Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΟΠΙΘΗΚΟΥ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΚΚΟΛΑΦΤΗΚΕ.


Διακήρυξε στις 16-9-2017, από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση».

Δηλαδή η ανθρώπινη ΦΥΣΗ οδηγεί στην ανισότητα, στο νόμο της ζούγκλας, στην κυριαρχία του ισχυρού.

ΟΜΩΣ

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στη θέση του αρχηγού μεγάλου κόμματος, επειδή αυτό το αποφάσισε η φύση? Η ευφυΐα του? Τα εκπληκτικά φυσικά του προσόντα και οι μοναδικές του ικανότητες?
Η φύση αποφάσισε να βρεθεί για σπουδές στο Χάρβαρντ, ενώ εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο δε θα μπορέσουν ποτέ ούτε καν να μάθουν να διαβάζουν τη λέξη Χάρβαρντ?

Η φύση επίσης αποφάσισε να βρίσκονται σε υψηλές πολιτικές και κοινωνικές θέσεις ο πατέρας του, η αδελφή του, ο ανιψιός του και άλλοι δικοί του?

Λίγο μεροληπτική δε μοιάζει η φύση?
Στην ανισότητα υπάρχουν από τη μια μεριά οι εκλεκτοί, οι προικισμένοι, οι ισχυροί και από την άλλη οι ανίκανοι, οι αδύνατοι. Ο κ. Μητσοτάκης ανήκει λοιπόν στη μικρή ομάδα των εκλεκτών και ισχυρών που έχει αποστολή και προνόμιο να κυβερνά, να πλουτίζει και να εκμεταλλεύεται τους ανίσχυρους, τη μειονεκτική πλειονότητα?

Μήπως η δημιουργία και όλη η πορεία της ανθρώπινης κοινωνίας στηρίχτηκε ακριβώς στο ότι οι άνθρωποι προσπάθησαν να ελέγξουν το ζώο, να ξεφύγουν από την κατάσταση της φύσης (το μεγάλο ψαρί τρώει το μικρό) και να δημιουργήσουν οργανωμένη συλλογική ζωή με βάση αξίες και κανόνες?

Εδώ ας μην αγνοείται το γεγονός ότι πολλά ζώα, αναμεσά τους και σαρκοβόρα, αναπτύσσουν σχέσεις αλληλοβοήθειας μεταξύ τους, κάποτε εκπληκτικές.
Η ισότητα είναι από τις σπουδαιότερες αξίες της οργανωμένης κοινωνίας. Ταλαιπωρημένη βέβαια.
Επιτρέπεται πολιτικός αρχηγός να διακηρύσσει την υπεροχή της φύσης απέναντι στην κοινωνία; Με μια κίνηση του πετάει στον κάλαθο των άχρηστων την ισότητα, για την οποία έγιναν αγώνες και θυσίες.

Ας αφαιρεθεί λοιπόν με σύμφωνη γνώμη του εκλεκτού κ. Μητσοτάκη η ισότητα από το τρίπτυχο της γαλλικής επανάστασης.

Πόσο απέχει αυτό από τη λατρεία της φυσικής δύναμης, στην οποία καλούν όσοι πιστεύουν στη διάκριση των ανθρώπων με βάση το χρώμα της επιδερμίδας και αλλά φυσικά χαρακτηριστικά? 

Απογοητευτικό είναι και το ότι πάρα πολλοί, διαπαιδαγωγημένοι στη λογική του μοναδικού δρόμου, όχι μόνο δεν αγανακτούν, αλλά και χειροκροτούν τέτοιες απόψεις.

Απογοητευτικό επίσης είναι το γεγονός ότι ένα μεγάλο αστικό κόμμα, που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται ως δημοκρατικό, να έχει αρχηγό του , έναν σπουδαγμένο !!! τύπο που αγνοεί το τρίπτυχο της αστικής Γαλλικής Επανάστασης και θέλει να μας γυρίσει πίσω, πριν από την παλαιολιθική εποχή.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΥΓ. Το κείμενο αυτό προέκυψε μετά από ένα σημείωμα του ακριβού μου Φίλου Λαέρτη Τανακίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου