από αυτά ακριβώς τα υπολείµµατα.

Χρησιµοποιήστε τον καφέ κάδο και τις ειδικές σακούλες από άµυλο που θα σας δώσει ο Δήµος  για τα υπολείµµατα των τροφών.
Όταν οι σακούλες γεµίσουν τις πετάτε στους ειδικούς καφέ κάδους που θα τοποθετηθούν στη γειτονιά σας.

ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ πλαστικά ή κόκαλα. Δεν διασπώνται και µπορούν να δηµιουργήσουν προβλήµατα στην επεξεργασία του υλικού, οδηγώντας όλη την ποσότητα στη χωµατερή.
 
Ο Δήµος Χαλανδρίου σε συνεργασία µε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ξεκινάει πρόγραµµα συλλογής οικιακών ζυµώσιµων απορριµµάτων. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράµµατος Waste4Think, HORIZON 2020.

Στο πρόγραµµα αυτό, προϋπολογισµού περίπου 9.000.000 €, συµµετέχουν 18 εταίροι (πανεπιστήµια, τοπική αυτοδιοίκηση, κλπ) από 7 κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε τέσσερεις ευρωπαϊκές πόλεις (Χαλάνδρι, Cascais Πορτογαλίας, Zamudio Ισπανίας, Seveso Ιταλίας) θα εξεταστούν διαφορετικές περιπτώσεις αξιοποίησης και διαχείρισης οικιακών απορριµµάτων σε πιλοτική κλίµακα.
Το Waste4Think θεωρήθηκε ένα από τα τρία καλύτερα έργα που επιλέχθηκαν από τις 97 προτάσεις που υποβλήθηκαν.

Στο Δήµο Χαλανδρίου, το πιλοτικό πρόγραµµα, προϋπολογισµού 455.250,00€, στοχεύει κυρίως στη χρήση εναλλακτικών µορφών συλλογής και διαχείρισης/αξιοποίησης οικιακών ζυµώσιµων απορριµµάτων. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί εκπαιδευτικό και ενηµερωτικό υλικό για τη βέλτιστη διάχυση του προγράµµατος στην τοπική κοινωνία.
Τι είναι τα οικιακά ζυµώσιµα απορρίµµατα;
Τα οικιακά ζυµώσιµα απορρίµµατα είναι υπολείµµατα τροφών κουζίνας, δηλαδή: υπολείµµατα µαγειρεµένου φαγητού (εκτός από κόκκαλα), φρούτα, λαχανικά και χρησιµοποιηµένα χαρτιά κουζίνας.

Τι επιδιώκεται µε το ερευνητικό πρόγραµµα Waste4Think

Σκοπός του προγράµµατος είναι να µελετηθούν και να υλοποιηθούν πιλοτικά λύσεις που θα βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση οικιακών ζυµώσιµων απορριµµάτων µε στόχο τη µείωση του τελικού όγκου τους που παράγει η πόλη. Μέσα από την ενεργό συµµετοχή των πολιτών και σε συνεργασία µε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τα οικιακά ζυµώσιµα απορρίµµατα που θα συλλεγούν σε χρονικό διάστηµα 40 µηνών θα ακολουθήσουν µια διαδικασία προεπεξεργασίας (ξήρανσης και τεµαχισµού), ώστε το τελικό προϊόν να συµβάλει στην ανάπτυξη νέων Καινοτόµων Τεχνολογιών επεξεργασίας και αξιοποίησης, όπως παραγωγή βιοαερίων (µεθάνιο, υδρογόνο, HYTHANE), παραγωγή βιοαιθανόλης, χρήση στην τσιµεντοβιοµηχανία ως εναλλακτικό καύσιµο, παραγωγή pellets, παραγωγή compost, παραγωγή ηλεκτρισµού µε χρήση Μικροβιακών Κυψελίδων Καυσίµου, παραγωγή  βιοπροσροφητικού υλικού, παραγωγή ζωικών τροφών.
Απώτερος στόχος είναι να προχωρήσει ο Δήµος Χαλανδρίου σε ένα «έξυπνο», βιώσιµο και οικολογικά φιλικό σύστηµα διαχείρισης/αξιοποίησης όλων των απορριµµάτων, όπως άλλωστε προβλέπει και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης που έχει εκπονηθεί και εγκριθεί οµόφωνα από το Δηµοτικό Συµβούλιο.

Γιατί να συµµετέχω;

Για την επιτυχηµένη εφαρµογή του πιλοτικού προγράµµατος είναι απαραίτητη η εθελοντική συµµετοχή των κατοίκων της πόλης. Αυτή η συµµετοχή θα βοηθήσει στην τελική εφαρµογή ενός σχεδίου που θα επιφέρει σηµαντική αλλαγή στον τρόπο που διαχειρίζεται ο Δήµος Χαλανδρίου τα σύµµεικτα απορρίµµατα (πράσινος κάδος). Το αποτέλεσµα, εκτός από τη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη, ουσιαστικά θα συµβάλλει στη µείωση του όγκου των απορριµµάτων µε ταυτόχρονη µείωση του σηµαντικού κόστους αποκοµιδής και φυσικά στην προστασία του περιβάλλοντος µε την αποφύγη της µεταφορά τους στους δυσεύρετους και υπερκορεσµένους Χώρους Υγειονοµικής Ταφής.
Για να δηλώσετε τη συµµετοχή σας στο πρόγραµµα (αρχικά µέχρι 20 Σεπτεµβρίου), συµπληρώνετε την αίτηση που υπάρχει στο έντυπο και την καταθέτετε στα ΚΕΠ, στο Δηµαρχείο (Αγ.Γεωργίου 30, ισόγειο στο Πρωτόκολλο) ή τη στέλνετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση w4t@halandri.gr

Τι χρειάζεται να κάνω;
 
Αρχικά θα επιλεγούν για να συµµετάσχουν 240 κατοικίες αλλά σκοπός του Δήµου Χαλανδρίου είναι να αυξάνεται ο αριθµός αυτός προοδευτικά. Θα εφαρµοστεί µία “έξυπνη” συλλογή και διαχείριση οικιακών ζυµώσιµων απορριµµάτων (πόρτα-πόρτα).
Οι εθελοντές κάτοικοι, αντί να πετάνε τα οικιακά ζυµώσιµα απορρίµµατα στους πράσινους κάδους (σύµµεικτα), θα τα διαχωρίζουν χρησιµοποιώντας τον εξοπλισµό που θα τους διαθέτει δωρεάν ο Δήµος.
Θα συλλέγουν αυτά τα απορρίµµατα σε ατοµικό οικιακό καφέ κάδο χωρητικότητας 30 λίτρων, µέσα σε ειδικές βιοαποδοµήσιµες σακούλες, φτιαγµένες από ζυµώσιµα οργανικά υλικά.
Έξω ή πολύ κοντά από τις κατοικίες που θα συµµετάσχουν στη δράση, θα τοποθετηθούν καφέ κάδοι των 120 λίτρων, στους οποίους και θα πετάγονται µόνο αυτές οι σακούλες.

Η αποκοµιδή θα γίνεται από την υπηρεσία καθαριότητας 3 φορές την εβδοµάδα µε ειδικό απορριµµατοφόρο, το οποίο θα κινείται µε βιοαέριο, το οποίο θα παράγεται από τα συλλεγόµενα απόβλητα.
Σε κάθε φάση του προγράµµατος θα υπάρχει υποστήριξη από τις υπηρεσίες του Δήµου ώστε αυτό να εξελίσσεται οµαλά και να αποτελέσει το πρότυπο για µια ουσιαστική συνολική αλλαγή στον Δήµο Χαλανδρίου.

Μπορείτε να κατεβάσετε το φυλλάδιο του προγράμματος στον ακόλουθο σύνδεσμο σε μορφή pdf

Πληροφορίες
στο τηλέφωνο 2132023902 ή στο email: w4t@halandri.gr

ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΕΣ ....

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ... 

 ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΗΣ
 
ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΗΣ

ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΗΣ

ΔΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΕ ΜΚΟ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ! ΠΟΛΥ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΚΟ ΣΑΝ ΤΟΥΣ .... ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ

Μισθοδοσία - Λειτουργικά Έξοδα των "Αλληλέγγυων" από ΜΚΟ στη Χίο!

Μωρέ θα φτιάξω μία. 

Που έχω και τους καργαριστερούς και μου λένε ότι δεν είμαι ευαίσθητος εγώ και είμαι παρτάκιας και αναίσθητος ....

ΜΚΟ ΟΡΕ!

Και θα γίνω Συντονιστής!
2.320 το μήνα και .... κάργα αλληλεγγύη στον πτωχό!

Μεγάλο Κόλπο Ορέ!


ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ