Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΑΚΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ: “Όχι κ. Μητσοτάκη… Αυτό δεν είναι το δικό μας όνειρο για το σχολείο!”


Σκληρή, δημόσια διαφοροποίηση των νεοδημοκρατών δασκάλων από τις ανατριχιαστικές απόψεις που εξέφρασε ο "δεν τρέφω αυταπάτες. είναι στην ανθρώπινη φύση οι ανισότητες" επίδοξος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του Κωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη προπαθώντας να αποδείξει ότι η κοινωνία του ενός τρίτου είναι το όραμά του.

"Η αντίληψη ότι οι καλοί μαθητές βρίσκονται και, το χειρότερο, πρέπει να βρίσκονται στα ιδιωτικά σχολεία ενώ στα δημόσια «στοιβάζονται» όλοι οι υπόλοιποι", ευνοεί τις διακρίσεις, συμβάλλει στην ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων και έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της σύγχρονης παιδαγωγικής «ένα σχολείο για όλους»"

"ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει την αναπαραγωγή μιας ελιτίστικης νοοτροπίας στο εκπαιδευτικό σύστημα, επιλέγοντας να οριοθετήσει ως ένα βασικό στόχο της πολιτικής που προτίθεται να εφαρμόσει στο κομμάτι της Παιδείας, όταν και αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, την ίδρυση «ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε περιφερειακή ενότητα για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο»."

"Δεν ακούσαμε το παραμικρό για συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να στηριστεί η δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση."

ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Σχόλιο: Αφιερωμένο σε καλό σύντροφο που εχθές αναρωτιόταν στο φατσοπούκι για το αν υπάρχουν δοβαρές διαφωνίες με το πρόγραμμα του Κυριάκου .... από την αριστερά και αν η έκφρασή τους αποτελεί προετοιμασία για κάποιου είδους ΤΙΝΑ.
Ποια ΤΙΝΑ; Η Θάτσερ ήταν προσκοπάκι μπροστά του.
Εδώ σύντροφέ μου υπάρχου σοβαρές διαφωνίες από την δεξιά στο ΛΕΙΤΙΣΤΙΚΟ πρόγραμμά του που απευθύνεται ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ. Δεν θα υπάρχει από την αριστερά;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου